Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί το σωστό center back;

Γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί το σωστό center back;

Τους λόγους που είναι δύσκολο αυτό το διάστημα να βρεθεί ένας σωστός και αρκετά καλός κεντρικός αμυντικός για τις ανάγκες της Liverpool προσπάθησε να αναλύσει o Jamie Carragher. O παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός των «Reds» πιστεύει ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι για τη Liverpool να βρεθεί η λύση σε αυτό το πολύπαθο ζήτημα και ειδικά μετά το «ναυάγιο» της υπόθεσης Van Dijk, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα, μιας το θέμα είναι πιο περίπλοκο απ’ όσο φαίνεται, αν εξετάσει κανείς το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

«Νομίζω ότι ο κεντρικός αμυντικός είναι μία θέση πολύ δύσκολη για να βρεις το σωστό άτομο, για τον απλούστατο λόγο ότι ζητάς τόσα πολλά από αυτούς στο σημερινό παιχνίδι» είπε ο Carrager στο Anfield Extra. «Πρέπει να είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια. Βασικά ξεκινούν τις επιθέσεις, οπότε δεν μπορείς να έχεις παίκτη που δεν ξέρει να παίζει με την μπάλα στα πόδια. Πρέπει λοιπόν να κάνουν αυτό, να αμύνονται προφανώς και να είναι επιθετικοί, να αντιμετωπίζουν τις αντεπιθέσεις γιατί τα πλάγια μπακ πια παίζουν ψηλά και ανοιχτά…»

«Είδα κάποιον να το αναφέρει στα social media και ήταν τόσο σωστός. Η Liverpool θα μπορούσε να αγοράσει τον Bonucci και τον Ramos, δύο απ’τους καλύτερους στον κόσμο. Αλλά νομίζω ότι ακόμα κι έτσι θα δεχόταν γκολ, γιατί οι θέσεις της ομάδας είναι τόσο ανοικτές λόγω των πλάγιων μπακ. Δεν νομίζω ότι το θέμα μας είναι ότι οι center back μας είναι μέτριοι. Νομίζω ότι είναι ΟΚ βασικά. Αλλά και στο παιχνίδι στο Σύδνεϊ, όποτε έχανα την μπάλα το έβλεπα ότι μπορεί να είχαμε πρόβλημα

«Είναι το μοντέρνο παιχνίδι, τα πλάγια μπακ παίζουν λες και είναι εξτρέμ. Νομίζω όμως ότι ο τρόπος που δέχεται γκολ η Liverpool είναι τα στημένα κυρίως. Και αυτό πάλι δεν είναι θέμα μόνο των κεντρικών αμυντικών, αλλά όλης της ομάδας. Αυτοί [τα σέντερ μπακ] είναι οι δύο ‘μεγαλόσωμοι’ της ομάδας και κάποιες φορές σκέφτομαι ότι αν ήμουν ένας κεντρικός αμυντικός που έπρεπε να αντιμετωπίσει αντεπιθέσεις παικτών με ταχύτητα… δεν είναι κάτι εύκολο!»

Τέλος, ο Carragher ρωτήθηκε αν η λύση για αυτό είναι η υπογραφή ενός σπεσιαλίστα αμυντικού μέσου και όχι τόσο ενός κεντρικού αμυντικού: «Δεν νομίζω ότι εκεί είναι το θέμα. Το θέμα είναι οι πλάγιες περιοχές του γηπέδου. Δεν υπάρχουν κλασικά εξτρέμ πια στο ποδόσφαιρο. Έχω ακούσει τον Klopp να χαρακτηρίζει τον Coutinho ως ‘πλάγιο 10άρι’ και είναι ακριβώς αυτό.  Οι ομάδες πια παίζουν με τρία κατά τρόπον 10άρια. Οι πλάγιοι παίκτες θέλουν να παίζουν ως 10άρια και να συγκλίνουν, επομένως πρέπει να δημιουργήσεις πλάτος. Αυτό γίνεται με τα πλάγια μπακ και τελικά την παθαίνεις στον αιφνιδιασμό. Αυτό γινόταν όλη τη σεζόν» κατέληξε ο Carragher.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com