Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αλάνθαστη στα πέναλτι και κυπελλούχος η Atletico!

Αλάνθαστη στα πέναλτι και κυπελλούχος η Atletico!

Την κατάκτηση του AUDI Cup πανηγυρίζει η Atletico Madrid καθώς επεβλήθηκε με 4-5 της Liverpool στη διαδικασἰα των πέναλτι μετά το ισόπαλο 1-1 στην κανονική διάρκεια. Μοιραίος για τη Liverpool o Jordan Henderson που ήταν ο μοναδικός που αστόχησε ενώ προηγουμένως είδαμε έναν τελικό με ελάχιστες καλές στιγμές και πολύ μέτριο θέαμα. Ήταν η πρώτη ήττα της Liverpool σε φιλικό προετοιμασίας το φετινό καλοκαίρι, στο έβδομο παιχνίδι που έδωσε η ομάδα του Κlopp. Το ματς :

Ά Ημίχρονο :

Πολύ κακό ήταν από άποψη ποδοσφαίρου το πρώτο ημίχρονο του τελικού στην Allianz Arena. Η Atletico το πρώτο τέταρτο ήταν πιο κεφάτη χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα. Η Liverpool με 4-3-3 και τον Can σε ρόλο αμυντικού μέσου ισορρόπησε μετά το πρώτο τέταρτο και είχε κατοχή κοντά στο 60% ωστόσο όχι φάσεις. Μοναδική ολοκληρωμένη προσπάθεια στο πρώτο μέρος η σέντρα του Lallana από αριστερά και το εναέριο γυριστό σουτ του Woodburn που πέρασε ψηλά άουτ στο 13ο λεπτό. Στο 34ο λεπτό σημείωθηκε η μοναδική κλασική ευκαιρία του αγώνα έως εκείνο το χρονικό σημείο και η Atletico άνοιξε το σκορ. Ο Vrsaljko βγήκε από δεξιά στην πλάτη της άμυνας, γύρισε παράλληλα τη μπάλα και ενώ ο Ward με εξαιρετική επέμβαση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Bare εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της κόκκινης άμυνας και με κεφαλιά στο rebound άνοιξε το σκορ στην καρδιά της άμυνάς μας. Έκτοτε δεν σημειώθηκε άλλη ιδιαίτερη στιγμή μέχρι τη λήξη ωστόσο αξιοσημείωτη ήταν η ανασφάλεια που απέπνεαν στις επιλογές τους ανά στιγμές οι Joe Gomez και Ragnar Klavan στο κέντρο της άμυνας.

Β Ημίχρονο : 

Το  δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές αλλαγές από μεριάς Klopp ωστόσο η εικόνα του αγώνα δεν έμελλε να αλλάξει. Η Atletico δεν απείλησε αλλά δεν είχε και κανένα πρόβλημα να περιμένει τη Liverpool να επιτεθεί. Οι Reds δεν μπορούσαν να δημουργήσουν ιδιαίτερες φάσεις. Ενδεικτικό της κατάστασης πως η πρώτη σπουδαία στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το πέναλτι που κέρδισε ο Origi από τον Gabi στο 83ο λεπτό και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Roberto Firmino για το 1-1. Λίγο αργότερα, ο Savic εκμεταλλεύτηκε το ότι η μπάλα κόλλησε μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ από αριστερά και σούταρε λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό. Σε αυτή τη φάση απάντησε ο Origi στο 87 με σουτ μέσα από την περιοχή που πήγε άουτ ενώ στην τελευταία στιγμή του παιχνιδιού ο Robertson σούταρε έξω από την περιοχή λίγο άουτ στο 89ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι όπου η Atletico ευστόχησε και στις 5 εκτελέσεις της ενώ από τη Liverpool αστόχησε ο Jordan Henderson που σούταρε δεύτερος κατά σειρά. Για την ιστορία, για την ομάδα μας σκόραραν οι Firmino, Origi, Kent και Grujic. Έτσι η Liverpool έχασε δεύτερο διαδοχικό τελικό , καίτοι ανεπίσημο,  στα πέναλτι μετά την περυσινή απώλεια του League Cup από την Manchester City στο Wembley. Επόμενο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας μας για το φετινό καλοκαίρι το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στην Athletic Bilbao στο AVIVA Stadium του Δουβλίνου, στις 19.15 ώρα Ελλάδος.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com