Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Φάκελος «Daniel Sturridge»

Φάκελος «Daniel Sturridge»

Eπιμέλεια: Γιώργος Κουκούλης

Κρίσιμη καμπή φαίνεται να περνάει η καριέρα του Daniel Sturridge στο Liverpool. O «Studge» δείχνει να μην βρίσκεται στις κύριες προτεραιότητες του Jurgen Klopp για την κορυφή της επίθεσης της Liverpool, μιας και ξεκινώντας την σεζόν, ο Άγγλος επιθετικός έχει μείνει εκτός των επιλογών του Klopp για τα δύο σημαντικότερα παιχνίδια των «Κόκκινων», αγωνιζόμενος στα 2 ντέρμπι με Arsenal και Tottenham μόλις 2 λεπτά, στις καθυστερήσεις του ματς με τα «Σπιρούνια».

Και αν στο πρώτο παιχνίδι με την Arsenal υπάρχει η δικαιολογία του ότι ο παίκτης δεν ήταν στην καλύτερη φυσική κατάσταση, στο δεύτερο ο Klopp παραδέχτηκε ότι ο Sturridge δεν ικανοποιεί το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που ήθελε να παίξει. «Ο Daniel Sturridge είναι ένας εξαιρετικά καταρτισμένος παίχτης» είπε ο Klopp «αλλά για το σημερινό παιχνίδι, θεώρησα ότι ο τρόπος στησίματος έπρεπε να είναι ο συγκεκριμένος. Μπορώ να βάλω όλους κι όλους 11 παίκτες την φορά, κι αυτό το κάνω χωρίς να θέλω να αδικήσω έναν συγκεκριμένο παίκτη. Εγώ είμαι χαρούμενος που τον έχουμε στην διάθεσή μας και θα παίξει, θα σκοράρει και θα προσφέρει» πρόσθεσε για τον Sturridge o «Kloppo»
«Δεν χρειάζεται να μεταμορφώσω τον Daniel σε μαραθωνοδρόμο» συνέχισε «Θέλω να χρησιμοποιήσω τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του, καθώς ξέρω την ποιότητα που έχει σαν παίκτης»

Ο ίδιος ο Άγγλος επιθετικός πάντως δεν δείχνει να πτοείται, καθώς αποφάσισε να ρίξει στην πλάκα όλα τα σχόλια περί ενόχλησής του κατά την στιγμή της αλλαγής του Divock Origi, όπου η κάμερα τον έπιασε να κάνει γκριμάτσα αγανάκτησης (;), και η οποία φυσικά έγινε viral. Ο Sturridge ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία στο Instagram ζητώντας λεζάντα απ’τους ακόλουθούς του, με τον πρώην αρχηγό των «Reds», Jamie Carragher, να έχει όρεξη για δούλεμα, σχολιάζοντας την δικιά του λεζάντα, η οποία ήταν «Όταν η Everton κάνει πρόταση για να σε αποκτήσει!».

Ο James Pearce, δημοσιογράφος της Liverpool Echo, αναλύοντας το μέλλον του Dani με τους «Reds» παρατηρεί πως, οποιοσδήποτε παίκτης, πόσο μάλλον ο Sturridge που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας, πρέπει να προσαρμοστεί στο «ευέλικτο ποδόσφαιρο» που προσπαθεί να παίξει ο Jurgen Klopp. Είναι εμφανές ότι η ομάδα του Γερμανού παίζει διαφορετικά ανάλογα τον εκάστοτε αντίπαλο, κάτι που δεν λειτουργεί υπέρ των Sturridge.

Όπως φαίνεται, στα παιχνίδια με τις τοπ ομάδες του «Νησιού», ο Klopp προτιμάει να παίζει με παίκτες όπως ο Firmino και ο Coutinho, που αν και δεν είναι καθαρόαιμα φορ, σε ρόλο «ψεύτικου 9αριού», θα βρίσκονται συνεχώς μπροστά, δραστήριοι τόσο στην επίθεση, με διαρκής κίνηση, όσο κυρίως και στην άμυνα, αποτελώντας την πρώτη και πιο πιεστική μονάδα άμυνας της ομάδας. Eιδικά ο Firmino αποτελεί… «μανούλα» σε έναν τέτοιο τρόπο πίεσης, έχοντας συνηθίσει ίσως και από τον πιο γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού του Γερμανικού πρωταθλήματος, και γι’αυτό παίρνει συχνά και το χρίσμα σε τέτοια παιχνίδια.

Σε τέτοια (και συνήθως μεγάλης βαρύτητας) παιχνίδια, ο Sturridge δείχνει να μην χωράει, ή όταν προσπαθεί να τον χωρέσει ο Klopp, χωρίς παράλληλα να χάσει τον σέντερ φορ που θα πιέζει, να «στριμώχνεται» στα πλάγια, σε έναν χώρο που ο «Studge» δεν νιώθει άνετα. Επομένως αν και ο Klopp δεν το παραδέχεται ξεκάθαρα, ενώ από τη μία το μέλλον του Sturridge δεν είναι επισφαλές, αν θέλει ο ίδιος να παίζει κάθε βδομάδα, ανεξαρτήτου αντιπάλου και συνθηκών, θα πρέπει να προσαρμοστεί. Θα πρέπει να δείξει ότι οι τραυματισμοί δεν τον έχουν επηρεάσει και ότι μπορεί να είναι ένας επιθετικός κινητικός και δραστήριος, μιας και είναι δεδομένο πως δεν υστερεί στα τελειώματα, αλλά αποτελεί ίσως ο,τι καλύτερο έχουν να διαθέσουν οι «Κόκκινοι» σε παίκτη-finisher και είναι κρίμα να μην μπορούν να το εκμεταλλευτούν κάθε αγωνιστική.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com