Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Carragher: «Diouf, η χειρότερη μεταγραφή επιθετικού στην Liverpool”

Carragher: «Diouf, η χειρότερη μεταγραφή επιθετικού στην Liverpool”

Ο El-Hadji Diouf αποκτήθηκε από την γαλλική Lens, με μια συμφωνία 10 εκατομμυρίων λιρών, την 1η Ιουνίου 2002, μία ημέρα αφότου η Σενεγάλη συγκλόνισε τον πλανήτη με μια νίκη, στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επί της κατόχου του τροπαίου Γαλλίας.

Ο Diouf οδήγησε τη Σενεγάλη μέχρι τους προημιτελικούς της διοργάνωσης και φαινόταν ότι ο Houllier είχε πετύχει φλέβα χρυσού. Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά.

Ο Σενεγαλέζος σημείωσε μόλις 6 γκολ σε δύο ολόκληρες σεζόν με τους Reds, το ένα τρίτο εκ των οποίων στο ντεμπούτο του σε μια νίκη επί της Southampton. Παραμένει μέχρι σήμερα, το μοναδικό Νο. 9 της Liverpool που διένυσε μια ολόκληρη σεζόν χωρίς να πετύχει γκολ.

Εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι συμπαίκτες του απέφευγαν να μιλούν για αυτόν και όσοι ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν τόνιζαν την αλλαγή στην συμπεριφορά του από τη στιγμή της ανακήρυξης του, ως Αφρικανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς για το 2002.

Για τον Diouf, πλέον, δεν είχε σημασία το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε έναν από τους πιο διάσημους συλλόγους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Κάθε Σαββατοκύριακο διοργάνωνε πάρτι με τη συμμετοχή φίλων του, οι οποίοι έρχονταν στο Liverpool για το σκοπό αυτό. Όσοι ήταν κοντά του εκείνη την εποχή μιλούσαν για έναν παίκτη που συχνά κανόνιζε συναντήσεις στα μοντέρνα στέκια των ποδοσφαιριστών στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και πολλές φορές δεν εμφανιζόταν, εάν ερχόταν μια καλύτερη προσφορά. O Σενεγαλέζος ξεπέρασε κάθε όριο και δεν ήταν πλέον άξιος εμπιστοσύνης.

Λέγεται ότι ο Diouf κάποτε κάλεσε έναν φίλο του από το Μerseyside στη Σενεγάλη για να μείνει μαζί του κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ο επισκέπτης έμεινε αποκλεισμένος στο αεροδρόμιο του Dakar, αφού κανείς δεν ήρθε να τον παραλάβει!

Σε ένα live του στο Instagram πριν από δύο χρόνια, ο Florent Sinama-Pongolle αναφέρθηκε στο περιστατικό που εξελίχθηκε στα αποδυτήρια των Reds, με τους Gerrard και Diouf να ανταλλάσουν βαριές κουβέντες και να φτάνουν ένα βήμα πριν την σύγκρουση.

Στο γήπεδο ο Σενεγαλέζος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, με αποκορύφωμα το φτύσιμο σε οπαδό της Celtic, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2003, για το οποίο του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 λιρών και έφερε σε δύσκολη θέση την ομάδα του, καθώς έχει μια εξαιρετική σχέση με την σκωτσέζικη ομάδα.

Ο Houllier αργότερα παρατήρησε: «Η στάση του μερικές φορές, ιδιαίτερα η συνήθεια του να φτύνει, μας προκαλούσε προβλήματα. Ίσως θα έπρεπε να ήμουν πιο επιφυλακτικός με αυτό γιατί, θυμάμαι, ότι το έκανε μία ή δύο φορές, όταν έκανε ζέσταμα για παιχνίδια. Θυμάμαι ένα αγώνα στο Anfield, όταν είχε κάποια προβλήματα με τους οπαδούς της West Ham. Και φυσικά, αυτό που συνέβη στο παιχνίδι με την Celtic ήταν εντελώς εκτός ορίων».

Για πολλούς αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Diouf πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα της Liverpool τον Απρίλιο του 2004, προτού ενταχθεί στην Bolton.

«Ο χειρότερος συμπαίκτης που είχα πρέπει να είναι ο El-Hadji Diouf», δήλωσε κάποτε ο Jamie Carragher. Και μάλιστα προχώρησε σε μια σκληρή και ακραία δήλωση: «Στην πραγματικότητα, μου άρεσε πολύ να παίζω εναντίον του, καθώς μπορούσα να τον μαρκάρω σκληρά και να τον κλωτσήσω!!»

Τον Μάιο του 2002, η Liverpool, μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης, επιβεβαίωσε τις φήμες για αποχώρηση του Nicolas Anelka, μια απόφαση, η οποία δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγάλα λάθη των Reds. Όπως, φυσικά, και η επιλογή του αντικαταστάτη του! Το όνομα του 43χρονου Diouf αναφέρεται, πλέον, μόνο όταν τίθεται η συζήτηση για τις χειρότερες μεταγραφές της Liverpool και σίγουρα δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να πείσουν οποιοδήποτε οπαδό των Reds για το αντίθετο!!

Carragher: «Diouf, η χειρότερη μεταγραφή επιθετικού στην Liverpool”
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com