Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Pep Guardiola: «Έμοιαζε με τσουνάμι το Anfield στο 2ο ημίχρονο»

Pep Guardiola: «Έμοιαζε με τσουνάμι το Anfield στο 2ο ημίχρονο»

Η Man City έφυγε από το Anfield με έναν βαθμό, ίσως τυχερή που το κατάφερε μετά την εμφάνιση της Liverpool στο δεύτερο ημίχρονο, και ο Pep Guardiola σημείωσε την επιρροή του Anfield στη διαδικασία.

Η Man City έχει να κερδίσει στο Anfield μπροστά σε κοινό για περισσότερες από δύο δεκαετίες και αυτό το σερί συνεχίστηκε και αυτή την Κυριακή. Μπορεί ο John Stones να πέτυχε το πρώτο γκολ, αλλά η Liverpool κυριάρχησε μετά την ανάπαυλα, με τον Alexis Mac Allister να ισοφαρίζει το σκορ και να ανάβει ξανά τη φωτιά στο Anfield.

Μάλιστα, τα 12 σουτ της Liverpool στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τα περισσότερα που έχει αντιμετωπίσει η City μετά από ημίχρονο στην Premier League από τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με την Opta, και το κοινό του Anfield την παρότρυνε σταθερά.

Πιθανώς νιώθοντας ότι η ομάδα του γλίτωσε με έναν βαθμό, ο Guardiola χαρακτήρισε εύστοχα την ατμόσφαιρα «τσουνάμι».

«Στο δεύτερο ημίχρονο μιλήσαμε για αυτό το γήπεδο, αν έχεις κάτι να υπερασπιστείς, πρέπει να συνεχίσεις να παίζεις», δήλωσε ο Guardiola στους δημοσιογράφους μετά την ισοπαλία. «Δώσαμε το πέναλτι και αργά ή γρήγορα, σε αυτό το γήπεδο, έχεις 15 με 20 λεπτά όπου έμοιαζε με τσουνάμι. Έρχονταν από παντού!»

«Αλλά μετά όταν μπήκε ο Mateo Kovacic, μπορέσαμε να κάνουμε επιπλέον πάσες και να παίξουμε, όχι επειδή δεν το θέλαμε πριν, αλλά επειδή είναι πολύ, πολύ δυνατοί στο πρέσινγκ και στο αντιπρέσινγκ. Σε αυτό το γήπεδο, αυτό δεν είναι εύκολο».

Η ομάδα του Jurgen Klopp ενθαρρύνθηκε από το θορυβώδες κοινό και το αφεντικό των κόκκινων μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την απόδοση της ομάδας του, λέγοντας ότι ήταν «τα καλύτερα 53 λεπτά που είχαμε απέναντι στη Man City».

Ο Guardiola, μάλιστα, ήταν αρκετά πρόθυμος να επαινέσει τη Liverpool στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, προσθέτοντας: «Η καλύτερη ομάδα που έχω δει ποτέ στο υψηλό πρέσινγκ… το να παίζεις εδώ στο Anfield είναι τελείως διαφορετικό. Το περιβάλλον εδώ είναι μια πραγματικότητα και οι παίκτες το γνωρίζουν, αλλά ποτέ δεν προσπαθήσαμε να ξεχάσουμε να παίξουμε».

Η ισοπαλία δεν είναι το τέλος του κόσμου για τη Liverpool, αν κερδίσει όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα, πράγμα δύσκολο, θα τερματίσει στην κορυφή, καθώς η City και η Arsenal δεν έχουν συναντηθεί ακόμα στο Etihad. Δέκα τελικοί κυπέλλου απομένουν και το Anfield θα χρειαστεί για πέντε από αυτούς.

Pep Guardiola: «Έμοιαζε με τσουνάμι το Anfield στο 2ο ημίχρονο»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com