Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 3ο)

Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 3ο)

Μετά από όλες αυτές τις στιγμές ευφορίας που έχουν ζήσει οι οπαδοί των Κόκκινων, από τότε που ήρθε ο Jurgen Klopp -πρόταση του Michael Edwards- στο Merseyside, μοιάζει με αποκύημα της φαντασίας το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο, η Διοίκηση της Liverpool σκεφτόταν σοβαρά ως διάδοχο του Brendan Rodgers, τον Eddie Howe της Newcastle.

Ο Howe ήταν ένα από τα τρία ονόματα μαζί με αυτά του Klopp και του Carlo Ancelotti που είχαν συζητηθεί στους διαδρόμους του Anfield και βέβαια η λίστα αυτή ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς του Michael Edwards στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως τεχνικού διευθυντή των Κόκκινων.
Ο Ancelotti πέρασε με επιτυχία όλα τα κριτήρια που αφορούσαν τα ρεκόρ του στο Champions League αλλά και τις στατιστικές των ομάδων από τις οποίες είχε περάσει, όπως οι Juventus, AC Milan, Chelsea και Real Madrid.

Στο κρίσιμο όμως σύστημα των μεταγραφών που είχαν σχεδιάσει από κοινού ο Edwards και η ομάδα Ανάλυσης δεδομένων, σύμφωνα με το οποίο σύστημα στον πρώτο του χρόνο ο νέος manager δεν θα είχε σημαντικό λόγο στην επιλογή των υπό απόκτηση παικτών, ο Carlo δεν τα πήγαινε και τόσο καλά.

Η θεωρία της ομάδας του Edwards είχε ως αξίωμα το εξής.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης του σαιζόν, ο νέος manager δεν θα είχε τον τελικό λόγο στις μεταγραφές, αλλά από τον 2ο χρόνο, 3ο, 4ο, 5ο και στη συνέχεια οι απόψεις του θα λαμβάνονταν σοβαρά υπόψη και καμία μεταγραφή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συγκατάθεση του.
Αρκετοί όμως από τους παίκτες που είχαν αποκτηθεί με την ευθύνη του Ancelotti ανήκαν στην ‘λάθος’ ηλικιακή ομάδα (δεν ήταν νέοι) και αυτό ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τη σκέψη που επικρατούσε τότε στο Anfield.

O Edwards ήθελε παίκτες ηλικίας έως το πολύ 26 χρονών που προσέγγιζαν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας τους και ο οποίοι θα μπορούσαν να πιάσουν μια καλή τιμή στην αγορά μετά από 3-4 χρόνια.

Ο Howe τότε, ήταν manager της Bournemouth και είχε ‘χτίσει’ ήδη μια καλή υπόληψη όσο αφορά την ανάπτυξη νέων παικτών αλλά και για το ελκυστικό ποδόσφαιρο που έπαιζαν οι ομάδες του. Επίσης ο Howe στα νιάτα του ήταν παίκτης της Portsmouth, την περίοδο μάλιστα που ο Edwards δοκίμαζε τα πόδια του εκεί στην σύντομη καριέρα του.

Ήταν φίλοι λοιπόν. Αλλά η φιλία αυτή δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του Edwards- ο Howe ήταν παντελώς άπειρος στο Champions League, όταν και τελικά πρότεινε για τη θέση του manager, τον Jurgen Klopp, ο οποίος πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις σε κατορθώματα, μεταγραφές ,στυλ παιχνιδιού.

Έδωσε λοιπόν την πρόταση του στην FSG και τους άφησε να κάνουν τη δουλειά τους.

Ίσως για την επίδραση του Edwards στην εξέλιξη των Κόκκινων θα έπρεπε να συγκρίνετε την πρώτη ενδεκάδα που κληρονόμησε ο Klopp, στον πρώτο του αγώνα, στην ισοπαλία με 0-0 στην Tottenham, με την τωρινή ομάδα που κυνηγά οποιοδήποτε τρόπαιο βρίσκεται στον δρόμο της.
Εκείνη την ημέρα λοιπόν, στα δοκάρια οι Κόκκινοι είχαν τον Simon Mignolet, αμυντική τετράδα τους Nathaniel Clyne, Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Alberto Moreno. Οι Lucas Leiva, Emre Can, James Milner στελέχωναν το κέντρο. Μπροστά είδαμε τους Adam Lallana, Philippe Coutinho και Divock Origi.
Στον πάγκο των αναπληρωματικών κάθονταν οι Adam Bogdan, Kolo Toure, Jerome Sinclair, Joao Carlos Teixeira, Connor Randall, Jordon Ibe και ο Joe Allen, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ποτέ την προφητεία του Brendan Rodgers για τον «Ουαλό Xavi».

Michael Edwards, Ο Οραματιστής της Liverpool (Μέρος 3ο)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com