Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οδηγίες UEFA: «Λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Jarell Quansah»

Οδηγίες UEFA: «Λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Jarell Quansah»

Ο Jarell Quansah στερήθηκε με σκληρό τρόπο το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα, καθώς το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Toulouse, ακυρώθηκε λανθασμένα.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ υποκειμενικό παιχνίδι. Ως εκ τούτου, οι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές που συντάσσονται από τον διοργανωτή του τουρνουά προκειμένου να διαιτητεύσουν τη διοργάνωση.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι κατευθυντήριες γραμμές της UEFA είναι αρκετά σαφείς, καθώς το γκολ του Quansah δεν θα έπρεπε να ακυρωθεί για χέρι του Alexis Mac Allister.

Τον Απρίλιο, η UEFA δήλωσε: “Το Διοικητικό Συμβούλιο συνιστά στην UEFA να διευκρινίσει ότι δεν θα πρέπει να καταλογίζεται παράβαση χάντμπολ σε παίκτη, εάν η μπάλα έχει προηγουμένως εκτραπεί από το σώμα του και ειδικότερα, όταν η μπάλα δεν πηγαίνει προς το τέρμα.”

Αυτό θα ίσχυε για τον Mac Allister, καθώς η μπάλα αναπήδησε από το στήθος του. Ο συντάκτης του ESPN και “ειδικός” του VAR Dale Johnson, πρόσθεσε ότι το χέρι αποσύρθηκε και ήταν κοντά στο σώμα ως περαιτέρω ελαφρυντικοί παράγοντες για το γιατί ήταν λάθος απόφαση.

Ίσως ακόμη πιο απογοητευτικό είναι το πόσο πίσω υποτίθεται ότι έγινε η παράβαση πριν από την επίτευξη του γκολ.

Αν και δεν είναι αυστηρά παράνομο να πηγαίνει κανείς τόσο πίσω, στις διοργανώσεις της UEFA, φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι η Toulouse μπορεί να κερδίσει την μπάλα πίσω και να την χάσει ξανά ανάμεσα στην παράβαση και το γκολ.

Στην Premier League, αυτό δεν ισχύει. Στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος αναφέρεται: “Το VAR θα ελέγχει μόνο τη φάση της επιθετικής κατοχής που οδήγησε στο πέναλτι ή το γκολ. Το σημείο εκκίνησης θα περιοριστεί στην άμεση φάση. Το VAR δεν μπορεί να ανατρέξει στο χρονικό σημείο κατά το οποίο η επιτιθέμενη ομάδα απέκτησε την κατοχή της μπάλας. Ο VAR θα λαμβάνει υπόψη του την ικανότητα της αντίπαλης άμυνας να επαναφέρει και τη δυναμική της επίθεσης.”

Έτσι, είτε ο Mac Allister έκανε παράβαση με το χέρι είτε όχι, δεν θα έπρεπε να είχε ελεγχθεί ούτως ή άλλως. Στους αξιωματούχους που ανέλαβαν υπηρεσία συμπεριλαμβάνονταν ο διαιτητής Georgi Kabakov και ο επικεφαλής του VAR Dragomir Draganov.

Οδηγίες UEFA: «Λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ του Jarell Quansah»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com