Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Klopp για Manchester City και Guardiola

Ο Klopp για Manchester City και Guardiola

Ο Jürgen Klopp μίλησε στη συνέντευξη τύπου ενόψει του μεγάλου Κυριακάτικου αγώνα με τη Manchester City στο Anfield για την Premier League.

Ο Γερμανός προπονητής ρωτήθηκε αρχικά για τις δηλώσεις του Trent πως τα τρόπαια της Liverpool σημαίνουν περισσότερα:

“ Είχα μερικούς ανθρώπους που ήρθαν να μου πουν τι να πω! Δεν είμαι σίγουρος πόσο συχνά σε αυτόν τον σύλλογο πρέπει να λέω πόσο σεβόμαστε τον αντίπαλο, ο Pep είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. ”

“ Είναι οι καλύτεροι παίκτες, πιθανώς το καλύτερο 9αρι, ο De Bruyne θα μείνει στην ιστορία – ο Gerrard ή εκείνος θα είναι το δίλλημα, ο Foden επίσης είναι ο καλύτερος Άγγλος παίκτης τώρα. Όλοι το σεβόμαστε αυτό και ο Trent το σέβεται. ”

“ Αλλά είναι από το Liverpool, ήταν οπαδός της ομάδας πριν παίξει για τον σύλλογο. Τι θα σκεφτόσασταν στη θέση του; ”

“ Ένα από τα συνθήματά μας είναι «This Means More». ”

“ Πριν από δύο χρόνια, είχαμε μια παρέλαση μετά την απώλεια του Champions League το προηγούμενο βράδυ και της Premier League. Πείτε μου μια πόλη που θα το έκανε αυτό όπου φαίνεται ότι κερδίσαμε; Αυτός ο σύλλογος είναι ξεχωριστός για εμάς. Αν λοιπόν το νιώθουμε, γιατί να μην το πούμε; Δεν με ενδιαφέρουν πραγματικά [οι εξωτερικές απόψεις]. Έτσι νιώθει. Μου είπαν για αυτό. Είμαι σίγουρος ότι έδειξε απόλυτο σεβασμό επίσης. ”

“ Η Manchester City είναι η πιο επιτυχημένη εδώ και χρόνια και ίσως στην Ευρώπη. Σημαίνει πολλά για τους ανθρώπους τους είμαι σίγουρος. Ίσως για εμάς να οφείλεται στο ότι δεν κερδίσαμε τόσα πολλά. Αυτό είναι. Λατρεύετε αυτές τις συνεντεύξεις όταν κάποιος λέει αυτό που σκέφτεται και όλος ο κόσμος [αντιδρά]. Επιτρέπεται ακόμα να σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό που είπε ο Trent κατά την άποψή μου. ”

Αν το ματς της Κυριακής θα κρίνει τον τίτλο:

“ Είναι πάντα μεγάλα παιχνίδια, πιθανότατα πάντα θα είναι. Αν κρίνει την κούρσα του τίτλου; Δεν είμαι σίγουρος ποιος το ανέφερε. Πολύ νωρίς ε; Δεν νομίζω ότι θα ανοίξει κανείς τη σαμπάνια μετά το αποτέλεσμα, αλλά είναι τρεις βαθμοί και είναι κάτι τεράστιο. Ένας απίστευτα δυνατός αντίπαλος, οπότε δεν κρυβόμαστε ότι θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, το καταλαβαίνω και είμαι ενθουσιασμένος. ” Είπε ο Klopp.

“ Αν παρακολουθήσεις τον Haaland, είναι έξυπνος. Δεν έχει μάχες με έναν αμυντικό, όλα είναι διαφορετικά. Είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην είναι δίπλα στον έναν αμυντικό που μπορεί να θεωρήσει ως τον καλύτερο. Το καταλαβαίνω, αλλά το ποδόσφαιρο, δεν λειτουργεί πια έτσι, με ατομικά μαρκαρίσματα. ”

“ Εάν ο van Dijk μπορούσε να ακυρώσει τον Haaland, τότε ο Foden μπορεί να σκοράρει μέσα στην περιοχή ή ο De Bruyne, ο Rodri, οποιοσδήποτε. Απλά δεν γίνεται. Αν πάει ο Virgil εναντίον του Haaland, ναι, είναι καλό, αλλά μετά υπάρχει ο Akanji σε στημένη φάση ή κάτι παρόμοιο. ”

“ Αυτό το παιχνίδι έχει τόσες πολλές πτυχές και έχουμε περίπου 48 ώρες για να προετοιμαστούμε για αυτό. Προσπαθούμε να δώσουμε τις σωστές πληροφορίες και είμαι ενθουσιασμένος για το παιχνίδι και ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα, ξέρουμε ότι είμαστε καλοί, ξέρουμε ότι είναι καλοί, οπότε ας παίξουμε το παιχνίδι. ”

Για τον παράγοντα Anfield:

