Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Howard Webb: «Ήταν πέναλτι το χέρι του Odegaard»

Howard Webb: «Ήταν πέναλτι το χέρι του Odegaard»

Ο Howard Webb, Chief Refereeing Officer της PGMOL, παραδέχθηκε πως ήταν λάθος του VAR να μην δοθεί πέναλτι υπέρ της Liverpool, στο χέρι του Odegaard, στον αγώνα εναντίον της Arsenal.

Ο Webb ρωτήθηκε για μια σειρά αποφάσεων των διαιτητών- που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, τις τελευταίες εβδομάδες, στην εκπομπή “Match Officials: Mic’d up”, και μια από αυτές ήταν και η απόφαση του Chris Kavanagh να μην δώσει πέναλτι υπέρ των Κόκκινων στη συγκεκριμένη φάση με τον Odegaard.

Ο Νορβηγός είχε φανεί πως έπεφτε πριν πιάσει τη μπάλα με το χέρι, το VAR έλεγξε τη φάση και αποφάσισαν πως ήταν ορθή η απόφαση του διαιτητή να μην δοθεί πέναλτι.

Ο Webb όμως δήλωσε: «Κι εγώ νομίζω πως ήταν πέναλτι. Ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο κατάλαβε ότι ο Odegaard γλίστρησε και είδε το χέρι του να πηγαίνει προς το έδαφος».

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα χέρια που στηρίζουν το σώμα κατά την πτώση και είναι πολύ φυσικό και αποδεκτό. Σε αυτήν την περίπτωση όμως υπάρχει σημαντική διαφορά σε σχέση με ότι θεωρείται φυσιολογικό».

«Δεν πέφτει τυχαία ο Odegaard στην μπάλα. Γλιστρά, το χέρι του απλώνεται και στη συνέχεια το μαζεύει στο σώμα του κάνοντας επαφή με την μπάλα».

«Ο VAR κοίταξε αυτήν την εκδοχή. Ένιωσε πως σε αυτήν την περίπτωση ο Odegaard προσπάθησε να κάνει τον όγκο του πιο μικρό φέροντας το χέρι δίπλα στο σώμα. Ότι είδαμε όμως ξανά και ξανά ήταν ξεκάθαρο. Στον αγώνα έπρεπε να δοθεί πέναλτι σε αυτή τη φάση. Και θα συμφωνούσα.»

Ο Kavanagh είχε πει τότε στον διάλογο του με τον VAR «Όχι, το χέρι του είναι στο έδαφος. Είναι στο έδαφος.» και ο βοηθός VAR(Lee Betts) είχε απαντήσει «Ναι, λίγο το είδα αλλά συμφωνώ».

Για να προσθέσει ο VAR «Εγώ Lee, επιστρέφω στη ζωντανή μετάδοση του αγώνα. Ο παίκτης πέφτει κάτω και μετακινεί το χέρι προς το σώμα του. Για μένα είναι ξεκάθαρο. Τέλος του ελέγχου».

Θυμίζουμε ότι η απόφαση εκείνη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον ποδοσφαιρικό κόσμο και όχι μόνο από τους οπαδούς των Κόκκινων.

Howard Webb: «Ήταν πέναλτι το χέρι του Odegaard»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com