Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Lijnders: «Να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας»

Lijnders: «Να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας»

Ο Pep Lijnders μίλησε στη συνέντευξη τύπου της Liverpool ενόψει του Κυριακάτικου τελικού του Carabao Cup κόντρα στη Chelsea.

Ο Pep πρώτα αναφέρθηκε στους τραυματισμούς και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις για την Κυριακή και όχι μόνο.

Ο Ολλανδός αρχικά μίλησε για τον τελικό και την Chelsea:

“ Ένας καλός τελικός ξεκινά μόνο αναλύοντας τα δυνατά τους σημεία και από πού να ξεκινήσούμε; Ο Enzo Fernandez είναι αυτός από τον οποίο ξεκινούν όλα, είχαν κάποια αστάθεια, οπότε πώς μπορείτε να περιμένετε να παίξει καλά αμέσως; Ο Poch έχει ήδη βρει την αρχική ενδεκάδα του και ο Cole Palmer ήταν ένα από τα ευρήματα της σεζόν, παίρνοντάς τα από έναν αντίπαλο. Ο Conor Gallagher είναι σωστός ηγέτης, ένα 10ρι αλλά λερώνει και τη φανέλα του. Αν τους αφήσετε να παίξουν μεταξύ των γραμμών με την τεχνική τους, θα είναι πολύ δύσκολο, έχουν ταχύτητα μπροστά και όταν παίζουν έξω από την περιοχή μας, θα χρειαστεί να αμυνθούμε. Ένας τελικός ξεκινά πάντα με σεβασμό. Θέλουμε να δώσουμε χαρά και συγκινήσεις στους φιλάθλους. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας στο σύλλογο με τον Jürgen και είμαι χαρούμενος που μπορούμε να τους δώσουμε έναν τελικό για να ξεκινήσουν χαρούν.”

“ Είναι 95 λεπτά απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο που έφερε ισοπαλία με τη Manchester City με ένα ιδιαίτερο παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα. Για μένα έχει να κάνει με το πώς θα παίξουμε εκεί. Αν μπορούμε να παίξουμε 14 ή 15 παιχνίδια και αυτά τα νεαρά αγόρια μπορούν να δείξουν πάθος και προσωπικότητα και να το κάνουν εκεί, θα ήταν καλό και μετά το τελικό αποτέλεσμα, δεν το ξέρουμε. ”

“ Έχουμε παίξει τελικούς που χάσαμε όταν παίξαμε καλά και κάποιοι τελικοί ήταν ίσοι. Είναι πάντα κοντά με την Chelsea, 11 πέναλτι [πριν από δύο χρόνια]. Τα ειδικά παιχνίδια χρειάζονται ειδικές εμφανίσεις, πρέπει να σηκώσουμε το γήπεδο όρθιο και χρειαζόμαστε τους φιλάθλους. ” Σημείωσε ο Lijnders.

“ Για μένα η επιτυχία είναι να μεγαλώνω, μιλήσαμε για την ανάπτυξη αυτής της ομάδας, εστιάζουμε στους νεαρούς παίκτες για να τους κάνουμε καλύτερους με βίντεο, προπονήσεις, συναντήσεις, πάθος και μετά η επιτυχία είναι ένα λογικό αποτέλεσμα αυτού. Κοιτάξτε τι έκανε η Luton στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Liverpool FC είναι φτιαγμένη για μεγάλα τρόπαια, οπότε πρέπει πάντα να παλεύουμε για αυτά. ”

Για τον αγώνα με τη Luton πρόσθεσε:

“ Μου άρεσε ο αγώνας γιατί στο ημίχρονο μπορούσες να δεις την απογοήτευση με τα αγόρια που τα πράγματα δεν λειτουργούσαν, το πρόβλημα ήταν τα τελευταία 20 μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, η τελευταία πάσα. Έπρεπε να τους ηρεμήσουμε, να τους δώσουμε υπομονή, πίστη και πίστη. Αυτός είναι ο λόγος που ήμουν τόσο ευχαριστημένος καθώς ξέρετε πόσο σημαντικό ήταν να πάμε σε έναν τελικό. Αυτά τα αγόρια έπρεπε να βρουν τη σύνδεση μαζί. ”

“ Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα και αφορούσε το πώς συνεργάστηκαν και αυτό απαιτεί χρόνο, χρειαζόμαστε το προπονητικό. Το πιο ιδιαίτερο πράγμα της βραδιάς ήταν το πώς μεγάλωσαν οι παίκτες, ένα υπέροχο δεύτερο ημίχρονο και τα αγόρια το χρειάζονταν, όχι; Ο Clark, ο Danns, ο McConnell μπήκαν και κοιτάτε την κουλτούρα που δημιουργήσατε τα τελευταία 10 χρόνια. ”

Για τον Kelleher είχε να πει:

“ Θυμάμαι ακόμα το πρώτο του παιχνίδι: Ντέρμπι εκτός έδρας, κανείς δεν τον παρακολουθεί. Απέκρουσε ένα πέναλτι και είδες ένα αγόρι που ήταν 15 ετών τότε. Στη Liverpool χρειάζεσαι δύο καλούς τερματοφύλακες και αυτό το έχουμε. Είναι ένα τεράστιο κομπλιμέντο για το τμήμα τερματοφυλάκων. Μπορεί να κάνει αποκρούσεις που κερδίζουν τον αγώνα και βλέπει το παιχνίδι, ξέρει πότε να παίξει με κατεύθυνση και είναι ήρεμος, η ηρεμία δημιουργεί ηρεμία στους άλλους. Ειδικά με τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο τερματοφύλακα. Και πάλι, είναι η κουλτούρα μας. ”

Όσο αφορά τον διάδοχο του Klopp, ανέφερε:

“ Κανείς δεν θα αντικαταστήσει τον Jürgen. Ήμουν ξεκάθαρος για να είμαι ειλικρινής, όταν είχαμε την κουβέντα πριν από πολύ καιρό, για μένα ήταν ξεκάθαρο και με διευκόλυνε, ξέραμε το καλοκαίρι, εντάξει πάμε προς το τέλος αυτού του έργου, είναι πάρα πολύ για μένα…παίζουμε σε τελικό σε 48 ώρες. Καταλαβαίνω, οπότε νομίζω ότι έχω δώσει απαντήσεις σε συνεντεύξεις. ”

“ Έτσι μιλήσαμε, πάντα έπαιρνα προσφορές και η καρδιά μου έλεγε ναι, αλλά η πίστη μου στον Mike και τον Jurgen είπε όχι. Συμφωνήσαμε λοιπόν να ολοκληρώσουμε μαζί αυτό το έργο και είναι ο σωστός τρόπος να το κάνουμε. Θα βρουν έναν νέο προπονητή με ιδέες και είμαι ενθουσιασμένος που θα καταφέρω να βρω τον κατάλληλο σύλλογο, αλλά μέχρι τον τελευταίο τελικό της σεζόν είμαι επικεντρωμένος στη Liverpool και γι’ αυτό έχουμε ατζέντηδες μας. ”

Οι Reds πανηγύρισαν στο Wembley τον Φεβρουάριο του 2022.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com