Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η καλύτερη ενδεκάδα του Merseyside, σύμφωνα με την ECHO

Η καλύτερη ενδεκάδα του Merseyside, σύμφωνα με την ECHO

Η χρονιά τέλειωσε για τις ομάδες του Merseyside, βρίσκοντας και τις δύο να πετυχαίνουν τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη – Champions League εμείς, Europa League αυτοί – και με τους προπονητές τους στην πρώτη ουσιαστικά σεζόν στις ομάδες τους.

Η ECHO έκανε τον κόπο να βγάλει την καλύτερη ενδεκάδα (4-2-3-1) κι εμείς σας την παρουσιάζουμε, με μερικές ενστάσεις.

Τερματοφύλακας: Simon Mignolet

Εδώ δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Μόνο και μόνο το γεγονός πως ο Koeman αμφιταλαντευόταν όλη την χρονιά ανάμεσα σε Stekelenburg και Robles δίνει την θέση στο Simon. Όσο για την φετινή χρονιά του… Ε, μην τα ξαναλέμε.

Δεξί μπακ: Seamus Coleman (ναι, αλλά έχασε πολλά ματς… Ίσως θα ταίριαζε ο Clyne καλύτερα)

Η αλήθεια είναι πως αυτό δυσκόλεψε αρκετά την ECHO. Την μάχη κέρδισε στο νήμα ο Seamus, ο οποίος πάλεψε να αποκτήσει συνέπεια στα καθήκοντα του. Ο Nathaniel Clyne, παρότι βασικός, είχε κριτική απέναντι του. Παρ’όλα αυτά, ίσως και να στηρίζαμε Clyne εδώ.

Στόπερ: Dejan Lovren – Joel Matip

Το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας της Liverpool, όταν είναι υγιείς και οι δύο. Κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις όταν παίζουν μαζί, ενώ ο τελευταίος είχε ενθαρρυντική πρώτη σεζόν στο Μερσεϊσάιντ. Ο Ashley Williams της Everton είχε καλή χρονιά, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει, ενώ ο Phil Jagielka βρίσκεται σε κάθοδο, καθώς τα χρόνια περνάνε για τον αρχηγό της Everton.

Αριστερό μπακ: James Milner

Συνεπής όσο δεν πάει, αν και καινούργιος στην θέση, ο James κέρδισε τον ασυνεπή Brian Oviedo της Everton, ο οποίος υπενθύμισε στους Toffees πόσο σημαντικός είναι ο Leighton Baines, που απουσίαζε για καιρό λόγω τραυματισμού.

Κέντρο: Idrissa Gueye – Tom Davies (ένσταση ως προς τον Davies – θα μπορούσε να είναι ο Can)

Χωρίς αμφισβήτηση η θέση του Gueye, έκανε τρομερή πρώτη χρονιά στο Merseyside. Όμως δεν ισχύει το ίδιο για την θέση του Davies.

Μπορεί ο πιτσιρικάς να έκανε τρομερή χρονιά, και δεδομένης της ηλικίας του, να έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όμως εξίσου καθοριστικός για την Liverpool ήταν και ο Emre Can, ο οποίος έκανε εκπληκτικό finish, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάληψη της τέταρτης θέσης.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, ο Henderson ήταν απίστευτα καθοριστικός για το κέντρο, όμως έχασε την μισή χρονιά. Ο Gini Wijnaldum έκανε μέτρια χρονιά, όμως πέτυχε αρκετά καθοριστικά γκολ και είχε κι αρκετές ασίστ στο ενεργητικό του, ενώ οι Morgan Schneiderlin και James McCarthy έδεναν όταν αγωνίζονταν μαζί, αλλά αυτό δεν γινόταν συχνά.

Τέλος, ο Gareth Barry δεν είναι πια πρώτη επιλογή, όπως και ο Lucas Leiva, ενώ ο Ross Barkley… είναι ο Ross Barkley.

Επιθετικός μέσος: Adam Lallana

Από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της χρονιάς που μας πέρασε, καταλαμβάνει αξία την θέση, κάνοντας τρομερά ματς.

Δεξί χαφ: Sadio Mane

Τα λέει όλα η ECHO: No contest, really. Συμφωνούμε απόλυτα.

Αριστερό χαφ: Philippe Coutinho

Είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης σε όλο το Merseyside. Το παραδέχονται όλοι. Και αν σκεφτείς πως η Everton δεν είχε κάποιον βασικό σε αυτή την θέση (συνήθως κατέληγε στον Mirallas, όμως η σεζόν του μάλλον είναι μέτρια), τότε ούτε εδώ υπάρχει ανταγωνισμός.

Επιθετικός: Romelu Lukaku

Χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος επιθετικός. Χωρίς αυτόν, η Everton δεν θα έβγαινε Ευρώπη. Ο Sturridge ίσως και να είναι καλύτερος, βέβαια. Όχι όμως αυτή την σεζόν. Αυτή η χρονιά ήταν του Lukaku. Ο έτερος Βέλγος του Merseyside, Divock Origi, έκανε μέτρια χρονιά.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com