Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Προπονητής της Bordeaux ο πρώην παίκτης των Reds Albert Riera

Προπονητής της Bordeaux ο πρώην παίκτης των Reds Albert Riera

Η εντυπωσιακή νεανική καριέρα του πρώην ακραίου επιθετικού της Liverpool Albert Riera, θα συνεχιστεί με νέα μετακίνηση, αφήνοντας έναν σύλλογο που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Riera έχει τραβήξει την προσοχή στα πρώτα του χρόνια ως προπονητής, πρώτα με την Olimpija Ljubljana και στη συνέχεια με την NK Celje, αμφότερες στην πατρίδα του, τη Σλοβενία.

Ο 41χρονος οδήγησε την Olimpija Ljubljana σε νταμπλ πρωταθλήματος και κυπέλλου στη μοναδική του θητεία με την ομάδα, προτού αποχωρήσει κάτω από οικονομικές πιέσεις και υπονοούμενα για παρεμβάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Η μετακίνησή του στην Celje ήταν μια ηχηρή επιτυχία, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της σλοβενικής PrvaLiga με 26 βαθμούς σε 11 παιχνίδια.

Ηττήθηκε από τη Maccabi Tel Aviv του Robbie Keane στη φάση των πλέι οφ των προκριματικών για το Europa Conference League, αλλά έφτασε σε αυτό το στάδιο ξεπερνώντας μια ομάδα της Vitoria de Guimaraes που βρίσκεται 252 θέσεις πάνω από αυτήν στην κατάταξη της UEFA. Αυτό μπορεί να έκανε αμφίβολη την επικείμενη μετακίνηση του Riera στην Bordeaux, με τον Ισπανό να κλείνει αυτή την εβδομάδα την μετακίνησή του στην ομάδα της Ligue 2.

Η L’Equipe ανέφερε τη Δευτέρα ότι η γαλλική ομάδα είχε θέσει τον διορισμό του ως «προτεραιότητα» μετά την απόλυση του David Guion στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Ο Riera φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει για συμβόλαιο ενάμισι έτους για να αναλάβει, μαζί με συμφωνίες για δύο από τους βοηθούς του στην Celje.

Αν όντως μετακομίσει όπως αναμένεται, θα αποτελέσει ένα είδος επιστροφής, καθώς ο Riera πέρασε δύο χρόνια στην Bordeaux στην αρχή της καριέρας του. Αφού έκανε την υπέρβαση με την RCD Mallorca, ο ακραίος επιθετικός μετακόμισε στην Bordeaux το 2003, με την επιστροφή στην Ισπανία με την Espanyol να είναι ο επόμενος σταθμός του, ενώ πήγε δανεικός στη Man City, πριν έρθει στη Liverpool το 2008.

Τελικά τον άφησε εκτός ομάδας ο Rafael Benitez, μετά από δημόσια διαφωνία με τον Ισπανό προπονητή και πήγε στον Ολυμπιακό το 2010, πριν παίξει στη Galatasaray, τη Watford, την Udinese, τη Mallorca, την NK Zavrc και τελικά την FC Koper.

Είναι σαφές ότι ο Riera δεν είναι αρνητικός στο να αλλάξει σύλλογο καθώς ξεκινά την καριέρα του ως προπονητής, όπως ακριβώς έκανε και όταν ήταν παίκτης. Η Bordeaux βρίσκεται στη 13η θέση της Ligue 2, της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας, έχοντας κερδίσει μόλις τρία από τα 10 πρώτα παιχνίδια της, αφού την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση, λίγο πριν από τις θέσεις ανόδου.

Αυτό συνέβη υπό εξαιρετικά αμφιλεγόμενες συνθήκες, καθώς η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Rodez AF κηρύχθηκε χαμένη, αφού ένας οπαδός επιτέθηκε στον παίκτη της Rodez, Lucas Buades, στον αγωνιστικό χώρο.

Την περασμένη σεζόν θα έπαιζε στην τρίτη κατηγορία, υποβιβασμένη λόγω οικονομικών δυσκολιών – και παρόλο που επανήλθε στη Ligue 2 μετά τη συμφωνία για σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, τα οικονομικά της προβλήματα παραμένουν.

Προπονητής της Bordeaux ο πρώην παίκτης των Reds Albert Riera
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com