Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Αποσύρεται και επιστρέφει στην… ξυλουργική ο Manninger

Αποσύρεται και επιστρέφει στην… ξυλουργική ο Manninger

Τέλος στην καριέρα του αποφάσισε να βάλει ο τρίτος τερματοφύλακας των «Reds», Alex Manninger. O Αυστριακός, με πολυετή καριέρα σε ομάδες όπως η Arsenal, η Fiorentina, η Salzburg, η Siena και η Juventus, μεταξύ άλλων, έμεινε ελεύθερος από τη Liverpool καθώς το μονοετές συμβόλαιό του εξέπνευσε και αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του, σε ηλικία 39 ετών και να επιστρέψει στην πατρίδα του όπου θα ακολουθήσει το επάγγελμα με το οποίο μεγάλωσε πριν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, αυτό της ξυλουργικής!

«Ανυπομονώ για τον χρόνο μου εκτός ποδοσφαίρου» δήλωσε ο Manninger. «Θα ξεκουραστώ προφανώς πρώτα, αλλά μετά, μιας και ήμουν επαγγελματίας ξυλουργός πριν ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο θα επιστρέψω στις… ρίζες μου πιθανότητα, κατασκευαστικές εργασίες, επιπλοποιία κλπ.»

Ο Manninger μπορεί να μην έκανε κάποια επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα των «Reds», όμως ήξερε από την αρχή πως ο Klopp τον προορίζει για μία πιο… ιδιαίτερη αποστολή:

«Όταν με τηλεφώνησε ο Klopp ήξερα ότι δεν ήθελε κάποιον τερματοφύλακα που θα παίζει. Αλλά κάποιον για να δείξει στους άλλους τον σωστό δρόμο, της πειθαρχίας και ήλπιζε ότι θα ανταπεξέρθει στην πίεση. Είχα επομένως κάποιες καλές κουβέντες με τους τερματοφύλακες, τους έλεγα ότι ο τροχός γυρίζει μόνιμα στο ποδόσφαιρο, μπορεί να μην παίζεις τώρα αλλά θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία σε κάποιο σημείο. Ήταν πιο εύκολο να το κάνω εγώ από τη στιγμή που δεν ήμουν ανταγωνισμός για αυτούς, οπότε ήμουν σε μία χαλαρή κατάσταση. Όπως και να χει όμως, δούλευα καθημερινά και με πειθαρχία και το ευχαριστήθηκα.»

«Το ποιοτικό επίπεδο εδώ είναι τόσο ψηλό που δεν θα σκεφτώ ποτέ ότι δεν έπαιξα ούτε ένα παιχνίδι εδώ. Ήταν ένας καλός χρόνος, γεμάτος εμπειρίες. Είναι κατόρθωμα να παίζω ως τα 40 μου επαγγελματικά, να είμαι ο πρώτος Αυστριακός στην Premier League και ο πρώτος έφηβος τερματοφύλακας που έπαιξε στην Arsenal. Γνώρισα μεγάλους παίκτες, παγκόσμιους πρωταθλητές, νικητές χρυσών παπουτσιών, παίκτες της χρονιάς, δεν μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο» ξεκαθάρισε ο Alex Manninger, ο οποίος μπορεί να μην αγωνίστηκε ποτέ με τα χρώματα των «Reds», αλλά είμαστε σίγουροι πως έβαλε κι αυτός το… γάντι του για την θεαματική βελτίωση που είδαμε από τον Simon Mignolet τη φετινή σεζόν.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com