Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι εκτιμήσεις του liverpool.gr για τη σεζόν που ξεκινά

Οι εκτιμήσεις του liverpool.gr για τη σεζόν που ξεκινά

Η ποδοσφαιρική σεζόν για την Premier League ξεκινά σε λίγες ώρες στο Λονδίνο με την αναμέτρηση της Arsenal με την πρωταθλήτρια του 2016, Leicester. Η συντακτική ομάδα του liverpool.gr, αναλαμβάνοντας το ρίσκο ασφαλώς να εκτεθεί έως ένα βαθμό, δίνει τις εκτιμήσεις της για τη σεζόν που έρχεται και προσπαθεί να προβλέψει πρωταθλητή αλλά και την πρώτη τετράδα.

-Γιάννης Σκοτίδας : Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο λαός και άδικο δεν έχει. Όσο όμως κι αν είναι, δεν σου απαγορεύει να κάνεις όνειρα, να έχεις προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι αισθανόμαστε όλοι οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου με την επικείμενη έναρξη της νέας χρονιάς στην Premier League. Τι να περιμένουμε όμως από αυτή τη χρονιά? Μαγική γυάλα δεν έχουμε, αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ άλλα ίσως σε κάποια τροπική παράλια. Μπορούμε όμως να δούμε κάποια πράγματα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε και να εκτιμήσουμε ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν φέτος.

Να ξεκινήσουμε με τους πρωταθλητές, οι οποίοι ενισχύθηκαν μεν αλλά όχι όσο θα ήθελε ο Conte. Έτοιμη μεν ομάδα αλλά δύσκολα θα επαναληφθεί η ρέντα των Blues στο χαμηλό ποσοστό τραυματισμών που είχαν πέρσι. Προσθέτουμε τον αυξημένο αριθμό παιχνιδιών και το στοίχημα δυσκολεύει για την επανάληψη της πρωτιάς.  

Πάμε στα «Σπιρούνια». Πολύ καλή κι έτοιμη ομάδα. Πολύ καλός προπονητής στον πάγκο. Αλλαγές στο ρόστερ αλλά το πρόσημο δεν είναι θετικό. Προσθέτουμε και την αναγκαστική αλλαγή έδρας λόγω κατασκευής του νέου γηπέδου, οπότε ο δείκτης δυσκολίας για επανάληψη της κατάκτησης της 2ης θέσης είναι μεγαλύτερος. Αν δούμε τι έγινε πέρσι στο Champions League που έπαιξαν στο Wembley, όπου χάθηκαν παιχνίδια, αντιλαμβανόμαστε πως η 4άδα για τους Spurs θα είναι δύσκολη υπόθεση.

Τρίτοι στην κατάταξη οι Citizens πέρσι, εμφανίζονται ενισχυμένοι φέτος. Προσθέτουμε στην εξίσωση την αποχώρηση παλαιών παικτών λόγω ηλικίας αλλά και νέων που δεν δικαίωσαν προσδοκίες. Συνυπολογίζουμε την εμπειρία του Pep από την πρώτη του χρονιά στην Premier League και τους υπολογίζουμε για τις 2 πρώτες θέσεις.

Οι Reds τερμάτισαν στην 4η θέση, στο photo finish της προηγούμενης χρονιάς. Όλη τη σεζόν έκαναν τη ζωή του δύσκολη από μόνοι τους, σε συνδυασμό με τη στενοκεφαλιά του Γερμανού, που αρνείται στον εαυτό του την βοήθεια του Γενάρη. Με την εμπειρία της ολόκληρης προηγούμενης χρονιάς και την όποια επιπλέον ενίσχυση ως το τέλος του μήνα, οι Κόκκινοι εμφανίζονται φιλόδοξοι διεκδικητές των 2 πρώτων θέσεων, μαζί με τους Πολίτες. 

Για τους «αιώνιους» των Reds, τα πράγματα μεν είναι κάπως καλύτερα σε θέματα ρόστερ αλλά ο «Special ο,τι να ‘ναι», θα πρέπει να το πάρει απόφαση να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, αν θέλει να έχει καλύτερη τύχη. Ναι μεν καλή η άμυνα, δίνει τα αποτελέσματα, αλλά το να μην χάνεις δεν σημαίνει πως είσαι κερδισμένος με τις ισοπαλίες. Η ιστορία έχει δείξει πως στις δεύτερες χρονιές του πήγαινε καλύτερα ο Πορτογάλος, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι κάπου έχει θαμπώσει η μπογιά του και δεν μπορεί να κάνει το απαιτούμενο reboot για ψηλότερα από είσοδο στην 4άδα. 

Τέλος, ο Αλσατός…. έμεινε έξω από την 4άδα πέρυσι, ύστερα από 20 χρόνια. Δύσκολη εξαιρετικά η εξίσωση για τον συμπαθέστατο Arsene και παρ’ όλο που είναι πολύ καλός στα μαθηματικά, φέτος τον βλέπω να μένει περισσότερο μετεξεταστέος. Ενισχύθηκε μερικώς και όχι αμελητέα, αλλά αν του φύγει ο Alexis (όχι ο πρωθυπουργός μας) όπως έχει βρωμίσει η πιάτσα, δεν το πλησιάζει το όνειρο της 4άδας. 

