Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Η αύρα του Klopp κρατά ακόμη το κλειδί για τη Liverpool το καλοκαίρι»

«Η αύρα του Klopp κρατά ακόμη το κλειδί για τη Liverpool το καλοκαίρι»

Ένα κείμενο του Ian Doyle της Liverpool Echo

 

Mπορεί να έχουν πλουσιότατα αμάξια, απίστευτα κουρέματα και τη δική τους αίσθηση για τη μόδα αλλά βαθιά μέσα τους οι περισσότεροι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές , παρά τα πλούτη και τα αγαθά, θέλουν ένα πράγμα. Να αγαπηθούν. Είτε προέρχεται από την αναγνώριση του κοινού ή το θαυμασμό των media (μάλλον λιγότερο αυτό) είτε την εκτίμηση του προπονητή τους , αυτοί οι παίκτες ζητούν μία αγκαλιά ή ένα «ζεστό» χτύπημα στην πλάτη. Δεν εμπίπτουν όλοι σε αυτή τη γενίκευση ασφαλώς.

Το να είσαι  επιθυμητός είναι ελκυστική ποιότητα κάθε φορά όπως και στη μετεγγραφική περίοδο που άνοιξε τώρα. Στον αγωνιστικό χώρο,  όταν η ερώτηση είναι ποιος το θέλει περισσότερο έχει να κάνει με την επιθυμία, την ένταση, το πάθος. Στις διαπραγματεύσεις συνήθως είναι χρήματα, χρήματα και πιο πολλά χρήματα. Αλλά όταν τα χρήματα δεν είναι το πρωτεύον ζήτημα παίζουν ρόλο άλλα πράγματα.

Και σε αυτά βασίζεται η Liverpool για να πάρει τους δύο βασικούς της στόχους αυτό το καλοκαίρι, τον Virgil Van Dijk και τον Naby Keita. Aς πάρουμε τον Van Dijk. H City και η Chelsea μπορεί να προσφέρουν μεγαλύτερους μισθούς αλλά η επιθυμία του Klopp να τον φέρει μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα νιώσει ο παίκτης κάπου αλλού τόσο σημαντικός ή ζωτικός; Αυτό πρέπει να αποφασίσει ο Van Dijk.

Για τον Keita, το θέμα είναι ο συναισθηματικός του δεσμός με τη Leipzig έχοντας βοηθήσει ώστε να βγει στο Champions League , ωστόσο ο Klopp θεωρεί πως ο ενθουσιασμός και η καθαρή του ιδέα για εκείνον μπορεί να τον κάνει να αποχωρήσει. Ο Mohamed Salah εξήγησε τι επιρροή μπορεί να έχει το να νιώσεις επιθυμητός όταν εξήγησε γιατί δεν πήγε στη Liverpool το 2014. «Δέχτηκα μία κλήση από τον Mourinho και αυτό άλλαξε τα πάντα. Μου εξήγησε την κατάσταση και μου είπε πως με χρειάζεται. Ήταν ένας από τους κύριους λόγους που πήγα στην Chelsea.».

Η Liverpool δεν μπορεί να κατηγορηθεί πως περίμενε πολύ καιρό για τον Van Dijk ή τον Keita διότι έχει εδώ και καιρό ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Ασφαλώς, το να κάνεις έναν παίκτη να νιώσει σημαντικός είναι άσκοπο αν η FSG δεν προσφέρει το οικονομικό πακέτο που δικαιολογεί αυτή την πίστη. Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Peter Moore, δήλωσε πως η Liverpool δεν θα ξοδέψει 100.000.000 λίρες επειδή τις ξόδεψε η Man City υπογραμμίζοντας πως σε όλα υπάρχει όριο. Και αυτό περιλαμβάνει δυνάμεις πειθούς. Είτε είναι ο Van Dijk, o Keita, o Salah ή όποιος άλλος στοχεύει η Liverpool το καλοκαίρι, αν δεν βοηθά στη συμφωνία το πόσο τους θέλει η ομάδα, τότε η ομάδα δεν θα έπρεπε να τους ήθελε. Μπορεί να μην καταφέρει η ομάδα να πάρει μεγάλα ονόματα. Αλλά σίγουρα δεν έχει την πολυτέλεια  να πάρει παίκτες που δεν έχουν πειστεί από την ομάδα ή τον προπονητή.

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com