“ Το Anfield έχει κατά καιρούς επιρροή σε ένα παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργήσει ο λαός μας, επιτρέπεται να πω ότι είναι η καλύτερη ή θα προσβληθεί κάποιος από αυτό; Είναι καλό, τεράστιο, δυναμωτικό. Αυτά είναι τα παιχνίδια που θέλεις να παίξεις, να παρακολουθήσεις. Το Anfield για εμάς είναι ένας τεράστιος παράγοντας. Ο κόσμος θα μας βοηθήσει. ”

Για την κατάσταση του Konate:

“ Ο Joe Gomez είναι καλά. Ο Ibou δεν ξέρω. Ήταν μάλλον θετικός χθες το βράδυ, σκέφτηκε ότι πήρε τη σωστή απόφαση αυτή τη στιγμή, αλλά δυστυχώς δεν σημαίνει πολλά αυτό. Θα κάνει εξετάσεις σίγουρα, αλλά δεν έχω ακόμα τα αποτελέσματα. Οι άλλοι είναι μια χαρά. ”

Για την αντιπαλότητα με τον Guardiola πρόσθεσε:

“ Δεν νιώθω ότι είναι αντιπαλότητα, αλλά καταλαβαίνω ότι το ονομάζετε έτσι. Είμαστε και οι δύο ανταγωνιστικοί και θέλουμε να κερδίσουμε. Και οι δύο είναι ευλογημένοι με πολύ καλούς παίκτες στις ομάδες μας, αυτό είναι. Δεν είναι αντιπαλότητα αυτό που έχουμε.”

“ Το είπα πριν, αν βρεθούμε στο μέλλον θα είναι γεμάτο σεβασμό. Δεν έχουμε ευκαιρία να συναντιόμαστε πιο συχνά, αλλά λέω πόσο τον σέβομαι. Έχουμε πολλά να πούμε, αλλά την Κυριακή δεν σκέφτομαι ότι θα έχω αυτή την ευκαιρία για τελευταία φορά. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε ξανά στο FA Cup, αλλά μάλλον είναι το παιχνίδι του Σαββατοκύριακου θα είναι το τελευταίο. Το να μπορείς να είσαι μέρος αυτού είναι τεράστιο, φανταστικό. Έχουμε μερικούς παίκτες που έχουν παίξει αυτό το παιχνίδι 20 φορές, αλλά ο ενθουσιασμός είναι ιδιαίτερος. Το κάνουμε με τα εργαλεία μας, για να δούμε. ”

“ Έχει κερδίσει όλα τα τρόπαια, αλλά τον βλέπεις όρθιο στη γραμμή και είναι σαν να μην έχει κερδίσει ποτέ ξανά. Τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια έκανε με τις ομάδες του, πάντα με βάση την κατοχή αλλά μερικές φορές και με μακριές μπάλες, ο Ederson πριν από χρόνια και μετά ο Aguero περιμένει την μπάλα και είναι δύσκολο να αμυνθείς.”

“ Τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα ανά τα χρόνια. Κατά τη γνώμη μου, ο Pep είναι ο εξαιρετικός προπονητής. ” Σημείωσε ο Klopp.

“ Δεν ήμουν ποτέ απογοητευμένος [κόντρα στον Guardiola]. Ήξερα 3.000 ποδοσφαιριστές καλύτερους από εμένα, εξακολουθεί να μου αρέσει το παιχνίδι, οπότε δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Δεν με απογοήτευσε ποτέ, με έκανε καλύτερο προπονητή. Έχω θετικό ρεκόρ εναντίον του Pep, αλλά δεν έχω ιδέα πώς συνέβη αυτό. Ξέρω ότι είμαι αρκετά καλός σε αυτό που κάνω. Δεν θέλω να φανώ σαν να είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, ξέρω ότι δεν είμαι κακός, αλλά είναι ο καλύτερος. Τον περισσότερο καιρό έκανα τη δουλειά χωρίς να αντιμετωπίζω τον Guardiola. ”

“ Είναι πολύ λεπτομερές να πω τώρα [γιατί είναι καλύτερος]. Δεν μπορώ να πω πού, αλλά μπορεί να υπάρχουν περιοχές όπου είμαι καλύτερος, δεν ξέρω. Δεν μπορώ να κάνω αυτές τις συγκρίσεις τώρα. Ίσως είναι θέμα γούστου; Σε κάποιους μπορεί να αρέσει περισσότερο ο τρόπος που παίζουμε, σε εμένα, παρεμπιπτόντως, αλλιώς θα παίζαμε διαφορετικά. ”

Για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Quansah:

“ Έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη, μόλις ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Δεν ήταν ότι όλοι στο σύλλογο ήξεραν ότι θα ήταν ο επόμενος στόπερ μας, αλλά εμείς ξέραμε το ταλέντο του. Έτσι θα αντιμετώπιζε ποιοτικούς επιθετικούς της Premier League. Θέλαμε να του δώσουμε την ευκαιρία να το δείξει. Νομίζουμε ότι είχε την ευκαιρία να το κάνει. Στην αρχή ήταν 5ος σε ιεραρχία μπακ, όταν ο Joe Gomez δεν λογιζόταν ως αναπληρωματικός ακραίος μπακ. ”

Θέτει υποψηφιότητα για βασικός την Κυριακή ο Quansah.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com