1.Manchester City

2.Liverpool

3.Chelsea

4.Manchester United

Υ.Γ : 5.Tottenham

6.Arsenal

-Σταύρος Μπέκας (αρχισυντάκτης) : Όπως το προηγούμενο καλοκαίρι, έτσι και φέτος, θεωρώ ότι η πιο έτοιμη ομάδα στο νησί είναι η Tottenham. Μπορεί να έχασε τον Walker, έναν από τους καλύτερους παίκτες της (ο οποίος μάλιστα ενίσχυσε την ανταγωνιστρια Man City), μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχει κάνει μεταγραφές, αλλά παραμένει η πιο δεμένη ομάδα στην Premier. Παρ’ολα αυτά η αλλαγή έδρας (Wembley), πιστεύω ότι θα της στερησει μεγάλο μέρος της δυναμικής της και δεν θα καταφέρει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. 

Είμαι από αυτούς τους αιρετικούς που δεν εντυπωσιάστηκαν καθόλου από το ποδόσφαιρο της περσινής πρωταθλήτριας Chelsea και θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να επαναλάβει την επιτυχία, ακόμη και αν έχει κάνει μεταγραφές ουσίας (Morata-Bakayoko).

Τη Man City την περίμενα πολύ δυνατή πέρυσι, επειδή θεωρούσα ότι ο Pep θα προτιμούσε να μην αλλάξει πολλά στην πρώτη του σεζόν. Ομολογώ ότι επεσα εντελώς έξω και δεν πίστευα στα μάτια μου βλέποντας όλους αυτούς τους πειραματισμους του Καταλανου τεχνικού! Φέτος η ομάδα ενισχύθηκε εξαιρετικά στα άκρα και αν ο Pep σοβαρευτει και πάρει μια απόφαση για το τι θέλει να κάνει, μπορεί ακόμη και το πρωτάθλημα. 

Η Utd είχε και έχει ένα πολύ δυνατό ροστερ, οι δεύτερες σεζόν του Mourinho είναι σχεδόν πάντα εντυπωσιακές (από άποψη αποτελεσματος) αλλά για κάποιον λόγο δεν με πείθει απόλυτα αυτή η ομάδα. 

Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο δεν γνωρίζουμε με σιγουριά αν θα παραμείνει ο Alexis Sanchez στην Arsenal – όπως και να το κάνουμε είναι βαρόμετρο για την ομάδα του Wenger.. 

Πολύ ενισχυμένη η Everton αλλά πραγματικά δεν μπορώ να τους πάρω στα σοβαρά.. 

Για τη Liverpool είμαι παράλογα αισιόδοξος! Ναι, δεν υπάρχει ούτε ένας World Class παίκτης, ο σπουδαίος κεντρικός αμυντικός (VVD) δεν έχει έρθει ακόμη, «κανονικό» αμυντικό χαφ δεν υπάρχει στην ομάδα, ένας κανονικός έμπειρος striker (που να μην τραυματιζεται κάθε λίγο και λιγάκι) επίσης δεν υπάρχει.. Παρ’ολα αυτά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η ομάδα έχει αποκτήσει ισορροπία! Δεν υπάρχουν superstars αλλά ένα σωρό παίκτες (όλων των ηλικιών!) που μπορούν πάρα πολύ άνετα να αλλάζουν θέσεις και ρόλους! 
1. Liverpool 
2. Man City 
3. Man Utd
4. Chelsea 

