Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έκανε την ανατροπή και ανέβηκε στην κορυφή!

Έκανε την ανατροπή και ανέβηκε στην κορυφή!

Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή για τη Liverpool! Οι Reds έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν με 2-1 της Brighton στο Anfield και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της Premier League.

Σκόρερ για τους Reds οι Luis Diaz και Mo Salah.

Οι Reds νίκησαν για πρώτη φορά την ομάδα του De Zerbi, παίρνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη του τίτλου.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Jarell Quansah στο κέντρο της άμυνας και τον Joe Gomez στο αριστερό της άκρο ξεκίνησαν εναντίον της Brighton οι Reds.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τους Reds, αφού η Brighton με την πρώτη της ευκαιρία στο ματς πήρε προβάδισμα, όταν μετά από λάθη των Szoboszlai και van Dijk, η μπάλα στρώθηκε στον Welbeck και εκείνος έγραψε το 0-1 με μονοκόμματο σουτ στο 2’.

Κοντά στο 1-1 έφτασε η Liverpool στο 9’, όταν το πλασέ του Salah έφυγε άουτ, όπως και η προσπάθεια του Mac Allister στο 12’.

Οι Reds ανέβαζαν σταδιακά τον ρυθμό τους και απείλησαν ξανά με τον Salah στο 19’, πριν ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Luis Diaz από κοντά στο 27’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Salah και προσπάθεια για απομάκρυνση από την άμυνα των Seagulls.

Τα προβλήματα στα μετόπισθεν ωστόσο συνεχίστηκαν για τη Liverpool, με τη Brighton να επιτίθεται συνεχώς από την αριστερή της πλευρά και να έχει νέα καλή στιγμή στο 30’ με τον Welbeck, στην οποία απάντησε αρχικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Mo Salah με το αδύναμο όμως πλασέ του, όπως και ο Diaz με το δικό του στο 33’.

Την ολική ανατροπή θα μπορούσαν να είχαν κάνει οι Reds στο 37’, όταν ο Nunez αν και πεσμένος έκανε τελική προς τα δίχτυα, αλλά ο Verbruggen μπόρεσε να απομακρύνει.

Β’ Ημίχρονο: Μια ανάσα από το 2-1 έφτασε η ομάδα του Klopp στο 54’, όταν η κεφαλιά του Mac Allister πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας, ενώ εστία δεν βρήκε ούτε το καλό σουτ του Szoboszlai στο 63’.

Η λύση για τους Reds ήρθε στο 65’, όταν οι Szoboszlai και Mac Allister συνεργάστηκαν, για να περάσει ο Αργεντινός μια έξοχη πάσα για τον Salah, ώστε να τελειώσει ο τελευταίος με ιδανικό πλασέ τη φάση για το 2-1!

Στο 71’ η Liverpool έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα με τον Luis Diaz, όμως ο Κολομβιανός ήταν ελάχιστα πιο μπροστά και το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 75ο λεπτό οι Reds θα μπορούσαν να είχαν κλειδώσει το ματς, όταν εκδήλωσαν πολύ γρήγορη αντεπίθεση, όμως ο Salah δεν τελείωσε ιδανικά τη φάση, με τον Verbruggen να μπλοκάρει και μόλις 5 λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην ισοφάριση με 2 κεφαλιές του Dunk, οι οποίες βρήκαν σε ετοιμότητα τον Kelleher.

Η πρώτη αλλαγή από πλευράς Liverpool έγινε στο 81’, με τον Elliott να αντικαθιστά τον Nunez και ένα πεντάλεπτο αργότερα παραλίγο να δεχθεί δεύτερο γκολ, όταν ο Kelleher είδε το πλασέ του Lallana να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του.

Το 3-1 για τη Liverpool δεν ήρθε ούτε στο 90ο λεπτό, όταν ο Elliott γύρισε προς τον Salah, για να πλασάρει εκείνος και να υποχρεώσει τον keeper της Brighton σε μια ακόμη επέμβαση, ενώ ο ίδιος παίκτης δεν σκόραρε ούτε στο 95’ με τη νέα του προσπάθεια.

Liverpool: Kelleher; Bradley, Quansah, Van Dijk, Gomez; Endo, Szoboszlai (Gravenberch 90+4′), Mac Allister; Salah, Diaz (Gakpo 88′), Nunez (Elliott 82′)

Πάγκος: Adrian, Konate, Τσιμίκας, McConnell, Clark, Danns

Brighton: Verbruggen; Van Hecke, Dunk, Veltman; Lamptey (Buonanotte 70′), Moder (Lallana 83′), Baleba, Estupinan (Barco 90+2′); Adingra (Ferguson 83′), Gross, Welbeck

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στη Sheffield United.

Ανατροπή και κορυφή.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com