Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Guardiola vs Klopp : Η προιστορία μεταξύ τους

Guardiola vs Klopp : Η προιστορία μεταξύ τους

Σήμερα στο Etihad Stadium, συγκρούονται δύο από τα πλέον κορυφαία και δημοφιλή ονόματα του χώρου της προπονητικής στο ποδόσφαιρο. Pep Guardiola εναντίον Jurgen Klopp. Δύο άνδρες που είχαν πέρυσι τις πρώτες τους σφοδρές μάχες στην Αγγλία μετά από 8 μεταξύ τους κόντρες στη Γερμανία. Πάμε να δούμε πρώτα τι συνέβη στην κοινή παρουσία των 2 στην Bundesliga.

Ο Klopp στην πρώτη τους συνάντηση καλωσόρισε σκληρά τον Pep στην πραγματικότητα της Bayern Munchen επικρατώντας με 4-2 στον τελικό του Super Cup Γερμανίας τον Ιούλιο του 2013. Τη σεζόν 2013/2014 στο πρωτάθλημα, η Bayern του Guardiola επιβλήθηκε με 0-3 της Dortmund στο Signal Iduna Park ενώ αντίστοιχα η Borussia επιβλήθηκε με 0-3 μέσα στην Allianz Arena. Την ίδια σεζόν, στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, η Bayern νίκησε τη Borussia.

Τη σεζόν 2014/2015, η Borussia επιβλήθηκε ξανά της Bayern στον τελικό του Super Cup Γερμανίας. Ωστόσο, η Bayern νίκησε και τις δύο αναμετρήσεις πρωταθλήματος εκείνη τη χρονιά. Ωστόσο η εκδίκηση της Dortmund ήρθε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας το 2015, όταν απέκλεισε τη Bayern στα πέναλτι μετά από το 1-1 της κανονικής διάρκειας και παράτασης.

Μετά από αυτές τις 8 μονομαχίες, ακολούθησαν άλλες δύο πέρυσι στην Αγγλία. Η Liverpool την τελευταία μέρα του 2016 επιβλήθηκε με 1-0 της City στο Anfield με το γκολ του Wijnaldum από το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ενώ στο αντίστοιχο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, το 1-1 στο Manchester ήταν η πρώτη ισοπαλία ανάμεσα στους δύο άνδρες στη 10η τους συνάντηση. (δεδομένου ότι η ισοπαλία στο Κύπελλο Γερμανίας το 2015 ήταν νοκ άουτ αγώνας οπότε ακόμη και στα πέναλτι θα υπάρξει νικητής.)

Σε 10 αναμετρήσεις, λοιπόν, ο Klopp έχει προβάδισμα βραχείας κεφαλής με 5 νίκες έναντι 4 του Ισπανού ενώ υπάρχει και μία ισοπαλία. Ευχόμαστε ολόψυχα να ανοίξει και άλλο υπέρ του Γερμανού η ψαλίδα σήμερα!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com