-Νίκος Γεωργόπουλος : Πέρυσι πετύχαμε τον πρωταθλητή, τη θέση της Liverpool, την Manchester City και την αποκαθήλωση της Arsenal από την τετράδα. Μακάρι να πάμε εξίσου καλά και φέτος. Η Liverpool  έχει επιτέλους ομοιογένεια σαν ομάδα. Κατά τη γνώμη μου ότι σημαντικότερο στον σημερινό ομαδικό αθλητισμό. Για να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους χρειάζεται τρία πράγματα. Να έχει τραυματισμούς στα πλαίσια του φυσιολογικού (όχι μηνίσκο Mane, συνδέσμους Coutinho και το πρόβλημα του Henderson), να πάρει επιτέλους γκολ από στημένες μπάλες και να πάρει 15-16 νίκες (όχι ότι περισσότερες θα μας δυσαρεστήσουν) στο Anfield. Αν αναρωτιέται κάποιος και όχι να βελτιωθεί με τους μικρούς; Αν συμβούν τα δύο τελευταία, αυτόματα θα βελτιωθούν και αυτά τα αποτελέσματα. Την περιμένω σίγουρα καλύτερη από πέρυσι στη δεύτερη γεμάτη σεζόν του Klopp. H City ενισχύθηκε πολύ. Θα εστιάσω κυρίως στην επένδυση στα πλάγια μπακ όχι μόνο διότι πέρυσι της έλλειψαν και είναι καθοριστικά στο ποδόσφαιρο του 2017 αλλά και επειδή έχουν καταλυτικό ρόλο στο ποδόσφαιρο Guardiola. Η City έχει την τύχη να έχει ένα ρόστερ γεμάτο κορυφαίο ποιότητα (μπορεί να αλλάζει De Bruyne με David Silva φερ’ειπείν) και γεμάτο τίτλους. Ο Pep ακόμη μαθαίνει τα αγγλικά δεδομένα αλλά είναι σίγουρα φαβορί. Η United ενισχύθηκε αλλά η Real της έδειξε για 60 λεπτά πριν λίγες μέρες στα Σκόπια πως απέχει ακόμη αισθητά από το να είναι τοπ ομάδα. Έχει το πλεονέκτημα πως είναι ομάδα Mourinho άρα ξέρει τη συνταγή του 1-0 άψογα αλλά ακόμη δεν αποπνέει ιδανική χημεία και θα πρέπει να δημιουργεί ευκαιρίες ώστε να ξεφύγει το σχοινί προς τη νίκη και όχι προς την ισοπαλία όπως πέρυσι. Η Chelsea με το 3-4-2-1 έδωσε όραμα σε πολλές ομάδες μιας και πρώτη φορά θα ξεκινήσει πρωτάθλημα με τόσες ομάδες να ξεκινούν με τριάδα στην άμυνα. (Chelsea, Arsenal, Stoke, Palace, West Ham). Φέτος σίγουρα θα τα βρει πιο σκούρα τα πράγματα παρότι ενισχυμένη. Θεωρώ πως η Chelsea έχει ταυτότητα ομάδας που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Champions League και ίσως αυτό μετρήσει και στο πρωτάθλημα. Η Arsenal πλέον τράβηξε το δύσκολο δρόμο καθώς μετά τη Liverpool και την United θα ζήσει χωρίς Champions League. Αν δεν κρατήσει εν τέλει το Sanchez , η κατάσταση θα είναι πολύ πολύ δύσκολη. Θαρρώ πως χρειάζεται ακόμη 2 ή 3 μετεγγραφές πρώτης γραμμής και κυρίως έναν κεντρικό αμυντικό και έναν κεντρικό μέσο. Τέλος θα κοντράρω για δεύτερη σερί χρονιά την φανταστική Tottenham. Έχει τον καλύτερο κορμό στον άξονα σε όλη την κατηγορία και ομοιγένεια γενικά. Θεωρώ πως το Wembley θα την επηρεάσει κυρίως τους 2 πρώτους μήνες αν την επηρεάσει αλλά όσο καλό κορμό και να έχει είναι δύσκολο να επιβιώσει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς έστω 1-2 σημαντικές προσθήκες.

1.Μanchester City

2.Liverpool

3.Manchester United

4.Chelsea

-Γιώργος Κουκούλης : «We’re gonna win the league, and now you’re gonna believe us…» θα είναι ο τίτλος της φετινής σεζόν. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και άλλα τέτοια γραφικά. Όχι, δεν είναι το καλύτερο ρόστερ από βάση ονομάτων. Όχι, ούτε είναι το πιο βαθύ (Με εξαίρεση τις θέσεις από το «8άρι» και μπροστά ). Όμως αυτό το συγκεκριμένο ρόστερ, πέρυσι έπαιξε κατά διαστήματα ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο της Premier League και χρειάστηκε να πετύχει μία σειρά από απίστευτα ατυχή γεγονότα (τραυματισμός Coutinho, απουσία Mane, υπόθεση Matip, τραυματισμοί Lallana, Henderson ΚΑΙ Mane σερί) οι οποίοι πήγαν να εκτροχιάσουν ολόκληρη τη χρονιά.

Ο νόμος των πιθανοτήτων λέει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Η Liverpool έχει γίνει, με τον ερχομό Salah ακόμα πιο ισχυρή στο αγαπημένο παιχνίδι του Klopp, στο ανοιχτό γήπεδο, οπότε με τους μεγάλους πάλι αναμένεται να τα πάει καλά. Όλα τα λεφτά είναι όμως οι κλειστές άμυνες και εκεί θα κριθούν όλα. Το αν ο Van Dijk έρθει ή δεν έρθει θα βοηθήσει στις ατομικές ατασθαλίες, όμως η πειθαρχία όλου του σύνολου είναι το μυστικό να για να μην πληγωθεί ξανά από αντεπιθέσεις και στημένα. Ποιο είναι το κλειδί όμως; Ο Klopp μπήκε αισίως στην τρίτη χρονιά του στην ομάδα και τώρα η απαίτηση είναι μία. Τίτλος. Είτε στην Premier League είτε κάπου αλλού, ο Klopp επιβάλλεται φέτος είτε να πετύχει είτε να αποτύχει πανηγυρικά. Kαι εγώ θα επιλέξω να στοιχηθώ με τους believers και όχι τους doubters. 

