Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανησυχεί ο John Aldridge για τον εγκεφαλικό τραυματισμό στο ποδόσφαιρο

Ανησυχεί ο John Aldridge για τον εγκεφαλικό τραυματισμό στο ποδόσφαιρο

Ο πρώην επιθετικός και θρύλος της Liverpool John Aldridge παραδέχεται ότι η άνοια και το Αλτσχάιμερ αποτελούν αυξανόμενη ανησυχία για τους παίκτες της γενιάς του, καθώς «η ζημιά έχει γίνει».

Ο 65χρονος δήλωσε ότι αρκετοί μεγάλοι του Anfield που πέθαναν τα τελευταία χρόνια είχαν δείξει σημάδια προσβολής και ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις «πραγματικοί θρύλοι της Liverpool» που αντιμετωπίζουν προβλήματα με αυτές τις παθήσεις.

Ένας από αυτούς είναι ο πρώην αρχηγός Ron Yeats, ηλικίας 86 ετών, ο οποίος διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ πριν από πέντε χρόνια. Ο ίδιος ο Aldridge έχει υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά παραδέχεται ότι είναι λίγα αυτά που μπορεί να κάνει σε αυτό το στάδιο της ζωής του.
«Η ζημιά έχει γίνει», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

«Έπαιζα την κεφαλιά όσο και οποιοσδήποτε άλλος, μου άρεσε πολύ να κάνω κεφαλιές, κάνοντας προπόνηση κάθε μέρα. Μέναμε πίσω μετά την προπόνηση με τις πιο βαριές μπάλες και κάναμε κεφαλιές 50 ή 60 φορές. Είχα κι εγώ κάποια προβλήματα και έκανα κάποιες εξετάσεις. Αλλά δεν ανησυχώ τόσο για τον εαυτό μου όσο για την οικογένειά μου, γιατί όλοι έχουμε δει τι κάνουν αυτές οι ασθένειες στους ανθρώπους γύρω σου που υποφέρουν περισσότερο».

Αυτή την εβδομάδα οι νομικές ομάδες που εκπροσωπούν περισσότερους από δώδεκα παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αγγλίας Nobby Stiles, ο οποίος πέθανε με άνοια το 2020, εμφανίστηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου για την πρώτη ακρόαση των αγωγών τους κατά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Λίγκας, της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουαλίας και του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για εγκεφαλικές κακώσεις που φέρονται να υπέστησαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Stiles έχουν προηγουμένως ισχυριστεί ότι οι αθλητικοί φορείς δεν έλαβαν επαρκή μέτρα για να μειώσουν την κεφαλιά της μπάλας στην προπόνηση και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο Aldridge ήταν ένας από έναν αριθμό πρώην παικτών της Liverpool που τον περασμένο μήνα βοήθησαν στην παρουσίαση της νέας εφαρμογής LFC Memories, η οποία χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ίδρυμα LFC, χρησιμοποιεί εικόνες και ήχους από τη λαμπρή ιστορία του συλλόγου για να βοηθήσει τους οπαδούς που ζουν με άνοια και είναι η πρώτη του είδους της που αναπτύσσεται απευθείας με έναν επαγγελματικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Αλλά ο πρώην επιθετικός της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, ο οποίος σημείωσε 60 γκολ τις σεζόν 1987-88 και 88-89 για τους Reds, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους μεγάλους του συλλόγου αγωνίζονται και οι ίδιοι.

«Φαίνεται ότι από τους παίκτες που έφυγαν από τη ζωή από τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και μερικά από τις δεκαετίες του ’70 που ήταν οι ήρωές μου, το 70-80% είχαν άνοια ή προβλήματα Αλτσχάιμερ, καθώς και την ασθένεια που τους πήρε», είπε.

«Έχουμε τέσσερις πρώην παίκτες και πραγματικούς θρύλους της Liverpool, που έχουν προβλήματα με αυτό τώρα. Αυτοί είναι άνθρωποι που έκαναν τη Liverpool σπουδαία και γι’ αυτό είμαστε εκεί που είμαστε».

Ο Aldridge είναι πρόεδρος της ένωσης πρώην παικτών Forever Reds, η οποία συγκέντρωσε 75.000 λίρες για πρώην ποδοσφαιριστές και τοπικούς καλούς σκοπούς με ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Anfield, στο οποίο συμμετείχαν 500 καλεσμένοι τον περασμένο μήνα.

«Βοηθάμε τους πρώην παίκτες μας με όποιον τρόπο μπορούμε. Το κάνουμε τώρα με δύο σπουδαίους παίκτες του παρελθόντος», δήλωσε.

Ανησυχεί ο John Aldridge για τον εγκεφαλικό τραυματισμό στο ποδόσφαιρο
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com