Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Διαφορές-ομοιότητες με το παρελθόν για την πρόσληψη νέου manager των Reds (Μέρος 2o)

Διαφορές-ομοιότητες με το παρελθόν για την πρόσληψη νέου manager των Reds (Μέρος 2o)

Αν η πρόσφατη ιστορία μας διδάσκει κάτι, αυτό είναι το εξής: δεν υπάρχει ‘σωστός τρόπος’ για να προσληφθεί ένας manager στη Liverpool.

Πριν τον Klopp, ο Rodgers προσλήφθηκε -πριν την έναρξη της σαιζόν 2013/14, λόγω της εξαιρετικά ισχυρής παρουσίασης του στην FSG, η οποία ενισχύθηκε από ένα ντοσιέ 180 (εκατό και ογδόντα) σελίδων!

Πριν τον Rodgers, η FSG ζήτησε τη στήριξη του Kenny Dalglish, προκειμένου να επαναφέρει τη χαμένη ταυτότητα των Κόκκινων που είχε εξαφανιστεί υπό τον Roy Hodgson.

Ο Roy είχε προσληφθεί το καλοκαίρι του 2010, με τη συνεργασία των Ayre, Christian Purslow και του προσωρινού προέδρου Martin Broughton, σε μια εποχή που οι τότε Αμερικάνοι ιδιοκτήτες της ομάδας, οι Tom Hicks και George Gillett δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε τίποτα.

Πριν τον Hodgson, ο Rafa Benitez είχε πάρει το επιδοκιμαστικό ΟΚ, γιατί ο τότε CEO Rick Parry και ο ιδιοκτήτης David Moores πίστεψαν πως θα μπορούσε να επαναλάβει στη Liverpool τα κατορθώματα του στην Valencia, δηλαδή να δημιουργήσει μια ομάδα με χαμηλό προϋπολογισμό που θα μπορούσε να φέρει τρόπαια.

Θυμίζουμε πως η Valencia του Benitez είχε κερδίσει δύο τίτλους στην Ισπανία, χωρίς να ξοδέψει πολλά και έχοντας ως αντιπάλους τις γνωστές Barcelona και Real Madrid.

Πριν τον Benitez, manager των Κόκκινων ήταν ο Gerrard Houllier -ήρθε το 1998, τον οποίο είχε προτείνει το μέλος της Διοίκησης, ο Peter Robinson που πίστευε πως οι Κόκκινοι θα έπρεπε να υιοθετήσουν τις Ευρωπαϊκές μεθόδους ώστε να προχωρήσουν μπροστά.
Θα πρέπει να τονίσουμε πάντως πως η πρόσληψη του Houllier -ενός ξένου, δημιούργησε ισχυρά κύματα σοκ γιατί οι πέντε (5) προηγούμενοι managers των Κόκκινων υπήρξαν λίγο-πολύ ‘παιδιά’ του Οίκου του Anfield.

Επιστρέφουμε στις μέρες μας…

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Alonso είναι σχεδόν σίγουρο πως θα παραμείνει στη Leverkusen για να ολοκληρώσει την όντως επιτυχημένη δουλειά του εκεί, αν και ο Xabi είναι κυριολεκτικά άνθρωπος της τελευταίας στιγμής – έχει ‘κρεμάσει’ φίλους του δημοσιογράφους έτσι, ο Amorim δείχνει να έχει τρελάνει τον Spearman με τα στατιστικά του στο τμήμα Ανάλυσης των Κόκκινων και ο Roberto De Zerbi μπορεί να παραμένει γενικά ο άγνωστος Χ για πολλούς από εμάς αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι για τον Phd Φυσικής περί θεωρίας σωματιδίων, Will Spearman ότι έχει ψάξει τα πάντα για τον manager της Brighton.

O Edwards έχει προτείνει αλλά δεν έχει προσλάβει ποτέ ο ίδιος κάποιον manager.

Ο κολλητός του όμως, ο Richard Hughes έχει εμπειρία στο πεδίο, αφού έφερε τον Andoni Iraola στην Bournemouth. Η απόφαση του Hughes μάλιστα για τη συγκεκριμένη πρόσληψη αποτέλεσε μεγάλο σοκ για πολλούς, γιατί έτσι έστειλε στο ταμείο ανεργίας τον φίλο του Gary O’Neil, ο οποίος είχε βοηθήσει όχι μόνο στην επάνοδο της Bournemouth στην Premier League, αλλά είχε συμβάλλει και στην παραμονή της εκεί.

Στον κόσμο όμως των Hughes και Edwards δεν χωρούν συναισθηματισμοί και στον πρώτο μέτρησε πολύ το γεγονός πως ο Iraola είχε αναλάβει μια εντελώς αδιάφορη -για τον ποδοσφαιρικό κόσμο ομάδα, την Rayo Vallecano και την είχε οδηγήσει στην Ευρώπη.

Ήταν ένα κατόρθωμα που ο Hughes πίστευε πως μπορούσε να επαναλάβει ο Iraola στην Bournemouth και θα έχετε δίκιο αν σκέφτεστε πως και η Liverpool περίπου το ίδιο έψαξε να κάνει με την πρόσληψη του Klopp -που τα είχε πάει θαυμάσια στην Dortmund, δηλαδή έξοδο και επιτυχημένες πορείες στην Ευρώπη καθώς και κατάκτηση τροπαίων, ξεπερνώντας έτσι αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερους προϋπολογισμούς.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ενδεχόμενη θητεία κάποιου manager στην Liverpool όμως δεν έχει αλλάξει.

Ενδιαφέρεσαι για τη θέση;

Δείξε μας ότι είσαι άνθρωπος της πιάτσας και άρα μπορείς να ισορροπήσεις τις φιλοδοξίες τόσο εντός όσο και εκτός Αγγλίας, με έναν νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό.

Συνεχίζεται…

Διαφορές-ομοιότητες με το παρελθόν για την πρόσληψη νέου manager των Reds
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com