Συνεχίζοντας το «παιχνίδι του Θρόνου», η City έχει μπει για τα καλά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι in the most Man City way possible, σκορπώντας λεφτά. O Guardiola, όσο και να τον χλευάζουν, έχει το know how για να διαχειριστεί το πανάκριβο και υπερπλήρες ρόστερ του και, όπως και ο Klopp, είναι σε κομβική σεζόν στην οποία και αυτός πρέπει να πετύχει. H City έχει όλα τα στοιχεία για να είναι η πρώτη «επιλαχούσα» για τον τίτλο και το κίνητρο παίζει πάντα τεράστιο ρόλο.

Και μετά έρχεται η Chelsea, η οποία ως πρωταθλήτρια πάντα ξεκινάει σαν φαβορί. Τον Conte και την ομάδα του δεν θα την μάθουμε φέτος. Ξέρουμε όλοι πως παίζει, πόση ποιότητα έχει μαζεμένη (και εντούτοις κινείται με τον κυνικό, Ιταλικό – αλλά προφανώς αποτελεσματικό – τρόπο για να κερδίζει τους αγώνες) όμως το μεγάλο τους στοίχημα φέτος είναι ένα. Τι θα γίνει με τον Morata και που θα πάει ο Diego Costa. Ο Morata, όσα στραβά και να χει ο (τύποις) συμπατριώτης του από θέμα συμπεριφοράς, απλά δεν είναι Diego Costa και ας κοστίζει 150 εκατομμύρια. Ο Costa είχε τον τσαμπουκά να σπάσει κάθε άμυνα, πέρα απ’τα νεύρα των πάντων, και στην Chelsea θα λείψει πολύ αυτό. Στο – απίθανο – σενάριο την μεταγραφής του Costa σε άλλη ομάδα της Premier, θα μιλάμε για τεράστια αλλαγή ισορροπιών.

Tέλος, η Tottenham είναι η καλύτερη ομάδα που δεν θα μπορούσες να σκεφτείς ποτέ. Έχει κάνει ένα εντελώς ανύπαρκτο μεταγραφικό καλοκαίρι, όμως προέρχεται από μία χρονιά που (πάλι) έπαιξε φοβερά καλό ποδόσφαιρο.Η ομάδα (πλην Walker κυρίως) είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι και όπως και η Liverpool, η σταθερότητα είναι το κλειδί.Μεγάλο της όπλο η παρουσία του Kane, του παίκτη που μπορεί να ανοίξει την κλειστή άμυνα με μία του ενέργεια και που αν είχε η Liverpool θα ήταν το πρώτο φαβορί για τίτλο ακόμα και με αυτήν την άμυνα. Όμως το υπόλοιπο «firepower» που λένε και στο «Νησί» ίσως δεν αρκεί για να τους δώσει κάτι άλλο πέρα απ’την 3η-4η θέση, όσο κι αν νιώθω άβολα και άσχημα που αφήνω για δεύτερη σερί χρονιά μακριά απ’την αγαπημένη της 4η θέση την Arsenal και όσο κι αν δεν έχει «λογική» να μείνει εκτός η πανάκριβη πλην «άχρωμη», «άοσμη» και «άγευστη» United ενός Mourinho που δείχνει να χει χάσει το μότζο του.

1 . Liverpool
2. Manchester City
3. Chelsea 
4. Tottenham

Γιώργος Κικίδης : Μία νέα σεζόν αρχίζει σε λίγες ώρες και ο μεταγραφικός σχεδιασμός όλων των ομάδων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η Liverpool έχει κάνει μέχρι στιγμής τρεις μεταγραφές, του Salah, ο οποίος θα δώσει ποιοτικές λύσεις σε δημιουργία και σκοράρισμα, ο Solanke ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του απέδειξε στα φιλικά ότι μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στο rotation του Jürgen Klopp και ο Robertson, που θα δώσει λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας και θα στείλει τον Milner ξανά στη φυσική του θέση, ειδικά αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και ο Alberto Moreno. Πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα κενά στο ρόστερ και χρειάζονται σίγουρα δύο μεταγραφές, μία κεντρικού αμυντικού και μία αμυντικού μέσου. Η ομάδα δε θα κατακτήσει το πρωτάθλημα ούτε φέτος, αλλά εάν παρουσιαστεί σοβαρή θα εξασφαλίσει την τριάδα εύκολα και θα κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Μία σοβαρή Liverpool δεν χάνει την τριάδα.

Η Chelsea του Antonio Conte κατάφερε να κρατήσει τον περσινό της κορμό και να ενισχυθεί σημαντικά με τους Alvaro Morata και Tiémoué Bakayoko. Αν και δεν μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του Ιταλού προπονητή, είναι αποτελεσματικός και πιστεύω πως θα καταφέρει να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Αγγλίας. 

