Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πάγωσε το όνειρο

Πάγωσε το όνειρο

Η Chelsea παίζοντας μία άμυνα για σεμινάριο κατάφερε να κρατήσει την Liverpool στο μηδέν και με δύο γκολ να πάρει μεγάλη νίκη που την ξαναβάζει στο παιχνίδι του τίτλου, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις του κάθε ημιχρόνου, στο 47’ ο Ba, και ο Willian στο 93’, η ομάδα του Jose Mourinho μείωσε τη διφορά στους δύο βαθμούς. Απογοήτευση από την άλλη μεριά για τη Liverpool, που βέβαια παραμένει στην πρώτη θέση, κρατά την τύχη στα χέρια της, και βλέπει πλέον και την πορεία της Manchester City.

Α’ Ημίχρονο

Η Liverpool μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και απέκτησε από νωρίς τον έλεγχό του. Οι Reds είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν είτε να μπουν στην περιοχή είτε να απιελήσουν με μακρινά σουτ. Οι κύριες εκφραστές των φάσεων της Liverpool ήταν κυρίως οι Sterling, Coutinho και Suarez. Ο χώρος από τον οποίο προσπαθούσαν να επιτεθούν ήταν κυρίως από τα αριστερά, μίας και ο Ashley Cole αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Η ομάδα όμως από το Merseyside δεν μπορούσε να βγάλει πολλές ευκαιρίες, λόγω του στησίματος της Chelsea. Οι Blues έπαιξαν το αγαπημένο τους αμυντικό παιχνίδι, κατεβάζοντας διπλή ζώνη άμυνας και η αμυντική λειτουργία ξεκινούσε ψηλά από τον Ba.

Η Chelsea επιθετικά δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγική αφού έπαιζε κυρίως με βαθιές μπαλιές με σκοπό οι παίκτες να βρουν τον Ba και αυτός να σπάσει τη μπάλα σε κάποιο συμπαίκτη του, χωρίς επιτυχία όμως. Από το ημίωρο και μετά η ομάδα του Λονδίνου άρχιζε να βγαίνει περισσότερο από την περιοχή της και να παίζει πιο κάθετο και στρωτό ποδόσφαιρο. Σε μία αδράνεια της άμυνας, μετά από λάθος του Gerrard, ο Ba τσίμπησε τη μπάλα και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-1, με το οποίο μπήκαν και στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σχεδόν στους ίδιους ρυθμούς. Η Liverpool είχε πάλι την κατοχή και τον έλγχο του αγώνα, χωρίς όμως να μπορεί να μπει στην περιοχή, χάρη στο καλό αμυντικό στήσιμο της Chelsea. Γι’ αυτό και η Liverpool αποφάσισε να επιτεθεί με πολλά σουτ έξω από την περιοχή. Ο Schwarzer όμως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αντικαθιστώντας επάξια τον Cech. Όσο περνούσε η ώρα η Liverpool άφηνε ανοιχτούς χώρους στην άμυνα, με την Chelsea να προσπαθεί να βγάλει πολλές αντεπιθέσεις κυρίως με τον Schurrle, που ανέβηκε πολύ στο δεύτερο ημίρονο, αλλά και τον Ba Που κυνηγούσε όλες τις μπαλιές.

Το επιστέγασμα της μεγάλης νίκης της Chelsea έφερε ένα δεύτερο γκολ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Chelsea έβγαλε μία αντεπίθεση με τον Torres και τον Willian να είναι εντελώς μόνοι, και τον Βραζιλιάνο να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το τελικό 0-2.

Συνθέσεις

Liverpool

Mignolet, Johnson, Flanagan, (Aspas 81’) Skrtel, Sakho, Gerrard, Allen, Lucas, (Sturrdige 58’) Coutinho, Sterling, Suarez

Chelsea

Schwarzer, Azpilicueta, Cole, Ivanovic, Kalas, Mikel, Matic, Lampard, Salah, (Willian 60’) Schurrle, (Cahill 78’) Ba, (Torres 84’)

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com