Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Με γκολ του αρχηγού πήρε το πρώτο της σεζόν!

Με γκολ του αρχηγού πήρε το πρώτο της σεζόν!

Κόντρα σε όλους και σε όλα! Η Liverpool το έκανε ξανά! Με πολλές απουσίες, με λανθασμένα ακυρωμένο γκολ, με τραυματισμό μέσα στον αγώνα, οι Reds με γκολ του van Dijk, νίκησε 1-0 την Chelsea στην παράταση και σήκωσε το Carabao Cup!

Μοναδικός σκόρερ του αγώνα ο αρχηγός, ξανά το τρόπαιο στο Anfield, δύο χρόνια μετά!

Α’ Ημίχρονο: Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και τον Konate να αντικαθιστά τον Quansah σε σχέση με την ενδεκάδα της Τετάρτης.

Με καλό ρυθμό ξεκίνησαν τον τελικό οι παίκτες του Klopp και έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο 9’ με κεφαλιά του Luis Diaz, ενώ στο 14’ ο Petrovic μπλόκαρε δίχως πρόβλημα το σουτ του Mac Allister, για να ακολουθήσει νέα απόκρουση του σε καλό σουτ του Diaz, μόλις ένα λεπτό αργότερα.

Η εικόνα του τελικού άρχισε να αλλάζει και στο 20ο λεπτό οι Μπλε έφτασαν μια ανάσα από το 1-0, όταν ο Palmer σούταρε από κοντινή απόσταση, ο Kelleher απέκρουσε και στη συνέχεια, ούτε ο Jackson κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο τελικός δυστυχώς εξελίχθηκε με έναν τραυματισμό για τους Reds, όπως άλλωστε σχεδόν όλοι οι αγώνες τους, όταν ο Caicedo πάτησε τον αστάγαλο του Bradley και τον έθεσε εκτός συνέχειας, με τον Gomez να παίρνει τη θέση του στο 27’ και τον Bradley να πηγαίνει σε θέση δεξιού εξτρέμ και τον Elliott στη μεσαία γραμμή.

Στο 33’ η Chelsea βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Sterling, αλλά εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Jackson που έκανε τη σέντρα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρος ήρθε στο 40ο λεπτό και ήταν Κόκκινη, όταν ο Robertson σέντραρε, για να καταλήξει η μπάλα στο δοκάρι από την κεφαλιά του Gakpo.

Οι Reds έκλεισαν καλά το πρώτο μέρος, καθώς είχαν άλλη μια καλή ευκαιρία στο 45’, όταν μετά από ενέργεια του Diaz, το πλασέ του Bradley κόπηκε από την άμυνα των Μπλε.

Β’ Ημίχρονο: Ισορροπημένη ήταν έναρξη του δεύτερου μέρους, με την Chelsea να έχει αρχικά ένα τακουνάκι του Enzo από καλή θέση και ένα εκτός περιοχής σουτ του Palmer, με τον Elliott να απαντά με δικό του σκαστό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Petrovic.

Στο 60ο λεπτό γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας ληστείας φέτος εις βάρος της Liverpool, όταν ο van Dijk σκόραρε με δυνατή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, με τον Kavanagh και το VAR να συμφωνούν πως δεν πρέπει να προηγηθεί η ομάδα του Klopp και να ακυρώνουν το τέρμα του Ολλανδού για δήθεν σκριν του Endo στην αρχή της φάσης!

Η Chelsea ορισμένες στιγμές μετά το ακυρωθέν γκολ, θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα, όμως ο Disasi δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Kelleher και να απαντήσουν οι Reds στο επόμενο λεπτό με άστοχο όμως σουτ του Gakpo.

Στο 75’ λίγο έλειψε να ολοκληρωθεί η εις βάρος της Liverpool κλοπή, όταν το πλασέ του Gallagher σταμάτησε στο δοκάρι του Kelleher, με τον Ιρλανδό να είναι εξουδετερωμένος.

Οι Reds έδειχναν να είχαν μείνει από δυνάμεις στο τελευταίο μισό του αγώνα, με την ομάδα του Pochettino να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 1-0, με τετ α τετ του Gallagher στο 85’, με τον ίδιο παίκτη να έχει καλό σουτ και στο επόμενο λεπτό.

Ο Klopp ήξερε πως έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα του και αυτό έπραξε στο 86ο λεπτό, αφού μετά την είσοδο του Clark νωρίτερα, πέρασαν στο ματς και οι Τσιμίκας, McConnell και Danns, με τους Bradley, Robertson, Mac Allister και Gakpo να έχουν αντικατασταθεί.

Οι Reds δυσκολεύτηκαν αρκετά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τη Chelsea να χάνει στις καθυστερήσεις νέα μεγάλη τριπλή ευκαιρία, με τους Palmer και Nkunku, με τον Kelleher να έχει και πάλι απάντηση, έχοντας κατεβάσει ρολά.

Η Liverpool παρά την κούραση της, άντεξε στην πίεση και ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπως και εκείνος του 2022.

Παράταση: Από δύο Κόκκινες κεφαλιές, πρώτη του van Dijk και δεύτερη του Danns προήλθε η πρώτη ευκαιρία της παράτασης, με τον Petrovic να αποκρούει ξανά.

Στο 99ο λεπτό και πάλι το σύνολο του Klopp πλησίασε στο γκολ, με το νέο σκαστό σουτ του Elliott να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους της παράτασης, η Liverpool έκανε και την 6η της αλλαγή, με τον Quansah να παίρνει τη θέση του Konate.

Στο 110’ η Chelsea τέσταρε ξανά τον Kelleher με πλασέ του Madueke, με τον Ιρλανδό και πάλι να μπλοκάρει.

Η ευκαιρία ωστόσο της παράτασης άνηκε στους Reds, όταν ο Elliott με ένα γύρισμα από τα δεξιά έστεικε τη μπάλα προς το τέρμα, ο Petrovic απέκρουσε με τα πόδια και ο Danns στη συνέχεια δεν μπόρεσε να τη σπρώξει σε γκολ.

Το ποδόσφαιρο στο τέλος δικαίωσε τη Liverpool για το ακυρωμένο γκολ, την προσπάθεια της και τις χαμένες ευκαιρίες, αφού η ομάδα του Klopp βρήκε στο 118’ το δρόμο προς τα δίχτυα!

Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, για να πεταχτεί ο van Dijk στο πρώτο δοκάρι και με νέα κεφαλιά-οβίδα να νικήσει τον Petrovic, γράφοντας οριστικά το 1-0 και χαρίζοντας το τρόπαιο στη Liverpool!

Liverpool: Kelleher; Bradley (Clark 72′), Konate (Quansah 105′), Van Dijk, Robertson (Τσιμίκας 87′); Endo, Mac Allister (McConnell 87′), Gravenberch (Gomez 28′); Elliott, Diaz, Gakpo (Danns 87′)

Πάγκος: Adrian, Nyoni, Koumas

Chelsea: Petrovic; Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell (Chalobah 113′); Caicedo, Fernandez; Palmer, Gallagher (Madueke 97′), Sterling (Nkunku 66′); Jackson (Mudryk 90′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Τετάρτη κόντρα στη Southampton για το FA Cup.

MVP ο απίστευτος, Virgil van Dijk.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com