Οι «Πολίτες» ενισχύθηκαν σημαντικά, ειδικά στα άκρα της άμυνας με τις προσθήκες των Kyle Walker, Danilo και Benjamin Mendy. Επίσης στο πρόσωπο του 23 Ederson, o Pep Guardiola ίσως βρήκε τον τερματοφύλακα που χρειαζόταν. Τέλος, ο Bernardo Silva, που για ‘μενα είναι η μεταγραφή του καλοκαιριού στο νησί για την ώρα, θα δώσει λύσεις στη δημιουργία. Όμως το μεγάλο κενό παραμένει στο κέντρο άμυνας, όπου κανείς από τους κεντρικούς αμυντικούς της δεν είναι αξιόλογος. Ούτε φέτος πιστεύω πως θα καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής Αγγλίας ο Καταλανός προπονητής. 

Αν και οι υπόλοιπες ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τετράδα, η Manchester United και η Arsenal έχουν κάνει πολύ δυνατές μεταγραφές, η Tottenham έχει κρατήσει σχεδόν αναλλοίωτο τον κορμό της, με εξαίρεση την μετακίνηση του Kyle Walker στην Manchester City. Οι Spurs είναι η πιο σταθερή ομάδα στο νησί τα τελευταία χρόνια και ίσως παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο. Μειονέκτημα όμως η μετακίνησή της στο Wembley, γήπεδο το οποίο δε βοηθά στη δημιουργία καυτής ατμόσφαιρας αλλά και το ότι δεν έχει κάνει καμία κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι. Αν και πιστεύω πως μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος όλο και κάποιον παίχτη θα αποκτήσει, ειδικά με το κενό που άφησε η αποχώρηση του διεθνή Άγγλου στο δεξί άκρο της άμυνας. Manchester United και Arsenal έχουν δυναμώσει αρκετά φέτος με τις προσθήκες των Lukaku, Matic για τους πρώτους και Lacazette και Kolasinac για τους δεύτερους. Όμως αντιμετωπίζουν μία νέα απειλή και στην διεκδίκηση της τετράδας αλλά ακόμη και τις εξάδας, την Everton, η οποία φέτος έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα και έχει κάνει ποιοτικές κινήσεις. Τέλος, η West Ham δείχνει πως φέτος μπορεί να επιστρέψει στην μάχη για την Ευρώπη.

1.Chelsea

2.Manchester City

3.Liverpool

4.Tottenham

-Παναγιώτης Σιώζος : Oι «πολίτες» ενισχύθηκαν πάρα πολύ σε θέσεις που η ομάδα τους πόνεσε αρκετά πέρυσι και έκαναν μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού για πρώτη φορά μετά από χρόνια, παρόλο που τα λεφτά που ξοδεύτηκαν ήταν πάρα πολλά. Επίσης ως λάτρης του Pep, πιστεύω ότι φέτος θα τα καταφέρει, θα παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει και εν τέλη θα κατακτήσει τον τίτλο. H Chelsea θα κάνει επίσης πολύ καλή χρονιά όμως δεν νομίζω να έχει τα αποτελέσματα που είχε πέρυσι. Θα αρκεστεί στην δεύτερη Θέση πίσω με μικρή όμως διαφορά από την City. Aν τα «σπιρούνια» είχαν ενισχυθεί θα μπορούσαν να χτυπήσουν επάξια τον τίτλο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται και έχοντας χάσει βασικούς παίκτες συν το δεδομένο ότι θα παίζει σε άλλη έδρα πιστεύω ότι θα κοντραριστεί με την Arsenal για το 3-4.  Eνισχύθηκε, όχι όμως στην άμυνα που θα έπρεπε, δεν νομίζω ότι θα καταφέρει να πιάσει κάτι παραπάνω από το….αγαπημένο της 4! Liverpool: Aν η ομάδα δεν πάρει χαφ και σέντερ μπακ, τα βλέπω πολύ σκουρα τα πράγματα.

1. Manchester City 
2. Chelsea 
3. Τottenham
4. Arsenal

-Βαγγέλης Νάκος : Έδωσε πολλά, πολλά λεφτά η City για να ενισχύσει την άμυνα (ιδίως τα μπακ) και στην επίθεση απέκτησε – επιτέλους – ένα δεκάρι που θα την ανεβάσει επίπεδο, αν πιάσει τα αναμενόμενα στάνταρ απόδοσης. Είναι ένα στοίχημα, όμως ο Pep δύσκολα θα αποτύχει και δεύτερη χρονιά. Και φέτος, τουλάχιστον από τις κινήσεις της City, δείχνει συνειδητοποιημένος· ξέρει τι έφταιξε πέρυσι, και το διόρθωσε – ή τουλάχιστον προσπάθησε. Πιστεύω πως φέτος είναι η χρονιά της City. Δεν την παίρνει άλλο, εδώ που τα λέμε.

 Έχει τον ίδιο κορμό με πέρυσι, και οι κινήσεις της ήταν άκρως στοχευμένες· με λίγα λόγια, η Chelsea είναι γεμάτη ομάδα. Πέρυσι κατέκτησε την κούπα δια περιπάτου, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τον Νοέμβρη και μετά, αλλά το θέμα είναι πως θα συνεχίσει να νικάει συνέχεια για δεύτερη συνεχή χρονιά; Ενισχυμένη μεν, αλλά δεν πιστεύω πως θα έχει την ίδια διάρκεια. Εξάλλου, έχει και Champions League φέτος. 

