Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επιτέλους νίκη!

Επιτέλους νίκη!

Δημιούργησε και σκόραρε ο Jordan Henderson, που έδωσε τη νίκη με 2-1 επί της West Brom για την έκτη αγωνιστική της Premier League.

Ένας μήνας ήταν πολύς για την Liverpool χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, με τελευταία στις 30 Αυγούστου επί της Tottenham με 3-0 στο White Hart Lane και με τα γκολ των Adam Lallana στο 44ο λεπτό και του Jordan Henderson στο 60ο λεπτό έδωσαν τους τρεις βαθμούς της νίκης στους «κόκκινους».

Η ισοφάριση για την Albion ήρθε στο 55′ με τον Berahino από το σημείο του πέναλτι, με τον διαιτητή του αγώνα να συμβουλεύεται και τον επόπτη για το σφύριγμά του.

Το τελικό 2-1 έδωσε ανάσα στους παίκτες του Brendan Rodgers αλλά και τον ίδιο για την συνέχεια.

Α’ ημίχρονο

Με στόχο την κατοχή της μπάλας και να δείξει πιο είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, μπήκε από νωρίς στο ματς η Liverpool.

Βέβαια, η West Brom έδειξε και αυτή από νωρις ότι δεν ήρθε για εκδρομή στο Anfield, έχοντας ως στόχο να αμυνθεί σωστά στις ορέξεις των γηπεδούχων και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Έχοντας την κατοχή της μπάλας οι «κόκκινοι» προσπαθούσαν να διασπάσουν το αμυντικό τείχος των φιλοξενούμενων, πότε με βαθιές μπαλιές ή και με σέντρες, όμως οι «μεγαλόσωμοι» αμυντικοί ήταν ένα πραγματικό τοίχος για τον Lambert που ήταν μόνος στην επίθεση.

Η πρώτη καλή φάση του παιχνίδιου έγινε από τους «γηπεδούχους» οι οποίοι έπειτα από αρκετό «τσουκου τσουκου μπολ» στην άμυνα, η βαθιά μπαλιά του Lovren στον Lambert στην πλάτη της άμυνας της West Brom, έβγαλε την ευκαιρία για την Liverpool. O Άγγλος με ωραίο κατέβασμα στην κορυφή της περιοχής έφερε την μπάλα πολύ ωραία μπροστά του, όμως το σουτ που επιχείρησε στην αριστερή κλειστή γωνία του Foster δεν κατέληξε στα δίχτυα στο 18ο λεπτό.

Ο ρυθμός της Liverpool όσο πέρναγαν τα λεπτά έπεφτε, με την West Brom να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να κερδίζει περισσότερες φορές την μπάλα και να καταφέρνει να βγει στην αντεπίθεση.

Οι φάσεις ήταν λίγες από πλευράς γηπεδούχων, με μοναδική αυτή του Lambert στο 18′, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 33ο λεπτό με δυνατό σουτ του Berahino έξω από την περιοχή, με τον Mignolet να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Έπειτα από πολύ ώρα στο πρώτο ημίχρονο, οι «κόκκινοι» ξεδίπλωσαν ωραία την επίθεσή τους με τον Lambert να βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα, όμως η πίεση των αμυνόμενων τον αναγκάσαν να αργήσει και να μην καταφέρει να σουτάρει και να χάνεται μία μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 στο 39ο λεπτό.

Βέβαια την μεγαλύτερη φάση στον αγώνα χάθηκε στο 42ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους, όταν από τα αριστερά ο Μorrison σέντραρε στην περιοχή και ο αμαρκάριστος Berahino δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Και εκεί που έλεγαν όλοι ότι οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο στο 0-0, ο Lallana με τον Henderson είχαν άλλη γνώμη, παίζοντας εξαιρετικά το ένα-δύο  μέσα στην περιοχή της Albion και το νέο απόκτημα των «κόκκινων» να ανοίγει το σκορ με ωραίο αριστερό σουτ.

Β’ ημίχρονο

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν έδειξε η Liverpool την διάθεση ότι έχει επαναπαυτεί στο γκολ του Adam Lallana λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, προσπαθώντας να φτάσει στην εστία του Foster και να σκοράρει ξανά.

Αλλά και από την άλλη πλευρά, οι παίκτες της West Brom δεν φάνηκαν να έχουν επηρρεαστεί που βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με οδηγό την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, προσπαθούν με την σειρά τους να φανούν επικίνδυνοι.

Σε μία ακίνδυνη φάση, ο Lovren ανέτρεψε τον Berahino στην κορυφή της περιοχής, με τον διαιτητή αρχικά να το σκέφτεται και εν τέλει να δίνει την εσχάτη των ποινών. Ο Berahino από τα ένδεκα βήματα δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Mignolet και ισοφάρισε σε 1-1 στο 55ο λεπτό.

H απάντηση των «κόκκινων» ήταν άμεση και αν απείλησαν στο 58ο λεπτό με σουτ του Lambert, δύο λεπτά αργότερα με σουτ του Jordan Henderson πήραν κεφάλι ξανά στο σκορ.

Oι παίκτες του Brendan Rodgers συνέχισαν το επιθετικό παιχνίδι τους και στο 67ο λεπτό απείλησαν ξανά τον Foster με το δυνατό σουτ του Mario Balotelli, όμως πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Άγγλου τερματοφύλακα.

Όσο πέρναγαν τα λεπτά, τόσο οι παίκτες της West Brom δυσκολευόντουσαν να βγουν στην επίθεση και να βρουν χώρους ώστε να φανούν επιτέλους επικίνδυνοι και ισοφαρίσουν. Ωστόσο, έπειτα από το 1-1, η μοναδική τους φάση έγινε στο 74ο λεπτό, όταν από τα αριστερά ο Mulumbu σέντραρε στην περιοχή του πέναλτι και ο Berahino δεν κατάφερε να πετύχει στόχο με την κεφαλιά του, η οποία κατέληξε στα χέρια του Mignolet.

To χαλάρωμα των τελευταίων λεπτών που έδειξε στο ματς με την Everton, έγινε αντιληπτό μετά το 80ο λεπτό για την Liverpool, με την ομάδα να μην έχει την απαραίτητη συγκέντρωση και τους φιλοξενούμενους να φτάνουν με απόλυτη ευκολία στην περιοχή του Βέλγου τερματοφύλακα.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν το πλήρωσε, όπως πριν από μία εβδομάδα κόντρα στα «ζαχαρωτά» και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης έπειτα από έναν μήνα στο πρωτάθλημα.

Liverpool

Mingolet – Moreno, Skrel, Lovren, Manquillo(63′ Johnson) – Henderson , Gerrard, Lallana – Sterling, Lambert(63′ Balotelli), Coutinho(75′ Lucas)

West Brom

Foster, Gamboa, Lescott, Dawson, Pocognoli, Dorrans(70′ Mulumbu), Morrison(80′ Blanco), Gardner, Brunt (85′ Σαμαράς), Sessegnon, Berahino

Πηγή: www.englishfootball.gr

Συντάκτης: Σταύρος Πραβής

 

 

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com