Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πι Γάμμα Κάππα*

Πι Γάμμα Κάππα*

«Οι άμυνες στην Γερμανία είναι πιο ευάλωτες (και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω θα περάσουμε την Hoffenheim) και έτσι είναι πιο εύκολο να σκοράρεις» Είχα γράψει στο άρθρο που ουσιαστικά έδειξα ότι για την φετινή πορεία μας στην Premier League είμαι αρκετά απαισιόδοξος -εαν το ρόστερ μείνει ίδιο μετά το πέρας των μετεγγραφών»

Για το πρώτο ματς με τους Γερμανούς δεν έγραψα αλλά λίγη σημασία έχει καθώς ουσιαστικά ήταν μόνο το «πρώτο ημίχρονο». Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από την πρόκριση καθώς όπως έγραψα και πιο πάνω την θεωρούσα δεδομένη, καθώς η Hoffenheim ήταν ομάδα – εύκολο θύμα για την Liverpool και το ποδόσφαιρο που παίζει. Αποτελεί όμως τεράστια επιτυχία που θα είμαστε πάλι εκεί που ανήκουμε ως κλαμπ. Ουσιαστικά εχθές το βράδυ ολοκληρώθηκε η περσινή χρονιά, η επιτυχία του με χειρότερο ροστερ από όλους στην εξάδα να μείνουμε αήττητοι και να βγούμε πανάξια και δικαιότατα στο Champions League. Aυτό είναι επιτυχία του Jurgen Klopp. Αρέσει ή όχι.

Θεωρώ πολύ λάθος την προσέγγιση των 2 αγώνων από τον προπονητή της Hoffenheim. Kαι έτσι θέλω να δικαιολογήσω αυτό που λέω παραπάνω, ότι ήταν εύκολο θύμα. Ειδικά εχθές ο Γερμανός κατέβηκε να παίξει και να πιέσει ψηλά μία ομάδα που…

«Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι όποια ομάδα κατέβει να μας παίξει με κατοχή και επιθετικά, αυτό θα γυρίσει boomerang και το πρόβλημα θα το έχει αυτή και όχι εμείς, καθώς σε στητή άμυνα που θα ψάχνουμε εμείς τις αντεπιθέσεις τότε μπροστά μπορούμε να κάνουμε παπάδες.» Επίσης από το ίδιο άρθρο.

Προφανώς και δεν παριστάνω τον έξυπνο απλά κάποια πράγματα είναι πάρα πολύ προβλέψιμα. Οι Γερμανοί κατέβηκαν να πιέσουν από την τα 4/4 του γηπέδου και σε 10 λεπτά τους είχαμε κάνει σμπαράλια. Αυτό που με έκανε να «ερωτευτώ» το ποδόσφαιρο του Klopp στην BVB είναι ο αλτρουισμός, το «vision» και η κινητικότητα που δίνει στους επιθετικογενείς παίκτες της ομάδας του. Τα συνεχή overlaps, το overload από όλους τους παίκτες στην περιοχή του αντιπάλου, η υπερβολή πολλές φορές στο να μην τελειώνει η φάση με ώσπου να εξαντληθεί και η τελευταία ευκαιρία για πάσα σε συμπαίκτη, σε συνδυασμό με τους χώρους που σου δίνει μια ομάδα που θα πιέσει ψηλά, πραγματικά είναι κάτι που ομορφαίνει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο της εκάστοτε ομάδας του Klopp (είτε της BVB τότε, είτε της Liverpool τώρα). Για αυτό και ο Klopp έδιωξε τον Benteke για αυτό και το πρώτο πράγμα που κοιτάει σε έναν παίκτη είναι ταχύτητα, γιατί ίσως είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο στον τρόπο που διαχειρίζεται τους κενούς χώρους που σου δίνει ένας αντίπαλος. Και όταν υπάρχουν τέτοιοι η Liverpool θα προσφέρει υπερθέαμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα με τρομάξει καμία Barcelona και καμία Real που πιθανώς να βρεθεί στο δρόμο μας, αλλά οι ομάδες που θα έρθουν να παίξουν στο Anfield κλειστά. Αυτές που δεν θα μας δώσουν χώρο. Εκεί η ομάδα θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

Περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε σήμερα το απόγευμα τους αντιπάλους μας για να ξέρουμε τι θα περιμένουμε.

ΠΕΡΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Θα γράψω για ακόμα μία φορά, λάτρεψα τον Klopp, (και έγινα οπαδός της BVB) σε εμμονικό βαθμό πριν ο ίδιος έρθει στην ομάδα μας. Ωστόσο πραγματικά όσο τον λατρεύω για το επιθετικό κομμάτι της ομάδας τόσο τον….σιχαίνομαι για το αμυντικό. 7 Κ.Σ. και ακόμα να πάρουμε centre back ή αμυντικό χαφ τα οποία θα δώσουν λύσεις σε αυτά που λέω παραπάνω. Kαι που έχω καταντήσει γραφικός λέγοντας τα, …λες και με ακούει κανείς.

Δεν μπορώ να δεχθώ με κανέναν άγιο στο κεφάλι μου ότι η εναλλακτική του Keita μπορεί να είναι ο Kovacic. Είναι αστείο. Ελπίζω να μην ισχύει. Μου αρέσει ο Κροάτης. Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο παίκτης που θέλουμε και που λείπει από την ομάδα. Αν είναι να πάρουμε μόνο για να πάρουμε, καλύτερα να μην πάρουμε καθόλου. Τέτοιο παίκτη έχεις (Gini) μπορεί να είναι κατώτερης κλάσης αλλά είναι ο ίδιος τακτικά παίκτης, δεν κόβει. Δεν κάνει. Αν είναι να πάρει χαφ που κόβει και να πάρει και δανεικό τον Kovacic, ναι, εκεί θα πανηγυρίσω.

Αλλά οι μέρες περνάνε, και δυστυχώς ο Klopp δείχνει…κολλημένος στο δικό του ποδόσφαιρο, εκεί που νομίζει ότι όλες οι ομάδες θα κατέβουν να παίζουν στα 4/4 την Liverpool. Μακάρι, αλλά δεν θα γίνει ποτέ…

*Ποδόσφαιρο για Κολλημένους

Υ.Γ. European Elite…

Υ.Γ 1. Ευτυχία είναι να βλέπεις πεντάχρονο παιδάκι που πριν 3 μήνες δεν ήξερε καν την ομάδα, να κάνει τσουλήθρα με τα γόνατα στο πρώτο γκολ του Can.

Υ.Γ.2 Για τον Γερμανό έγραφα από το blog, τον υπερπιστεύω σαν παίκτη, είναι από τα πιο σύγχρονα χαφ και ο πιο aggressive παίκτης που έχουμε. Να μην ήσουν αργός ρε Emre…

Y.Γ.3 Λίγα πράγματα μου έδωσαν ευχαρίστηση, το πρωινό στο Λονδίνο μαζί σου μετά από σερί πριν πάω στην σχολή, το να περπατάω στη βροχή ακούγοντας ΛΕΞ, η δεύτερη φορά που έκανα σεξ, όταν έβλεπα τον Henry να πλασάρει. #HappyBirthdayThiery

Υ.Γ.4 Ο Lovren στην περιοχή μας με ψηλά την μπάλα έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com