Πέρυσι ήρθε τέταρτη, παρά τις αδυναμίες του ρόστερ της η Liverpool. Ο Klopp είπε πως στοχεύουμε στο πρωτάθλημα – και καλά έκανε, γιατί Liverpool είσαι – όμως κατά την ταπεινή μου άποψη, το επόμενο σκαλοπάτι είναι η τριάδα και η διεκδίκηση του τίτλου για την φετινή χρονιά. Η Liverpool δεν έχει κάνει μόνο τρεις μετεγγραφές· έχει κερδίσει τον αρχηγό της, τον Henderson, καθώς και παίκτες όπως ο Joe Gomez, ο Trent Alexander-Arnold, ο Ben Woodburn, οι οποίοι δείχνουν ικανοί να συμμετέχουν στην προσπάθεια της Liverpool φέτος στο πρωτάθλημα και όχι μόνο. Επίσης, αν συνεχίσει έτσι ο Moreno, έχεις ήδη δύο μετεγγραφές, καθώς κερδίζεις παίκτη στα αριστερά και στο κέντρο, με την επιστροφή του Milner εκεί. Αν το ρόστερ δεν είναι γεμάτο, τότε σίγουρα δεν είναι τόσο άδειο όσο πέρυσι. Και η φετινή χρονιά είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που ο Klopp έχει την ικανότητα να κερδίσει.
Σημείωση: Η απόσταση μεταξύ των τριών ομάδων θα είναι πολύ κοντινή κατά την γνώμη μου. Κάτω από δέκα βαθμούς η διαφορά πρώτου και τρίτου, με ένα ρίσκο ίσως και κάτω από 7.

Η United έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με πέρυσι. Όμως δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα ξεφύγει από τον κακό δαίμονα της ισοπαλίας. Είναι μεγάλο μυστήριο η United, και όλα της τα παιχνίδια θα κρίνονται στο όριο. Ίσως να επανέλθει το αγαπημένο σκορ του Mourinho, το 1-0. Μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει σε κάτι παραπάνω. Αλλιώς θα έχει θέμα ακόμα και για την τετράδα.

1. Manchester City 
2. Chelsea 
3. Liverpool 
4. Manchester United

-Παναγιώτης Ραμαντάνης : Οι πρωταθλητές έχουν κρατήσει τον περσινό κορμό και έχουν κάνει πολύ καλές προσθήκες. Alvaro Morata αντι του Diego Costa στην κορυφή της επίθεσης. Tiemoue Bakayoko μαζί με τον μηχανικό, Ngolo Kante. Antonio Rudiger αντι του Terry στο κέντρο της άμυνας. Ο Antonio Conte είναι ένας πανέξυπνος προπονητής που μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση του ρόστερ.Αν και θα αγωνίζεται στο Champions League φέτος η Chelsea(πέρσι δεν έπαιζε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση) πιστεύω πως είναι ικανή να κάνει το back to back. Μετά την περσινή 4η θέση και την θέση στα προκριματικά του Champions League, η Liverpool έκανε μία πολύ καλή καλοκαιρινή προετοιμασία.Οι προσθήκες των Solanke, Salah και Robertson αποδείχθηκαν πολύ σημαντικές(χωρίς να έχουμε δει ιδιαίτερα τον τελευταίο). Ο ανεβασμένος Moreno ίσως αποδειχθεί μία έξτρα μεταγραφή για τους Reds. Ο Jurgen Klopp έχει στα χέρια του ποιοτικούς παίκτες και πιστεύω αν δεν υπάρξουν πάλι πολλοί τραυματισμοί τότε θα μπορέσουν οι Κόκκινοι να βγουν στην δεύτερη θέση και να διεκδικούν το πρωτάθλημα μέχρι τελευταία στιγμή. Πάρα πολλές μεταγραφές για τους «Πολίτες» της City. Η ομάδα του Pep Guardiola ενισχύθηκε τρομακτικά σε όλες τις θέσεις.Το budget της έχει ξεφύγει πολύ και σίγουρα έχει τις πιο πολλές λύσεις στον πάγκο από την μεσαία γραμμή και μπροστά.Παρ’όλα αυτά πιστεύω ότι οι Μπλε του Μάντσεστερ δεν θα μπορέσουν να σκαρφαλώσουν πιο ψηλά στην βαθμολογία της Premier League και θα παραμείνουν στην 3η θέση που τερμάτισαν και πέρσι.Υπάρχουν πολλά θέματα στην άμυνα και άμα δεν αποκτήσουν ποιοτικότερους κεντρικούς αμυντικούς, δεν θα μπορέσουν να κατακτήσουν την Premier League. Καλές προσθήκες μέχρι στιγμής και από τους Gunners που φέτος θα αγωνίζονται στο Europa League.Θεωρώ λίγο δύσκολο να μείνουν για δεύτερη σερί χρονιά εκτός Champions League. Alexis και Lacazette θα δημιουργήσουν πονοκέφαλο σε πολλές άμυνες. 

