Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τσιμίκας: «Ήθελα να μείνω στην ομάδα, είμαι πολύ ευτυχισμένος γι’ αυτό»

Τσιμίκας: «Ήθελα να μείνω στην ομάδα, είμαι πολύ ευτυχισμένος γι’ αυτό»

Η υπογραφή νέου συμβολαίου με τη Liverpool ήταν μια εύκολη απόφαση για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος είναι χαρούμενος που θα παραμείνει σε έναν σύλλογο που θεωρεί πλέον σπίτι του.

Ο Έλληνας διεθνής επέκτεινε τη θητεία του στους κόκκινους, στους οποίους εντάχθηκε από τον Ολυμπιακό το 2020, υπογράφοντας νέους όρους στο προπονητικό κέντρο AXA τη Δευτέρα.

▪️Κώστα, συγχαρητήρια για την υπογραφή νέου μακροχρόνιου συμβολαίου με τη Liverpool. Πώς αισθάνεσαι που επέκτεινες την παραμονή σου εδώ;

?Σας ευχαριστώ πολύ, πρώτα απ’ όλα. Αισθάνομαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ για να επεκτείνω το συμβόλαιό μου. Αισθάνομαι ότι όλες οι θυσίες που έκανα και άλλα πράγματα, η δουλειά που έκανα, [ότι] όλα αποδίδουν. Αλλά αυτό με κρατάει πλήρως κινητοποιημένο για το υπόλοιπο. Όπως έχω πει σε πολλές, πολλές συνεντεύξεις, αυτή η ομάδα έχει πολλά, πολλά πράγματα να πετύχει και ήθελα να είμαι από το πρώτο λεπτό μέρος αυτού.

▪️Ήταν εύκολη η απόφαση που πήρατε όταν ξεκίνησαν οι συνομιλίες, τότε;

?Ναι, ήταν πολύ, πολύ εύκολο! Νομίζω ότι [όταν] και για τα δύο μέρη, εγώ και η ομάδα, το θέλαμε αυτό, γίνεται πολύ, πολύ πιο εύκολο. Ήθελα από την αρχή να μείνω εδώ, πραγματικά αγαπώ τα πάντα εδώ: τους ανθρώπους, κάθε πρωί όταν τους βλέπω εδώ στο προπονητικό κέντρο νιώθω πραγματικά χαρούμενος, και τους παίκτες, το προσωπικό, όλους. Ακόμα και ο καιρός έγινε πιο γλυκός για μένα! Και όπως είπα, είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος.

▪️Είσαι τώρα 27 ετών, που παραδοσιακά είναι περίπου η εποχή που ένας ποδοσφαιριστής φτάνει στην ακμή του. Γιατί η Liverpool είναι ο κατάλληλος σύλλογος για σένα σε αυτό το στάδιο της καριέρας σου;

?Νομίζω ότι είναι ο σωστός σύλλογος γιατί πιστεύουν σε μένα. Πάντα όταν παίζω για την ομάδα δίνω τα πάντα, προσπαθώ να βοηθάω τους πάντες όταν παίζω και ακόμα και αν δεν παίζω. Νομίζω και νιώθω σημαντικός παίκτης για τους παίκτες, για τη διάθεση κυρίως, και όταν παίζω. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ όπως είπα και νομίζω ότι για μένα ήταν το σωστό βήμα να επεκτείνω το συμβόλαιό μου και να μείνω εδώ.

▪️Είστε εδώ τρία χρόνια τώρα – τι είναι αυτό που κάνει τον σύλλογο τόσο ξεχωριστό;

?Νομίζω ότι όλα κάνουν αυτό το σύλλογο τόσο ξεχωριστό, ειδικά πριν από δύο χρόνια, όταν κερδίσαμε τα κύπελλα και κάναμε την παρέλαση. Όλοι στην ομάδα ήταν δυσαρεστημένοι λόγω του τελικού του Champions League που χάσαμε και ήρθαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα, αλλά για τους οπαδούς, είδαμε όλη την ευτυχία στα πρόσωπά τους στην παρέλαση και ήταν δίπλα μας, για να πανηγυρίσουμε και αυτό ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς να ξεχάσουμε τα πάντα για τα άσχημα πράγματα. Γι’ αυτό, λοιπόν, αυτός ο σύλλογος είναι πολύ ευλογημένος και όλοι τον αγαπούν, όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό, όλοι έχουν την κόκκινη φανέλα και πανηγυρίζουν μαζί με εμάς. Είναι κάτι ξεχωριστό.

▪️Αναφερθήκατε στους οπαδούς σας είχατε και έχετε μια εξαιρετική σχέση μαζί τους – τι σημαίνει για εσάς η υποστήριξή τους;

?Το πώς αισθάνεσαι όταν παίζεις στο Anfield, είναι ανεκτίμητο. Πάντα σε ωθούν στο όριο για να δώσεις τα πάντα – ειδικά εγώ στο Anfield νιώθω ότι δεν κουράζομαι ποτέ. Όταν νιώθω τους οπαδούς δίπλα μας, δίπλα μου ειδικά, είναι κάτι μαγικό που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να πιέζουμε μαζί, εμείς ως παίκτες και αυτοί ως οπαδοί της ομάδας, για να έχουμε επιτυχημένα παιχνίδια.

