Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > To θετικό καλοκαίρι της Watford

To θετικό καλοκαίρι της Watford

Έχουμε καλύψει σχεδόν τα πάντα για τη Liverpool ενόψει πρεμιέρας . Ωστόσο δεν αγωνιζόμαστε μόνοι μας στην πρεμιέρα. Αντίπαλος μας είναι οι «Σφήκες» της Watford. Η λονδρέζικη ομάδα ξεκινά αύριο επίσημα μία νέα εποχή, η εποχή του Πορτογάλου Marco Silva. Όλοι θα τον γνωρίζετε είτε από την παρουσία του στην πατρίδα μας είτε από τα περυσινά του επιτεύγματα με τη Hull City. Δεν κατάφερε εν τέλει να τη σώσει αλλά έκανε πραγματικά εκπληκτικά πράγματα ως πρωτάρης και με ένα υλικό εξαιρετικά μέτριο.

Ο Silva ήταν σίγουρο πως παρά τον υποβιβασμό της Hull θα έβρισκε εύκολα νέα ομάδα στην Premier League.  Και η νέα του πρόκληση είναι η Watford. Ο Walter Mazzarri αποτέλεσε παρελθόν. Η Watford είχε μία εύκολη παραμονή, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα στον πρώτο γύρο πέρυσι αλλά ο Ιταλός δεν έμαθε ποτέ τη γλώσσα και έχασε εύκολα τα αποδυτήρια. Ο Πορτογάλος φτιάχνει με Watford με κοινά στοιχεία με τον προκάτοχό του αλλά μία ουσιώδη διαφορά. Λιγότερη αφέλεια και μεγαλύτερη κυνικότητα.

Ο Silva ετοιμάζει μία Watford, η οποία δεν θα δέχεται φάσεις και θα ψάχνει να σκοτώσει τον αντίπαλο στην κόντρα επίθεση. Ενδεικτικά, στα τελευταία της 6 φιλικά παιχνίδια η Watford δεν δέχθηκε γκολ στα 4 από αυτά. Βέβαια δεν είναι πως και εκείνη δημιουργεί φάσεις σωρρηδόν. Αλλά ακόμη είναι η αρχή της χρονιάς οπότε και ο Πορτογάλος τεχνικός λογικό είναι να μοντάρει ακόμη αρκετά πράγματα.

Ας δούμε όμως και τι συνέβη μέχρι τώρα στο μετεγγραφικό αλισβερίσι των Hornets. Oι μετεγγραφές της ομάδας δεν προκαλούν ενθουσιασμό αλλά είναι αρκετά ουσιαστικές. Ο Chalobah ήρθε από την Chelsea για να δώσει πολλή ενέργεια, κλεψίματα και τρεξίματα στη μεσαία γραμμή. Ο Will Hughes, που το 2011 έφθασε μία ανάσα από τη Liverpool, πήρε επιτέλους τη μετεγγραφή που πολλοί περίμεναν στη μεγάλη κατηγορία και παρότι σε κάποια πράγματα έμεινε κάπως στάσιμος παραμένει ένας επιτελικός μέσος που ξέρει ποδόσφαιρο και μπορεί να δώσει λύσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Αποκτήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι και οι Kiko Femenia, επίσης επιτελικός μέσος από την Alaves και ο Bachmann για ενίσχυση βάθους στον άσο ενώ 13.000.000 λίρες πήγαν στη Fluminense για τον Richarlison έναν επιθετικό μεγάλη ελπίδα για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο . Η πιο σπουδαία μετεγγραφή όμως της Watford ανακοινώθηκε χθες και ήταν ο Andre Gray. Η Burnley έβαλε στα ταμεία της περίπου 18.500.000 λίρες και η Watford πραγματοποίησε την ακριβότερη μετεγγραφή της ιστορίας της μέχρι την επόμενη. Ο Gray είχε εξαιρετική σεζόν συμβάλλοντας τα μέγιστα στην παραμονή της Burnley. Εκρηκτικός, εξαιρετικά γρήγορος, καλός να υποδέχεται τη μπάλα με πλάτη στο τέρμα και πολύ καλός σκόρερ. Ό,τι χρειάζεται η ομάδα του για να κάνει όργια στην κόντρα επίθεση δηλαδή. Μία μετεγγραφή με πολύ μικρό ρίσκο για την εικόνα του Άγγλου επιθετικού.

Αναφορικά με τις πωλήσεις, η Watford δεν έχασε καμία σπουδαία της μονάδα. Ο Paredes πήγε στο Εκουαδόρ και ο Suarez στην Κίνα. Ο αρχηγός Troy Deeney συνδέθηκε με τις Leicester και West Brom με τις «Αλεπούδες» μάλιστα να καταθέτουν και πρόταση 20.000.000 λιρών αλλά να μην τα καταφέρνουν. Ακόμη δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πρώτη του Σεπτέμβρη να βρει τον Deeney σε άλλες πολιτείες αλλά οι κραδασμοί από το ζήτημα αυτό έχουν απορροφηθεί σχετικά εύκολα.

Με λίγα λόγια, το καλοκαίρι που μας πέρασε για τη Watford έως τώρα το λες και ήσυχο αλλά και θετικό διότι ξεκινά ένα νέο εγχείρημα με καλές βάσεις. Η Liverpool θα χρειαστεί να τρέξει πολύ το Σάββατο σε μία έδρα που παραδοσιακά ζορίζεται. Ευχόμαστε όλοι καλή τύχη στην ομάδα του Marco Silva αλλά από την..Κυριακή και έπειτα!

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com