Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Απέρριψε προτάσεις στην Premier League ο Ian Graham μετά τους Reds

Απέρριψε προτάσεις στην Premier League ο Ian Graham μετά τους Reds

Ο πρώην διευθυντής ερευνών της Liverpool, Dr Ian Graham, αποκάλυψε ότι τον προσέγγισαν «μερικές ομάδες της Premier League» και γιατί τις απέρριψε.

Μαζί με τον Michael Edwards και το προπονητικό επιτελείο, ο Graham ήταν ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στην άνοδο της Liverpool στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, χτίζοντας μια ομάδα ανάλυσης που χαίρει μεγάλης εκτίμησης.

Ο Graham έφυγε από τη Liverpool το καλοκαίρι του 2022 και είναι περιζήτητος στο ποδόσφαιρο. Ο ίδιος αποκάλυψε στο ESPN ότι «τον προσέγγισαν μερικές ομάδες της Premier League» που ήθελαν να επαναλάβει την επιτυχία του στη Liverpool.

Ο 44χρονος εξήγησε γιατί απέρριψε τις προτάσεις, λέγοντας: «Η Liverpool ήταν ο σύλλογος που υποστήριζα. Έτσι, ήταν κυριολεκτικά η δουλειά των ονείρων μου, αν και μετατράπηκε σε εφιάλτη σε διάφορα σημεία. Συνολικά, ήταν η δουλειά των ονείρων μου. Έτσι, δεν είχα κανένα κίνητρο να ξανακάνω το ίδιο πράγμα. Το να αλλάξω απλώς το χρώμα των μπλουζών, δεν είναι αρκετή αλλαγή για μένα».

Ο Graham μιλάει σπάνια και σε αυτή τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Ryan O’Hanlon, προσπάθησε να εξηγήσει γιατί η προσέγγιση της Liverpool με βάση τα δεδομένα ήταν τόσο αποτελεσματική.

«Είχαμε ιδιοκτήτες που είχαν επενδύσει βαθιά σε μια προσέγγιση με βάση τα δεδομένα, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες ομάδες», δήλωσε ο Graham. «Και έμαθα από την εμπειρία: Χρειάζεται αυτή η επένδυση από την αρχή, αλλιώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Είχα επίσης το προνόμιο να εργάζομαι για έναν αθλητικό διευθυντή ο οποίος επίσης επενδύει σε μεγάλο βαθμό στα δεδομένα. Έτσι, ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες έχουν επενδύσει, αυτό δεν σημαίνει ότι επενδύουν και οι άνθρωποι που λαμβάνουν τις αθλητικές αποφάσεις».

Σε στενή συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή Edwards, τη μεταγραφική ομάδα της Liverpool και το προπονητικό επιτελείο, ο Graham βοήθησε να δημιουργηθεί μια ομάδα ικανή να κατακτήσει κάθε τρόπαιο του παιχνιδιού.

Σχετικές ευκαιρίες όπως ο Andy Robertson (8 εκατομμύρια λίρες), ο Joel Matip (δωρεάν) και ο Mo Salah (34 εκατομμύρια λίρες) αποτέλεσαν σημαντικό μέρος των θριάμβων της Liverpool και ο ρόλος του Graham ήταν ζωτικής σημασίας για την απόκτησή τους.

Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, και ο πρώην διευθυντής ερευνών δήλωσε: «Ο Graham ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας: «Το μισό κόλπο είναι η πραγματική εφαρμογή της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Δεν είναι το να έχεις έξυπνες αναλύσεις. Ναι, προσφέρουμε τις έξυπνες αναλύσεις, αλλά το πώς θα τις χρησιμοποιήσετε είναι το πραγματικό κόλπο».

Η Liverpool είχε αυτό το μυστικό κόλπο με ακρίβεια, ας ελπίσουμε ότι δεν το έχει «χάσει-ξεχάσει».

Απέρριψε προτάσεις στην Premier League ο Ian Graham μετά τους Reds
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com