Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πήρε βαθμό στο Etihad με γκολ του υπαρχηγού

Πήρε βαθμό στο Etihad με γκολ του υπαρχηγού

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από το Etihad η Liverpool κόντρα στην Manchester City με σκορ 1-1 και τον Trent Alexander-Arnold να σκοράρει το μοναδικό τους γκολ στο δεύτερο μέρος.

Δεν ήταν το καλύτερο ματς των Reds, αλλά παραμένουν στο -1 από την City.

Α’ Ημίχρονο: Με τους Joel Matip και Κώστα Τσιμίκα να ξεκινούν στην αμυντική γραμμή και τον Curtis Jones στη μεσαία γραμμή παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Etihad.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 10ο λεπτό, όταν ο Alisson έκανε λάθος, δίνοντας την μπάλα στο πιάτο στον Foden, όμως το πλασέ του Άγγλου δεν είχε δύναμη.

Οι Reds στο 16’ απάντησαν με καλύτερη μάλιστα ευκαιρία, όταν ο Nunez πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Salah και ο Ederson απέκρουσε, πριν δώσει φάουλ ο Kavanagh στη συνέχεια της φάσης.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και πίεζαν για το 1-0, το οποίο τελικά βρήκαν στο 27’, μετά από νέο λάθος του Alisson, ο οποίος γλίστρησε στην προσπάθεια του να κάνει γρήγορο βολέ, ο Ake το εκμεταλλεύτηκε, απέφυγε τους αντιπάλους και πέρασε την κάθετη στον Haaland, για να εκτελέσει εκείνος και να σκοράρει.

Μετά το μισάωρο, η ομάδα του Klopp άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 35’ είχε την στιγμή, με τον Nunez, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει από δύσκολη γωνία τον Ederson.

Στο 44’ οι Cityzens εκδήλωσαν μια γρήγορη επίθεση, με τον Foden να σουτάρει λίγο εκτός περιοχής και τον Alisson να διώχνει σε κόρνερ, κρατώντας το σκορ στο 1-0.

Β’ Ημίχρονο: Οι Reds στην επανάληψη ξεκίνησαν δίχως αλλαγές, παρότι υπήρχαν παίκτες που θα μπορούσαν να είχαν  αντικατασταθεί.

Η ομάδα του Guardiola πλησίασε στο 2-0 στο 52’, όταν ο Doku ξέφυγε από τον Mac Allister και γύρισε για τον Alvarez, αλλά το πλασέ του τελευταίου έφυγε ψηλά.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Klopp προχώρησε στις πρώτες του δύο αλλαγές, με τους Gravenberch και Diaz να αντικαθιστούν τους Jones και Jota.

Παρά όμως τις αλλαγές, η ομάδα του δεν μπόρεσε να βρει την καλή ευκαιρία στο επόμενο διάστημα, παρά μόνο μια κεφαλιά του Matip, με την City να απειλεί ξανά με σουτ του Rodri που κατάληξε κόρνερ, ενώ στο 68’ σκόραρε με τον Dias, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε από Kavanagh και VAR για φάουλ του Akanji στον Alisson.

Η απάντηση από τη Liverpool ήρθε στο 72’, όταν ο Salah πέρασε την κάθετη στον Nunez, αλλά την προσπάθεια εκείνου σταμάτησε και πάλι ο Ederson και στο αμέσως επόμενο λεπτό πέρασε εντός ο Gakpo, αντί του Szoboszlai.

Στο 79’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο να τελειώσουν το ματς, όταν ο Doku έφυγε από τον Matip και γύρισε για τον Haaland, τον οποίον όμως ο Alisson σταμάτησε από κοντινή απόσταση και τα δεδομένα άλλαξαν στην αντεπίθεση που έβγαλαν οι Reds.

Ο Diaz άλλαξε σωστά παιχνίδι, ο Salah μοίρασε γλυκά στον Trent Alexander-Arnold και ο υπαρχηγός πάτησε περιοχή και με δεξί σουτ ισοφάρισε σε 1-1!

Μετά την ισοφάριση, οι παίκτες του Guardiola πίεσαν για το 2-1, με τον Klopp να κάνει δύο αλλαγές, καθώς οι Endo και Elliott πήραν τις θέσεις των Mac Allister και Nunez.

Στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων, η Liverpool δεν μπόρεσε να βρει κάποια στιγμή, με την City να μην μπορεί να σκοράρει στο 8ο λεπτό τους, με κεφαλιά του Haaland.

Man City: Ederson; Walker, Akanji, Dias, Ake; Rodri, B.Silva, Foden; Doku, Alvarez, Haaland

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Τσιμίκας; Mac Allister (Endo 84′), Szoboszlai (Gakpo 73′), Jones (Gravenberch 54′); Salah, Nunez (Elliott 84′), Jota (Diaz 54′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στη LASK.

Έδωσε την ισοπαλία ο Trent Alexander-Arnold.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com