Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 3ο)

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 3ο)

Όταν μετά την κατάκτηση του τίτλου της Eredivisie, ρωτήθηκε ο Slot να εξηγήσει για ποιους λόγους επέλεξε να ανανεώσει το συμβόλαιο του (θα μπορούσε να πάει στην Tottenham), μίλησε για την ανάγκη «να εκτιμάς όσα έχεις» μέσα σε ένα περιβάλλον, στο οποίο αντλείς ευχαρίστηση για να εργάζεσαι με τον τρόπο που εργάζεσαι, αλλά και με τους συγκεκριμένους συνεργάτες δίπλα σου».

Πρόσθεσε επίσης πως «η επιτυχία δεν πρέπει να μετριέται μόνο με τα βραβεία» και αυτό ταιριάζει απόλυτα με την αίσθηση του ρεαλισμού που θα απαιτηθεί από τη Liverpool τους προσεχείς μήνες.

Είπε επίσης και το εξής: «Αν ένας προπονητής μιλά μόνο για τη διαδικασία, τότε 9 στις 10 φορές τα αποτελέσματα είναι άσχημα».

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως, δεν θα ήθελε να μείνει στην ιστορία ως περαστικός, αλλά ως κάποιος που θα αφήσει κληρονομιά στην ομάδα του και συγκινήθηκε μετά από δήλωση δημοσιογράφου ο οποίος του είπε πως, μιλώντας με οπαδούς της Feyenoord έμαθε από αυτούς ότι θα μείνει στην ιστορία όχι μόνον ως ο προπονητής που συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς από τον Ajax στο πρωτάθλημα -οποιασδήποτε σαιζόν, αλλά το κυριότερο, η ομάδα του έπαιξε πραγματικά ωραίο ποδόσφαιρο, πολύ καλύτερο από τους ‘μισητούς’ αντιπάλους του Amsterdam, οι οποίοι συνδέονται με την φιλοσοφία του «απόλυτου ποδοσφαίρου».

Όταν άνοιξε η συζήτηση για το τι ακριβώς ψάχνει να βρει στους παίκτες του, απάντησε πως «αρχικά δίνει έμφαση σε παίκτες που μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, αλλά φέρνουν πολύ ενέργεια τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στο στάδιο» και αυτό είναι ένα συστατικό που θα του χρειαστεί στο Anfield, όπου η ομάδα των Κόκκινων ‘τρέφεται’ από τις ενέσεις αδρεναλίνης που ‘εκτοξεύονται’ από τις κερκίδες του σταδίου.

Ο Slot θέλει επίσης να γνωρίζει πως εκφράζονται οι παίκτες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί και αυτό «συνεισφέρει στην κουλτούρα της ομάδας».

Η Ακαδημία της Liverpool αποτέλεσε πολύ γόνιμο έδαφος για τους Κόκκινους στη σαιζόν 2023/24, καθώς ο Klopp επιβράβευσε και προώθησε τα ταλέντα των Conor Bradley, Jarell Quansah, Bobby Clark και Jayden Danns. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και με τον διάδοχο του καθώς ο Slot μοίρασε 12.334 λεπτά αγώνα στα ταλέντα της Ακαδημίας της Feyenoord τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην The Athletic δήλωσε επί του θέματος: «Οι νέοι παίκτες στην πρώτη ομάδα προσφέρουν ενέργεια. Και αν οι παίκτες αυτοί νιώθουν πως μπορούν να μεγαλώσουν μέσα στην ομάδα, τότε αυτό οδηγεί την κουλτούρα της. Δεν πιστεύω τόσο πολύ στην εμπειρία. Πιστεύω περισσότερο στην εξυπνάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα και οι νέοι παίκτες μπορούν να διαθέτουν περισσότερη από τους παλιούς».

Πρόσθεσε επίσης πως η νοοτροπία αυτή ξεπερνά τον χώρο των αποδυτηρίων, αναφέροντας το παράδειγμα του Frank Boer, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Feyenoord στο τμήμα του marketing ως απλός υπάλληλος αλλά την συνέχισε ως manager στην ομάδα, επιβλέποντας την φροντίδα των παικτών.

Όπως και ο Klopp, επιδεικνύει εμπάθεια και φροντίδα για τις νέες γενιές και κοιτά με ανησυχία- και όχι πίκρα, τις γενιές των smartphones.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο στις μέρες μας» λέει. «Υπάρχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορεί να σε κρίνει ο καθένας, περισσότερο αρνητικά από ότι όταν ήμουν εγώ παίκτης».

«Και τα παιδιά τώρα χρειάζεται να είναι περισσότερο γυμνασμένα- πραγματικά αθλητές ανώτατου επιπέδου. Υπάρχει η ευκαιρία να κερδίσεις πολλά χρήματα αλλά η πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι ήταν πριν από 20 χρόνια».

Συνεχίζεται…

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com