Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 1ο)

Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 1ο)

Ένας από τους ανθρώπους, οπαδός της Liverpool, που παρακολουθεί καθημερινά τα διαδραματιζόμενα στο Anfield, αλλά διαθέτει και ‘τρίτο μάτι’ για να αναλύει συχνά με τους συνεργάτες του τις αιτίες αλλά και τα συμπεράσματα των όσων συμβαίνουν, είναι ο Paul Tomkins.

Στην περίπτωση δε που αισθάνεστε απογοητευμένοι ή οργισμένοι για οτιδήποτε συμβαίνει στην Liverpool, ο Tomkins των Tomkins Times είναι ο άνθρωπος σας, γιατί θα σας βρει τη λογική εξήγηση προσφέροντας σας και μια νότα αισιοδοξίας στο τέλος.

Απογοητευμένος λοιπόν και ο ίδιος μετά το τελευταίο λεπτό -όταν και δεν δόθηκε το penalty στον MacAllister, του αγώνα με τη City, προσπάθησε να βρει, χρησιμοποιώντας την τεράστια βάση δεδομένων που διαθέτει τη λογική εξήγηση της συμπεριφοράς διαιτητών και VAR απέναντι στους Κόκκινους, συγκρίνοντας μάλιστα τα δεδομένα αυτά με όλα εκείνα των υπολοίπων ομάδων της Premier League.

Ας δούμε λοιπόν μαζί τι ανακάλυψε… από το 2016 έως σήμερα.

● Η Bournemouth είναι η ομάδα που κερδίζει τα περισσότερα penalties στα πρώτα 15 λεπτά των αγώνων, αν και για αρκετές σαιζόν ήταν ομάδα της Championship. Στον αγώνα με την Sheffield United (2-2) κέρδισε penalty στο 15ο λεπτό που όμως δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ ο Solanke.

● Η Manchester United είναι η 2η ομάδα που κερδίζει τα περισσότερα penalties στις αρχές των αγώνων. Στον αγώνα με την Everton (2-0) της δόθηκε υπέρ της ένα στο 12ο λεπτό, το οποίο εκτέλεσε επιτυχώς ο Fernandes (οι οπαδοί μας τον χαρακτηρίζουν κι αλλιώς, αλλά ας κρατήσουμε κάποιο επίπεδο).

● Ο Stuart Attwell, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του το 2008 ως ο πιο νέος διαιτητής της Premier League και τον οποίο απέπεμψαν από το Select Group της PGMOL το 2012, αλλά τον επανέφεραν το 2016, όταν βρίσκεται στο VAR, δεν δίνει ποτέ penalty στους Κόκκινους. Και μιλάμε για ένα σερί 25 αγώνων!

● Η Nottingham Forest της οποίας η Διοίκηση και ειδικά ο ιδιοκτήτης της, ‘εξοργίστηκαν’ για την καθυστέρηση του αγώνα με τους Κόκκινους, θα έπρεπε να ευχαριστήσει δημόσια τους διαιτητές και ειδικά όσους βρίσκονται στο VAR, γιατί από τους τελευταίους έχουν κερδίσει τα περισσότερα penalties από κάθε άλλη ομάδα.

Αυτά για αρχή και ενώ το παρόν αφιέρωμα θα εστιάσει φυσικά περισσότερο στους Κόκκινους, υπάρχουν όπως θα παρατηρήσετε στοιχεία για όλες τις ομάδες.

Γνωρίζουμε επίσης όλοι ότι πολλές φορές το αποτέλεσμα ενός αγώνα δεν επηρεάζεται μόνο από τι δίνουν οι διαιτητές αλλά και από τι δεν δίνουν και για ποιο λόγο.

Συγκρίνοντας λοιπόν τους αριθμούς για τη Liverpool από το 2016 και μετά, σε σχέση με τα penalties που θα έπρεπε να της δοθούν, ο Paul Tomkins διαπίστωσε ότι αυτοί δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα έπρεπε να δοθούν στις άλλες ομάδες, αλλά όπως και να έχει αναρωτιέται εύλογα κανείς γιατί στην ομάδα με την 2η καλύτερη επίθεση -η Liverpool ,οι διαιτητές και οι VAR δεν δίνουν penalties, ακόμα κι αν αυτό φαίνεται άδικο, λόγω καταφανέστατων παραβάσεων των αντιπάλων, στα μάτια πολλών και όχι μόνο των οπαδών της.

Επίσης όλοι καταλαβαίνουμε τουλάχιστον το δίλημμα που αντιμετωπίζουν όλοι οι διαιτητές. «Θα έπρεπε να το δώσω αυτό;» Το βλέπουμε σε κάθε αγώνα. Αλλά μήπως το δίλημμα αυτό είναι διαφορετικό για διαφορετικές ομάδες; Και τι συμβαίνει όταν υπάρχουν ποικίλοι λόγοι για αυτή τη «διαφορετικότητα»;

Και τελικά γιατί το VAR θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα σε αυτό το θέμα παρά να τα λύσει;
Συνεχίζεται…

Οι Διαιτητές στην Αγγλία, το VAR και η Liverpool… (Μέρος 1ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com