Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Το ξεκίνημα μας έκανε τη διαφορά»

Klopp: «Το ξεκίνημα μας έκανε τη διαφορά»

Ικανοποιημένος και χαρούμενος έμεινε ο Jürgen Klopp από τη νίκη της ομάδας με 4-1 επί της Chelsea χθες το βράδυ στο Anfield.

Ο τεχνικός της ομάδας ρωτήθηκε αρχικά για το τι ξεχώρισε από τον αγώνα:

“ Την εμφάνιση, τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. Ξεχώρισα το ξεκίνημα, πολύ καλό, εξαιρετικά σημαντικό. Έτσι, η ιστορία του παιχνιδιού είναι η ιστορία του παιχνιδιού, αλλά η ιστορία του παιχνιδιού θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική αν δεν ξεκινούσαμε όπως ξεκινήσαμε, θα έλεγα. Ετσι είναι. Προσπαθούμε πάντα – δεν το κάνουμε πάντα αλλά προσπαθούμε – να δώσουμε μια κατεύθυνση σε ένα παιχνίδι. Αυτή η κατεύθυνση ήταν ξεκάθαρη και προφανής στην αρχή. Έχουμε ευκαιρίες, τις χάνουμε, βάζουμε γκολ, έπρεπε να είχαμε σκοράρει περισσότερα, χάνουμε πέναλτι. ”

“ Πήγαμε στο ημίχρονο και μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά πότε βγήκε η Chelsea, πότε έπαιξε μέσα από εμάς, γιατί και πού και πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό ακόμα καλύτερα. [Υπήρχαν] δύο ή τρεις περιπτώσεις όπου η πίεση ξεκίνησε με τον Diogo αντί για τον Dom και μετά περνούσαν γύρω μας και περνούσαν, και μετά πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά για να το λύσουμε. Εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσαμε να το κάνουμε. ”

“ Το παιχνίδι το νιώσαμε στο πρώτο ημίχρονο πιο κυρίαρχο από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα, όπως στην κατοχή. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εικόνα, και τότε ήταν σαφές ότι πρέπει να κάνουμε τα σωστά πράγματα ξανά και ξανά και ξανά. Και αυτό κάναμε. ”

Για τον Bradley και την επιλογή δεξιού μπακ ενόψει Emirates:

“ Δεν υπάρχει κάποια κατάσταση, απλά είναι όπως είναι. Τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε επτά παιχνίδια τον Ιανουάριο με 11 ημέρες άδεια στο ενδιάμεσο, δεν ξέρω πώς τα καταφέραμε, αλλά προφανώς έπρεπε να ξεκινήσουμε την 1η Ιανουαρίου. Και δεν θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τη σειρά των αποτελεσμάτων που είχαμε χωρίς τα αγόρια, χωρίς τα παιδιά. Χωρίς τον [Jarell] Quansah, καμία πιθανότητα. Έχουμε και τους δύο αριστερούς μπακ εκτός, τον Trent εκτός, τους χαφ εκτός, όλα αυτά. [Την Κυριακή] παίξαμε με τον James McConnell στο έξι και έπαιξε εξαιρετικά καλά. Έτσι, αυτά τα αγόρια χρησιμοποίησαν τώρα την κατάσταση, και έτσι ακριβώς θα έπρεπε να είναι σε έναν ιδανικό κόσμο. ”

“ Τώρα το επόμενο παιχνίδι έρχεται σε τέσσερις μέρες και δεν έχω ιδέα ποιος μπορεί να παίξει ξανά γιατί έδειχναν αρκετά κουρασμένα όταν κοίταξα στα αποδυτήρια!

“ Ο Macca [Alexis Mac Allister] χτύπησε στο γόνατο – γόνατο στο γόνατο – τέτοια πράγματα. Τίποτα σημαντικό, τουλάχιστον κανείς δεν μου το είπε αυτό ακόμα. Οπότε όλα καλά. Τους χρειαζόμαστε όλους – και δεν είναι μια φράση αυτό, είναι ακριβώς όπως είναι. ”

Αν ήξερε πόσο καλός θα γίνει ο Conor Bradley:

“ Ναι, το ήξερα για λίγο καιρό γιατί στο αριστερό αυτί είναι ο Pep Lijnders και στο δεξί ο Vitor Matos. Θυμάμαι ότι ο Pep κάθισε στο γραφείο μου και είπε: «Θα έβαζα και τα δύο χέρια στη φωτιά για εκείνον!» Τον αγάπησα από την πρώτη μέρα, δεν χρειαζόμουν πολλά πειστικά. Το θέμα είναι ότι ο Conor εμφανίστηκε εξαιρετικά καλός στην προετοιμασία, τα πήγε εξαιρετικά καλά στη Bolton [δανεικός]. ”

“ Επιστρέφει, φαίνεται κορυφαίος στην προετοιμασία, ουάου, και μετά είναι εκτός για πέντε μήνες [ή] τέσσερις μήνες, [με] τέτοια θέματα που έχουν μόνο οι νέοι, αλλά δόξα τω Θεώ, τότε ο χρόνος μπορεί να τα λύσει. ”

“ Αφού επέστρεψε, είναι χαρά να τον παρακολουθώ. Είναι όλα τα εύσημα στην Ακαδημία γιατί, όπως είπα, ο Conor, ο Jarell, ο James, ο Bobby [Clark] και οι άλλοι που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε… είναι κορυφαίοι. Ο Kaide Gordon επιστρέφει μετά από έναν μακρύ τραυματισμό. Ο Stefan Bajcetic επίσης. Η Ακαδημία κάνει μια εκπληκτική δουλειά. ” Σημείωσε ο Klopp.

