Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γερό χαστούκι στο Etihad!

Γερό χαστούκι στο Etihad!

lfc

Πολύ άσχημη η σημερινή μέρα για την ομάδα μας. Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την αποβολή του Sadio Mane και ταυτόχρονα από την κατάρριψη αρνητικών ρεκόρ τόσο από τους Reds, όσο και από Jurgen Klopp. Ας δούμε όμως τι ακριβώς έγινε:

Α’ ημίχρονο:

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τη Liverpool. Η ομάδα ήταν νευρική, εγκλωβίστηκε από την πίεση της City και δεν μπόρεσε να πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε και έμεινε και με δέκα παίκτες. Ο De Bruyne και ο Fernandinho τέσταραν τον Mignolet που ανταποκρίθηκε ενώ ο Salah στην καλύτερη ευκαιρία της Liverpool στο ημίχρονο από πλαϊνό τετ α τετ πλάσαρε άσχημα και ο Ederson απέκρουσε. Λίγο αργότερα ο De Bruyne έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα ανάμεσα σε Matip και Klavan μετά από λάθος των «Κόκκινων» στο Κέντρο και ο Aguero πέρασε τον Mignolet για το 1-0 στο 23′. Έκτοτε η City είχε το παιχνίδι στον έλεγχο της και στο 36′ αλλάζει ο αγώνας. Ο Mane διεκδικεί τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Ederson βγήκε βρίσκει τη μπάλα και ο Σενεγαλέζος βρίσκει άσχημα και άθελά του τον Βραζιλιάνο. Ο Moss έδωσε κόκκινη στον Mane Επειδή θεώρησε πολύ επικίνδυνο τον τρόπο που διεκδίκησε τη μπάλα. Ο Ederson δυστυχώς μετά από αρκετά λεπτά βγήκε με πρόβλημα και ευχόμαστε να είναι καλά σύντομα. Ο Jesus έκανε το 2-0 αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ ωστόσο μετά στις καθυστερήσεις σκόραρε κανονικά και το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο:

Αν η λέξη ‘κακό’ συνόψιζε την εμφάνιση του συνόλου του Klopp στο πρώτο ημίχρονο, για το δεύτερο είναι δύσκολο να βρεθεί κατάλληλη λέξη. Η ομάδα είχε χάσει τον Mane, είχε αναπροσαρμόσει με μπαλώματα τη διάταξή της, και η ψυχολογία ήταν με το μέρος της άλλης πλευράς. Πριν την έναρξη του δεύτερου μισού ο Salah αντικαταστάθηκε από τον Alex Oxlade-Chamberlain. Επιθετικά δεν ανησυχήσαμε καν τον Bravo (ο οποίος μπήκε στη θέση του τραυματισμένου Ederson), ενώ ο ρυθμός και η ανεβασμένη ψυχολογία της ομάδας του Guardiola της απέφεραν σύντομα το τρίτο της γκολ, και πάλι με τον Gabriel Jesus, στο 53′. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γερμανός έριξε τον Milner στη θέση του Wijnaldum, με την ελπίδα να ισορροπήσει το κέντρο, και λίγο αργότερα πέρασε και ο Solanke στη θέση του Firmino. Επιθετικά έμοιαζε αδύνατο να φτάσουμε με καλές προοπτικές στην αντίπαλη περιοχή, και αμυντικά είχες διαρκώς την αίσθηση ότι είναι θέμα χρόνου να δεχτούμε ξανά γκολ (παρόλο που ο Matip ήταν εξαιρετικά φιλότιμος μέχρι το τέλος). Έτσι και έγινε, καθώς στο 77′ ο Sane έκανε το 4-0. H City στο τελευταίο δεκάλεπτο έριξε τις εντάσεις, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Leroy Sane να σκοράρει ξανά, με ένα πανέμορφο σουτ στις καθυστερήσεις.

Συμπερασματικά, η σημερινή είναι άσχημη μέρα για την ομάδα μας, και σημείο-κλειδί του σημερινού αγώνα ήταν η αποβολή του Sadio Mane, τον οποίο χάνουμε για τρία παιχνίδια εγχώριων διοργανώσεων. Παραταύτα πολύς χρόνος για γκρίνιες και στεναχώριες δεν υπάρχει, καθώς η ερχόμενη Τετάρτη είναι μέρα γιορτής για τη Liverpool και τον κόσμο της.

Υ.Γ. Τα αρνητικά ρεκόρ που καταρρίφθηκαν σήμερα είναι τα εξής:

  • Η βαρύτερη ήττα της ομάδας μας από από τη City μετά το 1937 (!)
  • Η βαρύτερη ήττα της Liverpool επί Klopp
  • Η μεγαλύτερης έκτασης ήττα στην προπονητική καριέρα του Γερμανού από το 2009
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com