Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το «trending στα social media» του Benitez για τον Alonso

Το «trending στα social media» του Benitez για τον Alonso

Όταν ρωτήθηκε για τα διαπιστευτήρια του Xabi Alonso ως επόμενου manager της Liverpool, ο Rafa Benitez έκανε λόγο για προπονητές που δεν είναι «trend στα social media».

Το Σάββατο η ομάδα του Alonso, η Bayern Leverkusen, ισοφάρισε το γερμανικό ρεκόρ όλων των εποχών με 32 διαδοχικά παιχνίδια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Την επόμενη ημέρα, η ομάδα που έκανε αυτό το ρεκόρ, η Bayern Munich, υπέστη ήττα με 3-2 από την Bochum, η οποία άνοιξε τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Leverkusen οκτώ βαθμούς, με 12 παιχνίδια να απομένουν.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Alonso είναι όλο και πιο πειστικό φαβορί για να αναλάβει τη θέση του προπονητή της Liverpool στο τέλος της σεζόν.

Αλλά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Athletic, ο πρώην προπονητής του Alonso Rafa Benitez, υποστήριξε ότι θα ήταν λάθος να γίνει ένας διορισμός με βάση τη βραχυπρόθεσμη επιτυχία.

«Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τον Xabi Alonso αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι καλοί προπονητές που δεν βρίσκονται τόσο πολύ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης», εξήγησε. «Οι ομάδες πρέπει να επιλέξουν όχι τι είναι trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται και τη σταθερότητα και την πορεία που θέλουν για την ομάδα τους».

Ωστόσο, ο Μπενίτεθ εξήρε την επιρροή του Alonso στη Leverkusen από τότε που ανέλαβε το 2022, λέγοντας: «Κάνει πολύ καλή δουλειά. Όταν ανέλαβε την περασμένη σεζόν, έπρεπε να παίζουν πολύ στην αντεπίθεση», είπε ο 63χρονος, ο οποίος τώρα είναι manager της Celta Vigo. «Τώρα έχουν μια ομάδα που είναι περισσότερο πρωταγωνίστρια, με πολύ ρυθμό, πολλές γρήγορες επιθέσεις. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Ο Xabi ήταν σε καλές ομάδες με καλούς προπονητές. Είναι έξυπνος. Έχει πάρει διαφορετικά πράγματα από όλους τους προπονητές του».

Δεδομένης της διάλυσης της σχέσης τους κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στη Liverpool, δεν αποτελεί ίσως έκπληξη το γεγονός ότι ο Benitez είναι πιο μετρημένος στις απόψεις του για το μέλλον του Alonso.

Παραδέχτηκε όμως ότι μια μεταπήδηση στην Premier League «θα ήταν ελκυστική» για έναν προπονητή του είδους του, προκειμένου να «αποδείξει την αξία του».

«Όλοι θέλουμε να είμαστε στις πιο σημαντικές διοργανώσεις με τη μεγαλύτερη προσοχή», δήλωσε ο Benitez. «Η Premier League είναι το σημείο αναφοράς αυτή τη στιγμή. Πληρώνουν καλά, οι συνθήκες είναι καλές, οι οπαδοί είναι παθιασμένοι, τα παιχνίδια είναι ελκυστικά. Οπότε θα ήταν ελκυστικό για τον Xabi Alonso, αλλά και για οποιονδήποτε άλλο προπονητή, να αποδείξει την αξία του και να νιώσει ικανοποιημένος».

Υπάρχει λογική στα σχόλια του Benitez, αλλά είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Alonso είναι «trend στα social media» για κάποιο λόγο, είναι τόσο αξιοσημείωτη η δουλειά που κάνει στη Leverkusen. Ο ίδιος ο Jurgen Klopp περιέγραψε τον Ισπανό ως «την εξέχουσα προσωπικότητα» της νέας γενιάς μάνατζερ – κάτι που θα πρέπει να είναι αρκετή απόδειξη.

Το «trending στα social media» του Benitez για τον Alonso
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com