Για την απόδοση του Darwin Nunez πρόσθεσε:

“ Τρελό πρώτο ημίχρονο, απίστευτο. Εξαιρετικό, πραγματικά καλό. Γιατί μιλάμε για τον Darwin; Προφανώς επειδή έχει τόσες πολλές περιπτώσεις όπου έχασε, αλλά ήταν το πρώτο παιχνίδι από τότε που υπολογίζουμε ότι ένας παίκτης χτύπησε το δοκάρι τέσσερις φορές σε ένα παιχνίδι. Έχασε ένα πέναλτι, το έβλεπες στο ημίχρονο, ήταν πολύ στενοχωρημένος με τον εαυτό του. Έπειτα χάθηκε η κεφαλιά από κοντά, αλλά μετά έφτιαξε ένα γκολ. Μένει στο παιχνίδι. Δεν υπήρξε ποτέ ένας επιθετικός που μετά βίας μπορούσε να περπατήσει και όλοι να ρωτήσουν: «Τι κάνει;» και τότε έγινε η τελική εικόνα του εαυτού του, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί. ”

“ Είναι τρελό που δημιουργεί τόσα πολλά. Φανταστείτε για λίγο να τα έβαζε όλα… οι αριθμοί θα ήταν εντελώς τρελοί σε βαθμό που δεν θα το καταλάβατε πια, οπότε είναι φυσιολογικό. Για εμάς είναι σημαντικό γιατί πετύχαμε τέσσερα γκολ, ποιος νοιάζεται αν μπορούσαμε να πετύχουμε ένα πέμπτο ή ένα έκτο; Δεν είναι πραγματικά σημαντικό. Πρέπει να κερδίσουμε αγώνες ποδοσφαίρου – και θα σκοράρει. Σκόραρε ήδη. Έπειτα, δημιουργώντας  σε μια πολύ σημαντική στιγμή το τέταρτο γκολ, γιατί το 3-2 ή το 4-1 είναι μεγάλη διαφορά. ”

Αν η νοοτροπία της ομάδας τον αφήνει έκπληκτο:

“ Όχι. Δεν θα έπαιρνα ποτέ αυτά τα πράγματα ως δεδομένα, για να είμαι ειλικρινής. Κανείς δεν με ρώτησε μετά τον αγώνα με τη United αν μου άρεσε η νοοτροπία αυτής της ομάδας, φέραμε 0-0 στην έδρα μας και είναι σαν να κάθονται όλοι εδώ και [σκέφτονται], «Τι είναι αυτό;» Ποδόσφαιρο χωρίς γκολ, γιατί το βλέπουμε αυτό;» Η στάση [σε] εκείνο το παιχνίδι ήταν απολύτως εξαιρετική. Άκουσα απόψε κάποιον να μου λέει ότι αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι πίεσης ψηλά για πολύ, πολύ καιρό. Πρέπει να το ξαναδώ, μου άρεσε, αλλά πρέπει να το ξαναδώ για να το κρίνω. Λάτρεψα και το παιχνίδι με τη United για την πίεση, για να είμαι ειλικρινής.”

“ Η στάση δεν είναι το πρόβλημά μας, η στάση είναι κάτι που μπορούμε να περιμένουμε. Η στάση δημιουργείται από τον πολιτισμό. Η στάση δημιουργείται από το κοινό. Η στάση δημιουργείται από σχεδόν όλους γύρω από την ομάδα. Η στάση δεν θα είναι το θέμα αυτής της ομάδας. Αυτή η ομάδα είναι γεμάτη χαρά, γεμάτη ενθουσιασμό και όλα αυτά τα είδη – αυτό είναι πραγματικά υπέροχο. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα είναι ακριβώς το ίδιο. Όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά έχουν την ίδια στάση. Γι’ αυτό, αν με ρωτήσατε τώρα είστε ευχαριστημένοι με αυτό και αν τερματίσουμε έβδομοι [δεν είναι] κανένα πρόβλημα, μεγάλη επιτυχία, τότε μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι υπέροχο – αλλά υπάρχει το πρέπει επίσης, δεν είναι μόνο ότι μπορούμε, αλλά και τι πρέπει να κάνουμε. Και αυτό κάνουμε. ” Ολοκλήρωσε ο Klopp.

Μια υπέροχη βραδιά στο Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com