Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Virgil van Dijk απολαμβάνει το κυνήγι του τίτλου της Liverpool

Ο Virgil van Dijk απολαμβάνει το κυνήγι του τίτλου της Liverpool

Ο αρχηγός της Liverpool Virgil van Dijk επιμένει ότι θα «απολαύσει τη διαδρομή» της πρόκλησης της Manchester City στην κούρσα για τον τίτλο της Premier League.

Η ομάδα του Pep Guardiola ανέβηκε για λίγο στην κορυφή του πίνακα για πρώτη φορά μετά από τον Νοέμβριο με τη νίκη της το μεσημέρι επί της Everton, προτού η νίκη με 3-1 επί της Burnley επαναφέρει το προβάδισμα των δύο βαθμών των Κόκκινων. Το παιχνίδι με τους Clarets δεν ήταν χωρίς δυσκολίες και το κοινό-ρεκόρ των 59.896 θεατών πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές πριν τα γκολ του Luis Diaz και του Darwin Nunez στο δεύτερο ημίχρονο μειώσουν την πίεση.

Ο Van Dijk δέχεται ότι θα υπάρχει ένας βαθμός νευρικότητας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη City να κατακτήσει έναν άνευ προηγουμένου τέταρτο συνεχόμενο τίτλο, μόνο και μόνο λόγω της συνεχούς συνέπειας των αποτελεσμάτων των αντιπάλων τους αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά πιστεύει ότι η Liverpool, η οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται σε τέσσερα μέτωπα, είναι σε καλή θέση.

«Νομίζω ότι όλοι θα ήθελαν να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, δηλαδή να βρίσκονται στην κορυφή και να αγωνίζονται για το αποκορύφωμα που είναι η κατάκτηση της Premier League», δήλωσε. «Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις ήρεμος. Στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Burnley έγινε μερικές φορές επικίνδυνη, ένιωθες τον κόσμο να γίνεται λίγο νευρικός, αλλά έτσι είναι ο άνθρωπος.

Χρειαζόμαστε τους οπαδούς, χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες, χρειαζόμαστε να είναι όλοι έτοιμοι για να βρούμε έναν τρόπο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα έχουμε αναποδιές, θα έχουμε στιγμές δυσκολίας, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Ας απολαύσουμε τη διαδρομή.
Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που νομίζω ότι πέρυσι τέτοια εποχή δεν θα πίστευες ποτέ, καλά ίσως όχι ποτέ, πού βρισκόμαστε σήμερα. Μπορούμε να επηρεάσουμε μόνο αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι το μόνο πράγμα.»

Αφού υπέστη μόλις τη δεύτερη ήττα της από την Arsenal το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η Liverpool – που έχανε τον τερματοφύλακα Alisson Becker και τον Joe Gomez λόγω ασθένειας, τον Ibrahima Konate λόγω αποβολής και τους Mohamed Salah και Dominik Szobozslai λόγω τραυματισμού, μια λίστα που προστέθηκε από την αποχώρηση του Trent Alexander-Arnold στο ημίχρονο με υποτροπή του προβλήματος στο γόνατο – δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό.

Ακόμα και όταν πήρε το προβάδισμα στο μισάωρο, όταν ο Diogo Jota έστειλε την μπάλα από κοντά, αφού ο τερματοφύλακας της Burnley, James Trafford, εκτίμησε λάθος ένα κόρνερ του Alexander-Arnold, δεν είχε ακόμα τον έλεγχο και η δυνατή κεφαλιά του Dara O’Brien θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά το γκολ του Diaz επτά λεπτά μετά την ανάπαυλα τους επέτρεψε να ηρεμήσουν περισσότερο.

Ο αντικαταστάτης του Alexander-Arnold, Harvey Elliott, έδωσε και τις δύο ασίστ και παρά το γεγονός ότι νωρίτερα στη σεζόν παραδέχτηκε ότι δεν ήθελε να είναι ένας «σούπερ αναπληρωματικός», η συνεισφορά του από τον πάγκο ήταν αναμφισβήτητα πιο σημαντική από τις εμφανίσεις του όταν ξεκινούσε.

«Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά όταν έχουν τις στιγμές τους, ο Harvey σε αυτή την περίπτωση, να τις αρπάζουν και με τα δύο χέρια. Τους χρειαζόμαστε», πρόσθεσε ο Van Dijk.

«Ακόμα και αν ξεκινήσεις από τον πάγκο, πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις την εμφάνισή σου. Αυτό ήταν και πάλι ένα καλό παράδειγμα γι’ αυτό. Θα ήθελε (ο Elliott) να παίζει κάθε εβδομάδα, αλλά παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει επίσης να είσαι υπομονετικός και να μην απογοητεύεσαι που δεν παίζεις, καθώς μερικές φορές είναι μέρος της δουλειάς».

Ο Virgil van Dijk απολαμβάνει το κυνήγι του τίτλου της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com