Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Νέο πρωτόκολλο για το VAR από σήμερα στην Premier League

Νέο πρωτόκολλο για το VAR από σήμερα στην Premier League

Ένα νέο μέτρο για την καλύτερη εφαρμογή του VAR στην Premier League αποφάσισε να πάρει η PGMOL, στον απόηχο του μπάχαλου της προηγούμενης αγωνιστικής.

Η λανθασμένη ακύρωση του γκολ του Luis Diaz φαίνεται πως ήταν το σοκ που χρειαζόταν το σώμα που έχει υπό την ευθύνη του τη διαιτησία των αγώνων του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, προκειμένου να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε το Video Assistant Referee να πλησιάσει περισσότερο το μέγιστο δυνατό επίπεδο δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η PGMOL ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας σχετικά με το VAR, προκειμένου καμία ομάδα να μην αδικηθεί ξανά τόσο εξόφθαλμα.

Οι νέες αλλαγές υποχρεώνουν τους Video Assistant Referees να τσεκάρουν τις αποφάσεις τους μαζί με τους Assistant VARs, προτού τις ανακοινώσουν στον διαιτητή της εκάστοτε αναμέτρησης.

Σκοπός της εφαρμογής του νέου πρωτοκόλλου, όπως αναφέρει η PGMOL στην ανακοίνωσή της, είναι «η ενίσχυση της σαφήνειας μεταξύ του διαιτητή και του VAR σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται εντός γηπέδου».

Οι επικοινωνιακές ατέλειες της μέχρι σήμερα χρήσης της τεχνολογίας στις διαιτητικές αποφάσεις απεικονίστηκαν ευκρινέστερα από ποτέ στη φάση της ακύρωσης του γκολ του Diaz, όπου ο VAR Darren England θεώρησε λανθασμένα ότι οι διαιτητές είχαν κρίνει ότι ο παίκτης της Liverpool καλυπτόταν από τον Romero. Επομένως, όταν ο England είπε στην υπόλοιπη διαιτητική ομάδα ότι «ο έλεγχος της φάσης ολοκληρώθηκε», εκείνοι θεώρησαν ότι εκείνος θα τηρήσει τη δική τους απόφαση και το γκολ θα ακυρωθεί.

Μετά από όλα αυτά το παιχνίδι συνεχίστηκε, γεγονός που, βάσει των τρεχόντων πρωτοκόλλων, απαγορεύει την επανεξέταση της φάσης.

Το πρωτόκολλο αυτό τίθεται ήδη σε εφαρμογή, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι της Tottenham με τη Luton.

O Luis Diaz σκοράρει το γκολ που ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR.
O Luis Diaz σκοράρει το γκολ που ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com