Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πήρε τη ματσάρα και ανέβηκε στο +3!

Πήρε τη ματσάρα και ανέβηκε στο +3!

Ποδαρικό με το δεξί για τη Liverpool! Η ομάδα του Klopp μπορεί να έκανε δύσκολα τη ζωή της, αλλά εν τέλει επικράτησε με σκορ 4-2 της Newcastle στο Anfield και ανέβηκε στο +3 στην κορυφή της Premier League, με δεύτερη την Aston Villa.

Οι Reds ήταν καλύτερη καθόλη τη διάρκεια και τα 4 γκολ μοιάζουν λίγα μπροστά στις πολλές ευκαιρίες που έκαναν.

Σκόρερ για τη Liverpool οι Mo Salah, Curtis Jones και Cody Gakpo.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Konate να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας και τον Szoboszlai στον χώρο του κέντρου ξεκίνησαν οι Reds εναντίον της Newcastle.

Η Liverpool ξεκίνησε πολύ δυνατά μαι έφτασε μια ανάσα από το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν το σουτ του Trent κόντραρε και έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ένα δεκάλεπτο αργότερα, οι Reds είχαν διπλή καλή στιγμή, με τους Nunez και Jones, όμως τον πρώτο σταμάτησε ο Dubravka και το σουτ του δεύτερου σταμάτησε στα σώματα.

Στο 18ο λεπτό οι παίκτες του Klopp σκόραραν με τον Luis Diaz, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ του Darwin Nunes, ο οποίος είχε λάβει την μπαλιά του Curtis Jones.

Ορισμένα δευτερόλεπτα μετά την ακύρωση του γκολ, ο Luis Diaz κινήθηκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον Burn, με τον Mo Salah να αναλαμβάνει την εκτέλεση, τον Dubravka να αποκρούει και τον Trent να μην πιάνει σωστά το σουτ και να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Στο 24’ και στο 27’ ήταν η σειρά του Curtis Jones να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις, πλησιάζοντας και εκείνος στο γκολ, ενώ μεγάλη ευκαιρία είχαν οι Reds στο 36ο λεπτό, όταν ο Nunez κέρδισε τη μπάλα και βγήκε απέναντι από τον Dubravka, αλλά δεν μπότεσε να τον νικήσει, ενώ ο keeper των Magpies απέκρουσε και το δεύτερο δυνατό σουτ στη συνέχεια.

Η Newcastle στο 37’ εκδήλωσε μια γρήγορη αντεπίθεση και σκόραρε με τον Burn, όμως στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ ο Isak και το γκολ ακυρώθηκε.

Η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στη Liverpool ούτε στο 40’, όταν ο Trent από τα δεξιά με σέντρα-σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Dubravka.

Το παιχνίδι στο τελευταίο διαστήμα του πρώτου μέρους έγινε πιο έντονο, με τον Taylor να είναι επιλεκτικός με τις κάρτες που μοίρασε, καθώς αντίκρισε μια για διαμαρτυρία ο Luis Diaz και μια ο Alexander-Arnold, επειδή κλώτσησε τη μπάλα, ενώ αντιθέτως ο Joelinton έβγαλε το ημίχρονο δίχως κάρτα.

Β’ Ημίχρονο: Αυτό που δεν συνέβη στο πρώτο μέρος, έγινε με το καλημέρα στην επανάληψη, αφού η Liverpool σκόραρε με την πρώτη της ευκαιρία.

Οι Reds εκδήλωσαν μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Diaz κινήθηκε υπέροχα και βρήκε τον Nunez, εκείνος γύρισε προς τον Salah, για να γράψει ο τελευταίος το 1-0 προ κενής εστίας στο 48’!

Νέες καλές στιγμές είχε η ομάδα στο 52’ και στο 53’ όταν αρχικά γύρισε ο Salah προς τον Nunez, αλλά ο Dubravka από κοντά απέκρουσε, όπως έκανε και σε νέο τετ α τετ στο επόμενο λεπτό!

Αφού το 2-0 δεν ήρθε ποτέ για τους Reds, η Newcastle βρήκε τον τρόπο να τους τιμωρήσει στο 54’, όταν ο Gordon βρήκε τον Isak και εκείνος με ένα άρτιο πλασέ σκόραρε για το 1-1.

Η ομάδα του Klopp μετά την ισοφάριση άρχισε και πάλι να πιέζει ασφυκτικά για ένα γκολ, με τον Dubravka να αποκρούει το δυνατό σουτ του Diaz στο 62’ και τον Nunez na αστοχεί να κεφαλιά στο 64’.

Με τη συμπλήρωση 65 λεπτών ο Klopp προχώρησε σε 3 αλλαγές, με τους Jota, Gakpo και Gravenberch να αντικαθιστούν τους Nunez, Diaz και Szoboszlai που είχε και ενοχλήσεις.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τη Liverpool και στα επόμενα λεπτά, με τον Livramento να απομακρύνει το σουτ του Jones στο 66’ πριν μπει γκολ και τον Dubravka στο 68’ να λέει όχι και στον Gakpo, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η Κόκκινη πίεση ωστόσο συνεχίστηκε και οι παίκτες των Reds αντεμείφθηκαν στο 75’, όταν οι Salah και Jota συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον Πορτογάλο να πατάει περιοχή και να γυρίζει για τον Jones και εκείνος να σπρώχνει απλώς τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Ένα τρίλεπτο αργότερα και πριν καν προλάβει η Newcastle να αντιδράσει, η ομάδα του Klopp χτύπησε ξανά για το 3-1! Ο Mo Salah βρήκε με το εξωτερικό τον Gakpo και εκείνος με μια επαφή σκόραρε.

Η απάντηση από τους Magpies ωστόσο ήταν άμεση, καθώς στο 82’ μείωσαν σε 3-2 με κεφαλιά του Botman έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και μπήκαν ξανά στο ματς.

Το 4-2 ωστόσο δεν έμεινε για πολύ, αφού η Liverpool βγήκε στην κόντρα στο 85’, με τον Jota να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Dubravka.

Ο Mo Salah εκτέλεσε και αυτό το πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα από τη μια και τον Dubravka από την άλλη για το 4-2!

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αιγύπτιος έχασε την ευκαιρία για το τρίτο του τέρμα, με τον Jota να μην μπορεί ούτε εκείνος να σκοράρει στη συνέχεια.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Gomez; Endo (Mac Allister 75′), Szoboszlai (Gravenberch 64′), Jones; Salah, Diaz (Gakpo 64′), Nunez (Jota 64′)

Πάγκος: Kelleher, Quansah, Bradley, McConnell, Elliott

Newcastle: Dubravka; Livramento, Schar, Botman, Burn (Hall 82′); Guimaraes, Longstaff, Miley (Almiron 54′); Joelinton (Lascelles 82′), Gordon, Isak

Κομβικός ο Curtis Jones που έκανε το 2-1.

Επόμενος αγώνας για τους Reds την επόμενη Κυριακή κόντρα στην Arsenal για το FA Cup.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com