1.Chelsea
2.Liverpool
3.Manchester City
4.Arsenal

-Ανδρέας Αλιμπέρτης :  Την περασμένη σεζόν ο Pep Guardiola απομυθοποιήθηκε μερικώς, υπό την έννοια ότι ήταν η πρώτη σεζόν στην προπονητική του καριέρα που έμεινε άτιτλος, ενώ έχει χρεωθεί την ατελή διαχείριση ενός πλούσιου μπάτζετ και μερικές ταπεινωτικές εμφανίσεις και ήττες των ‘πολιτών’, όπως αυτή με 4-0 από την Everton. Φέτος και πάλι είχε ένα πολυτελέστατο μπάτζετ το οποίο έχει αξιοποιήσει πραγματοποιώντας αρκετές μετεγγραφές (εκ των οποίων ορισμένες ιδιαίτερα πολυέξοδες), ωστόσο «τα λεφτά δεν παίζουν ποδόσφαιρο και όλα κρίνονται στο γήπεδο» (πολυφορεμένο και κλισέ, πλην αληθές απόφθεγμα). Εν γένει, θεωρώ απίθανο η σεζόν της City να είναι χειρότερη από πέρυσι, και η πορεία της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση των νέων παικτών. 

Υ.Γ. Δυσκολεύομαι (ακόμα) να καταλάβω τι είδε ο Pep στον Bravo και τον έχρισε πρώτο τερματοφύλακα, ενώ ο Hart δεν του έκανε, όπως επίσης και το γιατί να αποδεσμεύσει ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ αξιόλογους παίκτες, όπως οι Kolarov, Jesus Navas, Clichy, Zabaleta, Sagna, Caballero.

Η Chelsea του Antonio Conte πολύ απλά δε γίνεται να κάνει καλύτερη σεζόν από πέρυσι στο πρωτάθλημα. Έχει ενισχυθεί στην άμυνα και στο κέντρο με ελπιδοφόρους παίκτες με παραστάσεις από άλλα μεγάλα πρωταθλήματα, θεωρώ όμως ότι τεράστιο κριτήριο για το αν η σεζόν των ‘μπλε’ θα είναι επιτυχημένη θα είναι η ταχύτητα με την οποία θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Premier League και της απαιτητικής σεζόν ο Alvaro Morata. Δεν είναι και εύκολο να μην έχεις ξαναπαίξει στην Αγγλία και να καλείσαι να αναπληρώσεις το κενό ενός δεινού σκόρερ όπως ο Diego Costa.

Πιστεύω ότι η σεζόν που ξεκινά το Σάββατο για τη Liverpool βρίσκει την ομάδα μας πιο ενδυναμωμένη συγκριτικά με πέρυσι. Το ρόστερ δεν έχει ενισχυθεί στον μέγιστο επιθυμητό βαθμό (τουλάχιστον ως τώρα), και φαίνεται ότι ο Klopp είχε ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τις θέσεις τις οποίες ήθελε να καλύψει με μετεγγραφές, και αυτές ήταν του αριστερού μπακ, του εξτρέμ, του αμυντικού χαφ και του κεντρικού αμυντικού. Οι δύο πρώτες καλύφθηκαν με τους Andrew Robertson και Mohamed Salah, ενώ για τις υπόλοιπες φαίνεται ότι ο Γερμανός ήθελε (και θέλει) μόνο τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Όσο για αυτούς που έφυγαν, κανείς τους δεν ήταν αυτό που λέμε ‘βασικό γρανάζι’ της ομάδας που κατάφερε πέρυσι να τερματίσει στην τετράδα. Με πιθανότατη την παραμονή του Coutinho, η επιθετική τετράδα θα χαλάσει κόσμο, ακόμα περισσότερο από πέρυσι. Αν είχε έρθει και ο Naby Keita θεωρώ ότι η Liverpool θα ήταν στα δύο πρώτα φαβορί για το πρωτάθλημα. Αν τελικά λήξει θετικά η υπόθεση του VVD και ο Ολλανδός μπει στο κλίμα, η αμυντική λειτουργία επίσης θα βελτιωθεί, και αυτό υποθέτω πώς θα έχει και ένα βαθμολογικό αντίκρισμα, αν σκεφτεί κανείς την αδυναμία της ομάδας μας στα στημένα και στη συχνότητα με την οποία δέχεται γκολ από «second balls».

Η ομάδα της Tottenham (είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης) έχει κάνει σαφή βήματα προόδου από τότε που την ανέλαβε ο Mauricio Pochettino, όμως η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει αποτινάξει (ακόμα) από πάνω της την ταμπέλα του looser. Ως επιχειρήματα που στηρίζουν αυτή την άποψη έχω την ευκολία με την οποία αποκλείεται κάθε χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και το πρόσωπο του (συμπαθούς κατά τα άλλα) προπονητή των Spurs, που όταν το βλέπω σκέφτομαι ασυναίσθητα ότι ναι μεν έχει βελτιώσει και θα βελτιώσει και άλλο την ομάδα του, αλλά δε μου γεμίζει το μάτι ότι μπορεί να ‘χτυπήσει’ πρωτάθλημα ή να της προσδώσει το winning mentality. Never say never όμως, και σίγουρα ο Αργεντινός είναι προπονητής που χτίζει και αφήνει έργο, και όχι προπονητής της μίας χρονιάς.

