Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Trent Alexander-Arnold: «Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα»

Trent Alexander-Arnold: «Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα»

Ο Trent Alexander-Arnold μίλησε για τις «ευκαιρίες» του νέου του ρόλου στο πλευρό του Jürgen Klopp και εξέθεσε τις υψηλές φιλοδοξίες της Liverpool αυτή τη σεζόν.

Ένας τραυματισμός του οπίσθιου μηριαίου είχε περιορίσει τον χρόνο συμμετοχής του δεξιού μπακ μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, αλλά επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή κατά τη διάρκεια της ήττας από την Tottenham το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Alexander-Arnold μετατράπηκε σε έναν ανεστραμμένο μπακ στο τέλος της περασμένης σεζόν, μια αλλαγή που αναζωογόνησε τη φόρμα του.

Μιλώντας πριν από το ταξίδι στο Brighton, ο 24χρονος εξήγησε πώς η νέα του θέση του προσφέρει περισσότερες «ευκαιρίες» στο μέλλον και τον τρόπο με τον οποίο τα «θεμέλιά» του του επέτρεψαν να προσαρμοστεί απρόσκοπτα στις αλλαγές.

«Δημιουργεί πολύ περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές για μένα στην μπάλα», εξήγησε ο Alexander-Arnold. «Δεν είναι ότι δεν ήξερα πώς να δεχτώ μια μπάλα και να περάσω μια μπάλα σε συμπαίκτη μου. Τα θεμέλια ήταν εκεί. Απλώς το έβαζα σε ένα σύστημα που λειτουργούσε και έπαιρνε το καλύτερο από όλους.»

Οι Reds πάλεψαν με ασυνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022/23, αλλά η μετακίνηση του Alexander-Arnold σε έναν υβριδικό ρόλο σε δεξιός μπακ και χαφ, διευκόλυνε την έναρξη μιας αήττητης σειράς 19 αγώνων που ολοκληρώθηκε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο κόντρα στην Tottenham. Ο υπαρχηγός της Liverpool εξήγησε πώς η αλλαγή τακτικής τον έκανε να νιώθει «περισσότερο συνδεδεμένος» με τους συμπαίκτες του σε μια κίνηση που έχει βελτιώσει εμφανώς τη φόρμα της ομάδας.

«Στη δεξιά πλευρά του γηπέδου, είσαι αρκετά περιορισμένος γιατί τις περισσότερες φορές είσαι αρκετά κοντά στη γραμμή του γηπέδου, οπότε δεν μπορείς να περάσεις προς τα δεξιά. Όταν είσαι στη μέση, μπορείς να περάσεις δεξιά και αριστερά», συνέχισε. «Ανοίγει αυτή την επιλογή μετάβασης προς τα δεξιά στον Μο ή σε όποιον καταλαμβάνει αυτόν τον χώρο εκεί έξω.»

Ο Alexander-Arnold δεν συγκρατήθηκε όταν ρωτήθηκε για τους στόχους των Reds αυτή τη σεζόν και περιέγραψε τους επερχόμενους αντιπάλους Brighton ως τους «άρχοντες» της υπαγόρευσης ενός παιχνιδιού.

«Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα», όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους στόχους για το 2023/24. «Η Brighton είναι δυνατή στον έλεγχο του αγώνα. Θα είναι δύσκολο να ελέγξεις το παιχνίδι εκεί, δεν μπορούν να το κάνουν πολλές ομάδες. Όταν έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κάνουμε αποτελεσματικά και ότι είμαστε στημένοι αμυντικά για να βεβαιωθούμε ότι δεν μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι όσο πραγματικά θέλουν».

Trent Alexander-Arnold: «Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com