Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γιατί το Anfield δεν θα φιλοξενήσει αγώνες του EURO 2028

Γιατί το Anfield δεν θα φιλοξενήσει αγώνες του EURO 2028

Την Τρίτη ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα πως το EURO 2028 θα λάβει χώρα στην Αγγλία και στην Ιρλανδία, με τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια της διοργάνωσης να γίνονται επίσης γνωστά και το Anfield να μένει εκτός.

Ήταν κάτι που γνωρίζαμε από το 2022, αφού το γήπεδο των Reds είχε μείνει εκτός του τελικού φακέλου που είχαν καταθέσει οι δύο ομοσπονδίες για την συνδιοργάνωση του ποδοσφαιρικού τουρνουά και ο λόγος έχει να κάνει με τις διαστάσεις του.

Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου του Anfield σημαίνει ότι δεν είναι ένα γήπεδο που πληροί τις προδιαγραφές που απαιτούνται από την UEFA και για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους τελικούς του Europa League ή του Champions League.

Η επιφάνεια παιχνιδιού στο γήπεδο της Liverpool είναι μικρότερη από τις σταθερές διαστάσεις των 105 μέτρων επί 68 μέτρων που πρέπει να έχουν τα γήπεδα, σύμφωνα πάντα πάντα με την UEFA. Το μήκος του γηπέδου του Anfield είναι 101 μέτρα, τέσσερα μέτρα λιγότερο από το κανονικό μέγεθος που απαιτείται.

Τα 10 γήπεδα που επελέγησαν και θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του EURO είναι τα εξής: Wembley, the Principality Stadium, Tottenham Hotspur Stadium, Etihad Stadium, St James’ Park, Villa Park, Hampden Park, Aviva Stadium, Casement Park, καθώς και το νέο γήπεδο που φτιάχνει η Everton.

Εκτός έμεινε πέρα από το Anfield, τόσο το Old Trafford της Manchester United, όσο και το Stamford Bridge της Chelsea.

Το Anfield εκτός EURO 2028.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com