Τέλος, οι υπόλοιποι δύο κύριοι ανταγωνιστές μας προβλέπω ότι θα ξαναμείνουν εκτός τετράδας. Η μεν Arsenal δεν πιστεύω ότι θα δει πολύ καλύτερες μέρες αν δεν αλλάξει προπονητή. Όσο για τη United, θα έλεγα ότι θέλει ακόμα αρκετό χρόνο για να βρει τα πατήματά της στη μετά Ferguson εποχή, ενώ νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σπάσει η παράδοση του Mourinho που τον θέλει να κάνει εξαιρετική σεζόν τη δεύτερη χρονιά του στον πάγκο μίας ομάδας.

1. Manchester City
2. Chelsea
3. Liverpool
4. Spurs
-Θοδωρής Κουνάδης : Μιλώντας για τη Liverpool πρόκειται για την μοναδική ομάδα του Top 6 που δεν γνώρισε την ήττα από τους υπόλοιπους 5 κατά την περσινή σεζόν. Πρωταθλητή όμως δεν σε ορίζουν αυτά τα παιχνίδια, ούτε υπάρχει πρωτάθλημα μεταξύ των 6 πρώτων ομάδων. Αν η Liverpool καταφέρει να ξεπεράσει το γνωστό πρόβλημα με τους χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους και τις κλειστές άμυνες, ο περσινός κορμός και οι μεταγραφές Salah και Solanke που έρχονται να δώσουν νέα πνοή στην επίθεση, ανεβάζουν την Liverpool επίπεδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του Alberto Moreno στα φιλικά και η επάνοδος του αρχηγού Jordan Henderson.
Ο Pep Guardiola βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στον πάγκο των γαλάζιων του Manchester και η πρώτη του χρονιά στο νησί μόνο ευεργετικά φαίνεται να λειτούργησε, αν κρίνει κανείς από τις κινήσεις του στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, άνοδος της ποιότητας με τις μεταφραφές των Kyle Walker, Bernando Silva, Benjamin Mendy, Danilo αλλά και αποχωρήσεις σαν αυτές των Fernando, Bacary Sagna οι οποίες έπιαναν απλά χώρο στο ρόστερ. Διαθέτει ένα πλούσιο και πλήρες ρόστερ για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την περσινή 4η θέση, ακόμα και την 1η.
Η πρωταθλήτρια Chelsea απέκτησε τους Tiemoué Bakayoko, Álvaro Morata, Antonio Rüdiger, ενώ έχασε τους Diego Costa και Nemanja Matic, καθώς επίσης και τον John Terry για τον οποίο ήρθε το τέλος εποχής στην ομάδα του Λονδίνου. Η απώλεια του Diego Costa και η περίοδος προσαρμογής του Morata ενδεχομένως να παίξουν τον ρόλο τους εντός των γραμμών του γηπέδου. Μια ομάδα σφιχτή αμυντικά, με μακρά περίοδο φορμαρίσματος κατά την περσινή σεζόν, η οποία θεωρώ πως δεν θα συνεχιστεί φέτος, όπως έγινε το 2014/2015 που στέφθηκε με χαρακτηριστική ευκολία πρωταθλήτρια και την σεζόν 2015/2016 αντιμετώπισε προβλήματα από την αρχή της σεζόν με αποτέλεσμα να έχουμε την αποπομπή του προπονητή της και τον τερματισμό στην 10η θέση, με ένα ρόστερ που δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη θέση αυτή.
Άλλη μια ομάδα που διαθέτει για δεύτερη σεζόν τον ίδιο προπονητή, με την πίεση για την κατάκτηση της Premier League να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, παρόλο που η ομάδα του Manchester κατέκτησε πέρυσι Europa League, League Cup, Community Shield. Romelu Lukaku, Nemanja Matic και Victor Lindelöf είναι οι νεοαποκτηθέντες που δυναμώνουν επίθεση, κέντρο και άμυνα αντίστοιχα, ενώ αποχώρησαν δύο πολύ βαριά ονόματα, ο Wayne Rooney και ο Zlatan Ibrahimovic. Ερωτιματικό παραμένει η αγωνιστική της εικόνα καθώς πέρυσι δεν απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, παρά τα τρία τρόπαια που κατέκτησε, μάλιστα τερμάτισε στην 6η θέση της Premier League με 54 γκολ υπέρ και 29 κατά, δείγμα της κακής παραγωγικότητας αλλά και της σφιχτής άμυνας, ενώ σε σύνολο 38 αγώνων είχε 15 ισοπαλίες, με επιθετικούς που ως όνοματα ήταν κάθε άλλο παρά «λίγοι».
1.Liverpool
2.Manchester City
3.Chelsea
4.Manchester United
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com