Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Gasperini: «Ήταν μία σπουδαία νύχτα στην ιστορία της Atalanta»

Gasperini: «Ήταν μία σπουδαία νύχτα στην ιστορία της Atalanta»

O Gian Piero Gasperini δήλωσε ευτυχής για τη σημαντική νίκη της ομάδας του στο Anfield, μην παραλείποντας ωστόσο να τιμήσει τη Liverpool και την έδρα της.

Ο προπονητής της Atalanta δήλωσε ότι θεωρεί σπουδαίο για μία ομάδα του βεληνεκούς των Nerazzuri (είναι ένα από τα nicknames της ιταλικής ομάδας, όχι μόνο της Inter) να παίρνει διπλό – και μάλιστα τόσο ευρύ- σε μία έδρα όπως το Anfield, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στους παίκτες του για τη ρεβάνς.

«Ήταν ένα αξιοσημείωτο και ξεχωριστό αποτέλεσμα στην ιστορία της Atalanta, για όλους τους οπαδούς μας που ήρθαν στο Liverpool με τόσο πάθος, εκπροσωπώντας την ομάδα στις κερκίδες», είπε αρχικά ο Ιταλός στη συνέντευξη τύπου του.

«Για μας, το να παίξουμε έναν προημιτελικό Europa League στο Αnfield μας κάνει πολύ περήφανους, και αυτό το αποτέλεσμα θα μείνει. Δεν καταφέρνεις πάντα να κερδίζεις τρόπαια, όμως όταν μπορούμε να γράψουμε ιστορία για έναν σύλλογο σαν αυτόν, αξίζει.»

Για το γεγονός ότι η ομάδα του υποχρέωσε τους Reds στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους μετά από 14 μήνες, ο 66χρονος δήλωσε:

«Γι’ αυτό είμαστε τόσο χαρούμενοι. Παίξαμε σε ένα ιστορικό στάδιο, διάσημο σε όλη την Ευρώπη. Είχαμε κερδίσει εδώ πριν λίγα χρόνια, αλλά χωρίς κόσμο. Το αποψινό (σ.σ. χθεσινοβραδινό) είναι μία τελείως διαφορετική αίσθηση. Ήταν υπέροχο να βλέπεις πόσο χαρούμενοι ήταν οι οπαδοί, και αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση.»

Για την τακτική του προσέγγιση στο χθεσινό ματς:

«Ήμασταν πολύ ακριβείς στην άμυνα, και δεν τους αφήσαμε σχεδόν ποτέ να μας διασπάσουν. Ξέραμε ότι αυτό είχε ρίσκο, όμως αν αφήνεις τη Liverpool να σου επιτίθεται συνέχεια, εν τέλει θα σκοράρει. Αν τους πιέσεις, μπορείς να δημιουργήσεις ευκαιρίες και να τους κρατήσεις απασχολημένους (σ.σ. την άμυνα)

Τέλος, ο Gasperini έδωσε τις σκέψεις του για τη ρεβάνς του Μπέργκαμο:

«Φυσικά είμαστε χαρούμενοι με το 3-0 και είναι ένα καλό μαξιλάρι, όμως η Liverpool είναι μία φανταστική ομάδα, που μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να αμυνθούμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ξανά τόσες φάσεις όσες απόψε, πρέπει όμως να προσπαθήσουμε, γιατί όταν παίζεις με τη Liverpool δε γίνεται να σταματήσεις στα μισά του δρόμου. Αν αρχίσουν να σκοράρουν, δε σταματάνε!»

«Θυμάμαι ακόμα τον απίστευτο τελικό του Champions League, όταν η Milan ήταν 3-0 μπροστά, και τις ομάδες έμοιαζε να τις χωρίζει μία άβυσσος. Μέσα σε 6 λεπτά όμως το έκαναν 3-3. Έμοιαζε αδύνατο. Αυτό είναι το πνεύμα της Liverpool, δεν τα παρατάει. Οπότε πρέπει να αγωνιστούμε με το ίδιο πνεύμα.»

O προπονητής της Atalanta, Gian Piero Gasperini.
O προπονητής της Atalanta, Gian Piero Gasperini.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com