Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Όλα Τα Αποτελέσματα Που Στέλνουν Την Liverpool Στο Champions League

Όλα Τα Αποτελέσματα Που Στέλνουν Την Liverpool Στο Champions League

Η λευκή ισοπαλία απέναντι στην Southampton στο Anfield δεν αφήνει κανέναν στο στρατόπεδο των Reds ικανοποιημένο. Ούτε καν εφησυχασμένο, παρά το γεγονός πως λίγες ώρες μετά η Arsenal πήρε μια ευνοϊκή για την Liverpool νίκη με 2-0 απέναντι στην Manchester United. Η μάχη για το Champions League φουντώνει, λίγες στροφές πριν το τέλος, και τα κομπιουτεράκια παίρνουν φωτιά, βγάζοντας πιθανούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων και πιθανές τελικές κατατάξεις. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων που μας στέλνουν στα προκριματικά του Champions League της επόμενης χρονιάς, μιας και πολύ δύσκολα θα προλάβουμε την τρίτη θέση μετά το χθεσινό αποτέλεσμα.

Να αναφέρουμε πως πριν η Liverpool πάει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την West Ham, η Arsenal έχει να δώσει δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, απέναντι σε Southampton και Stoke City. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, η Liverpool μπορεί να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση με νίκη απέναντι στην West Ham την Κυριακή. Και να μην την εξασφαλίσει μαθηματικά την Κυριακή, μια νίκη απέναντι στην West Ham θα την φέρει αγκαλιά με την τέταρτη θέση, έχοντας ως δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Middlesborough εντός, η οποία με ήττα σήμερα υποβιβάζεται στην Championship. Αλλά ας δούμε πως έχουν τα πράγματα.

Αυτή την στιγμή, η Liverpool έχει 70 βαθμούς, οι οποίοι μπορούν να γίνουν στην καλύτερη 76. Η Arsenal έχει 63, αλλά έχει δύο ματς λιγότερα και μπορεί να φτάσει το μάξιμουμ των 75 πόντων, ενώ η United έχει 65, με ένα ματς λιγότερο, ενώ με το απόλυτο των νικών στα επόμενα ματς φτάνει τους 74. Οπότε είναι προφανές πως η τέταρτη θέση είναι στο χέρι της Liverpool, αν σκεφτεί κανείς πως η Arsenal έχει δύο πολύ δύσκολες εξόδους, ενώ και η United έχει την δυσκολότερη έξοδο από όλες, καθώς φιλοξενείται από την Tottenham την επόμενη αγωνιστική, ενώ έχει και τον επαναληπτικό του Europa League την Πέμπτη. Επομένως μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα πως οι αντίπαλοί μας για την τέταρτη θέση θα γκελάρουν τουλάχιστον μια φορά.

Αρκετά όμως με αυτό. Είμαστε Liverpool και οφείλουμε να πάρουμε μόνοι μας την τέταρτη θέση. Και αυτό κάθε άλλο παρά μη εφικτό είναι. Το λένε και τα νούμερα. Αναλυτικότερα:

-Με νίκη της Liverpool απέναντι στην West Ham, η Arsenal χρειάζεται το απόλυτο στα εκτός έδρας ματς της για να ελπίζει. Ειδάλλως μένει εκτός Champions League. Η United με ήττα από την Tottenham ή ισοπαλία μένει κι εκείνη εκτός. Αλλιώς, η Liverpool θα χρειαστεί να καθαρίσει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική.

-Με ισοπαλία της Liverpool απέναντι στην West Ham, η Arsenal προκρίνεται στο Champions League με το απόλυτο των νικών, καθώς η Liverpool θα μπορεί να φτάσει τους 74 βαθμούς, ενώ η Arsenal θα τερματίσει με 75. Η United θέλει το απόλυτο για να μας πιάσει στην βαθμολογία, εκεί όπου θα μετρήσει η τελική διαφορά τερμάτων (αυτή την στιγμή η Liverpool έχει +29, ενώ η United +24, διάφορα που δύσκολα θα βελτιώσει αισθητά η United). Με απώλειες για Arsenal και United, η Liverpool με νίκη την τελευταία αγωνιστική βγαίνει τέταρτη.

-Με ήττα της Liverpool από την West Ham, είναι δύσκολα τα πράγματα. Η Arsenal με το απόλυτο περνάει τέταρτη, ενώ με τρεις νίκες και μία ισοπαλία ισοβαθμεί με την Liverpool, αν η Liverpool νικήσει την Middlesborough την τελευταία αγωνιστική. Αυτή την στιγμή η Liverpool έχει +29, όμως με ήττα αυτό το πλεονέκτημα μπορεί και να υποχωρήσει, ενώ είναι σίγουρο πως το τωρινό +24 της Arsenal θα βελτιωθεί, με τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Η United βγαίνει τέταρτη με το απόλυτο, αλλιώς θα πρέπει να ελπίζει σε κατάκτηση του Europa League για να βγει στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

Όλα αυτά αναφέρθηκαν σε περίπτωση που η Liverpool νικήσει την Middlesborough την τελευταία αγωνιστική. Αλλιώς θα είναι αξία της μοίρας της.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com