Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Joe Gomez: «Δεν είμαι ο νέος Trent Alexander Arnold»

Joe Gomez: «Δεν είμαι ο νέος Trent Alexander Arnold»

Ο Joe Gomez μίλησε για την ανάγκη να προσαρμοστεί στο νέο του πόστο στη Liverpool, αφού ο Jurgen Klopp τον αποθέωσε για τη συνεισφορά του στο παιχνίδι στη Fulham.

Ο Trent Alexander-Arnold έκανε κάτι παραπάνω από το να κερδίσει τον αγώνα της Liverpool το απόγευμα της Κυριακή. Το γκολ του ήρθε να επαναφέρει την συζήτηση σχετικά με το σε ποια θέση θα πρέπει να είναι το μακροπρόθεσμο μέλλον του 25χρονου στους Κόκκινους.

Ο Alexander-Arnold, που είχε καθοριστική επιρροή στο συνηθισμένο του ρόλο ως δεξιός αμυντικός, σκόραρε αφού μετατοπίστηκε σε ρόλο μέσου για το τελευταίο μισάωρο του αγώνα.

Η κίνηση τακτικής του Jurgen Klopp – που απηχεί τη μόνιμη κίνηση που έκανε ο προπονητής της Αγγλίας Gareth Southgate – διευκολύνθηκε με την εισαγωγή από τον πάγκο του Joe Gomez, ο οποίος μπήκε στη θέση που άδειασε ο Alexander-Arnold.

Και η συμβολή του Gomez στον υβριδικό ρόλο, αναφέρθηκε από το αφεντικό των Reds στη συνέχεια ως παράγοντας, που βοήθησε τελικά τη Liverpool να βρει τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να ανέβει στη δεύτερη θέση του πίνακα της Premier League, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Arsenal.

Ο Gomez είχε βοηθήσει τον Luis Diaz από το δεξί άκρο της άμυνας τρεις ημέρες νωρίτερα για να ανοίξει το σκορ στον περίπατο του Europa League κόντρα στη LASK, έχοντας ξεκινήσει πέντε προηγούμενα παιχνίδια ως full back, αρχής γενομένης από τη νίκη με 3-1 στη Wolves τον Σεπτέμβριο, όταν ο Alexander-Arnold ήταν τραυματίας.

“Ήταν εκπληκτικό να το κάνω τόσο γρήγορα όπως συνέβη για μένα”, θυμάται ο Gomez, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε κάποιο μέρος των 17 από τα 21 παιχνίδια της Liverpool φέτος. “Αλλά είναι μια περίπτωση που προσπαθώ συνεχώς να μαθαίνω και ο προπονητής με βοηθάει σε αυτό. Μου αφαιρεί την πίεση μερικές φορές, δίνοντάς μου απλά σημεία-κλειδιά.”

“Όλοι γνωρίζουν ότι η ικανότητα του Trent να βρίσκει πάσες είναι παγκόσμιας κλάσης και δεν νομίζω ότι περιμένουν από μένα να το κάνω αυτό. Δεν χρειάζεται να κάνω το Χ, το Υ και το Ζ, αλλά για μένα είναι σημαντικό να βρω αυτή την ισορροπία και να καταλάβω ποιος είναι ο ρόλος μου αμυντικά. Πρέπει να καταλάβω τι πρέπει να κάνω, για να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.”

Στην ερώτηση ποια είναι η πιο σημαντική πτυχή της προσαρμογής στο νέο ρόλο, ο Gomez απαντά: “Η επιλογή του πότε θα γίνει η μετάβαση. Είναι συνεχής λήψη αποφάσεων για το πότε μπορείς να κάνεις αντίκτυπο μπαίνοντας μέσα ή όταν δεν είσαι πραγματικά επιλογή, είναι καλύτερο να διατηρήσεις το πλάτος και να έχεις ένα ευέλικτο τρίγωνο στην εξωτερική πλευρά;”

“Αυτό που σημείωσα όταν πρωτοέπαιξα εκεί στη Wolves ήταν το συνεχές σκανάρισμα και η σκέψη για το πού είναι καλύτερο να τοποθετηθείς. Στη συνέχεια, στη μετάβαση και αμυντικά, έχοντας κατά νου ότι η μπάλα μπορεί να γυρίσει και πρέπει να είσαι στη θέση σου για να ανακάμψεις αλλά και να υποστηρίξεις την επίθεση. Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα.”

Ο Alexander-Arnold, ωστόσο, παραμένει η πρώτη επιλογή για αυτόν τον ρόλο. Πράγματι, από τότε που η θέση του αναπροσαρμόστηκε τον Απρίλιο, η Liverpool δεν έχει χάσει κανένα από τα 23 παιχνίδια στα οποία έχει ξεκινήσει, κερδίζοντας 16 φορές.

“Μας έδωσε πραγματική ώθηση στο τέλος της προηγούμενης σεζόν και ο Trent τα πήγε τόσο καλά», προσθέτει ο Gomez, μιλώντας στο επίσημο πρόγραμμα της Liverpool. “Κάνει δύο πράγματα σε μία φάση μερικές φορές. Ο Trent είναι προφανώς ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης και η αλλαγή που κάναμε μιλάει για τον προπονητή, τον Pep (Lijnders) και το προπονητικό επιτελείο.”

“Νομίζω ότι η άποψη όλων είναι ότι ταιριάζει στον Trent μαζικά λόγω της ικανότητάς του να μπαίνει μέσα, του τρόπου με τον οποίο επηρεάζει το παιχνίδι. Σε προσωπικό επίπεδο, προφανώς είναι κάτι καινούργιο και για μένα. Χρειάζεται μάθηση από τον προπονητή και κατανόηση και από τον εαυτό μου, προσπαθώντας να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Είναι μια συνεχής καμπύλη μάθησης και κάτι που απολαμβάνω.”

Joe Gomez: «Δεν είμαι ο νέος Trent Alexander Arnold»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com