Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σταθερή πρόοδος για Keita

Σταθερή πρόοδος για Keita

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την περίπτωση του Keita, τα οποία έχουμε γράψει τις τελευταίες ημέρες και εδώ στο liverpool.gr αλλά που συγκέντρωσε όλα μαζί σε σημερινό άρθρο του το «This Is Anfield», έχουμε αργή μεν, αλλά σταθερή πρόοδο, όσον αφορά την εξέλιξη της απόκτησης του μέσου από τη Γουινέα. Μπορεί ο σύλλογος της Λειψίας να αναφέρει όπου σταθεί και όπου βρεθεί – κυρίως μέσω του Ralph Rangnick αλλά εσχάτως και μέσω του προπονητή Ralph Hasenhuttl – ότι ο παίκτης δεν πωλείται, όμως τα ρεπορτάζ τόσο από τη Γερμανία (και το site Fussballstadt) όσο και από την Liverpool Echo και το Goal, δείχνουν ότι η κατάσταση στο ΔΣ της RBL μόνο ομόνοια με αυτά που λέγονται προς τα έξω δεν αποπνέει.

Ο Ralf Rangnick, αθλητικός διευθυντής της ομάδας μπορεί να μην θέλει να πουλήσει κανέναν παίκτη της ομάδας, όμως αρκετοί επιχειρηματίες στο ΔΣ της ομάδας έχουν αποδεχτεί τη λογική ότι σε περίπτωση που η Liverpool έρθει με 75 εκατομμύρια € είναι «γελοίο» να της πεις όχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει διχασμός στις τάξεις του συλλόγου. Ήδη η ομάδα έχει αρνηθεί την πρώτη πρόταση των Reds, η οποία ήταν λίγο περί τα 65 εκατομμύρια, όμως, για έναν παίκτη που πριν ένα χρόνο ήρθε μόλις για 15 εκατομμύρια, μία νέα πρόταση κοντά στο πενταπλάσιο ποσό από αυτό της αγοράς του, είναι υπέρ του δέοντος δελεαστική, από επιχειρηματικής άποψης.

Ο ίδιος ο Keita θέλει να έρθει στο Anfield, o Mane φαίνεται πως τον έχει «ψήσει» για την προοπτική και γι’αυτό και όπως έγινε γνωστό από τον συμπατριώτη του παίκτη, δημοσιογράφο Amadou Makadji, η προσέγγιση της Manchester City στην πλευρά των εκπροσώπων του παίκτη σχετικά με μία μετακίνηση στους Citizen, βρήκε «τοίχο» στην επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί για τον Jurgen Klopp.

Αυτό που είναι σημαντικό πάντως είναι η στάση της Λειψίας. Η πρόταση της Liverpool, η οποία ήταν στα 65 εκατομμύρια έδειξε ότι οι Reds θέλουν τον παίκτη και τον θέλουν τώρα, καθώς για εναρκτήρια πρόταση, οι Γερμανοί περίμεναν ένα πολύ χαμηλότερο ποσό, κάτι που τους θορύβησε αρκετά. Επομένως, αν οι Reds ανεβούν, δεν αποκλείεται να αποσπάσουν το «Ja» ακόμα και με την επόμενη πρόταση, την βελτιωμένη πρόταση που λέγεται ότι θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Άλλο ένα εμπόδιο είναι ο τρόπος πληρωμής. Οι Γερμανοί θέλουν την πληρωμή όσο πιο άμεσα γίνεται, σε δύο δόσεις, έναντι πολλών μικρότερων δόσεων αλλά και πρόσθετων μπόνους. Ακόμα λοιπόν και να συμφωνηθεί το ποσό, ένα νέο εμπόδιο θα είναι ο τρόπος πληρωμής. Οι Γερμανοί θέλουν να γίνονται οι συμφωνίες με τους δικούς τους όρους και δεν είναι πολύ παλιό το παράδειγμα της συμφωνίας της Κολωνίας με την Tianjin Quanjian για τον Anthony Modeste, οπού οι συζητήσεις τερματίστηκαν από την πλευρά των Γερμανών προσωρινά καθώς οι δύο ομάδες δεν τα βρίσκαν στον τρόπο αποπληρωμής του συμφωνηθέντος ποσού (35.7 εκ. €), με τον Modeste να επιστρέφει στην Γερμανική ομάδα και να κάνει προπονήσεις εκεί, μέχρι τελικά οι Κινέζοι να δεχτούν τους όρους της ομάδας της Bundesliga και να αποκτήσουν τον παίκτη.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com