▪️Είσαι γνωστός ως ο «Greek Scouser», κάτι που λέει πολλά για τη σχέση σου με την πόλη αλλά και με τον σύλλογο. Αισθάνεσαι πραγματικά σαν στο σπίτι σου εδώ, τόσο εκτός όσο και εντός του γηπέδου;

?Ναι. Αυτό είναι σαν το σπίτι μου: η πόλη, το προπονητικό κέντρο, οι άνθρωποι, είναι σαν να έγιναν οικογένεια για μένα. Γι’ αυτό επέκτεινα το συμβόλαιό μου, είμαι εδώ και θα μείνω εξαιτίας όλων αυτών των συνθηκών. Αγαπώ τους ανθρώπους, όπως είπα, αγαπώ τον σύλλογο, ακόμη και ο καιρός έγινε πολύ οικείος για μένα! Όλα αυτά είναι που αγαπώ και γι’ αυτό υπέγραψα το συμβόλαιο.

▪️Πώς και πόσο έχετε βελτιωθεί ως παίκτης από τότε που ήρθατε στον σύλλογο το 2020;

?Βελτιώθηκα πολύ, όπως θυμάμαι τον εαυτό μου όταν έφτασα. Ειδικά όταν προπονείσαι με τέτοιου είδους παίκτες, σου δίνει πλήρες κίνητρο γιατί γίνεσαι σαν ένα κομμάτι τους, νιώθεις σαν μεγάλο παιδί και ως παίκτης! Το να βρίσκεσαι εδώ είναι το πιο δύσκολο πράγμα, ξέρετε, και να παίζεις ιδιαίτερα – για μένα, νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό να περιβάλλομαι από όλους αυτούς τους τύπους παικτών και πολύ καλούς ανθρώπους. Από την πρώτη στιγμή μου έδειξαν την αγάπη και με βοήθησαν να εξελιχθώ, από την πρώτη στιγμή, έγινα ένα με αυτούς και είμαι πραγματικά χαρούμενος γι’ αυτό.

▪️Αναφέραμε προηγουμένως ότι είσαι μόλις 27 ετών, οπότε αισθάνεσαι ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείς να δουλέψεις και να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου;

?Ναι, φυσικά – η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε πρωί ξυπνάω και έχω στο μυαλό μου ότι είναι μια επιπλέον ημέρα για να πάω στο προπονητικό κέντρο και να δουλέψω σε συγκεκριμένα σημεία που θέλω να βελτιώσω. Φυσικά, ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις, ακόμη και στο ποδόσφαιρο. Έχεις να αντιμετωπίσεις νέους παίκτες, καλύτερους παίκτες και πρέπει να είσαι εκεί. Έτσι, φυσικά, η προπόνηση δεν τελειώνει ποτέ, πρέπει να είσαι εκεί, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι υγιής για να προετοιμάσεις το σώμα σου ώστε να είσαι πάντα εκεί 100% αφοσιωμένος. Έτσι, για μένα, αυτό είναι το καλύτερο: να προπονούμαι, να δουλεύω, να αναρρώνω και να ξαναρχίζω.

▪️Πόσο σημαντικός ήταν ο μάνατζερ στην απόφασή σας να παραμείνετε;

?Πάντα προσπαθούσε να με βοηθήσει, για να είμαι ειλικρινής, με τα πράγματα που θέλω. Νομίζω ότι έδωσε το πράσινο φως για να υπογράψω αυτό το συμβόλαιο και να μου δείξει ότι με θέλει στον σύλλογο, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος που τον έχω και είναι πάντα δίπλα μου. Έτσι, το εκτιμώ πραγματικά και τον ευχαριστώ για όλα [όλα αυτά τα χρόνια] και τα χρόνια που θα έρθουν.

▪️Ξέρουμε ότι είστε πολύ κοντά και στον Mohamed Salah – μιλήσατε μαζί του πριν πάρετε την απόφαση;

?Ναι, φυσικά – πάντα του μιλάω για τα πάντα. Πάντα μιλούσα και ο αρχηγός με προέτρεψε επίσης να υπογράψω. Νιώθω πάντα την αγάπη των συμπαικτών μου, είμαστε όλοι μαζί και διασκεδάζουμε. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, όταν αυτού του είδους οι παίκτες – και ειδικά ο Μο, είναι πάντα δίπλα μου εκεί, διασκεδάζουμε μαζί και πάντα προτείνει το καλύτερο για μένα και για την καριέρα μου. Έτσι, όπως είπα και πριν, δεν ήταν δύσκολη απόφαση για μένα.

▪️Έχετε κάνει 63 συμμετοχές για τον σύλλογο, αλλά μία από αυτές ξεχωρίζει ιδιαίτερα – ο τελικός του FA Cup, όταν σκοράρατε το νικητήριο πέναλτι. Χαμογελάς καθώς μιλάμε γι’ αυτό, είναι μια στιγμή που θα θυμάσαι και θα φυλάς για πάντα;

?Ναι, νομίζω ότι θα είναι η καλύτερη στιγμή για μένα, γιατί ήταν κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου, ήταν το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσα ποτέ – ήμουν πολύ αγχωμένος, όπως θυμάμαι! Αλλά όπως είπα, ένιωσα ότι οι οπαδοί ήθελαν πολύ αυτό το κύπελλο και εμείς επίσης επειδή τα πήγαμε αρκετά καλά σε κάθε διοργάνωση, τα πήγαμε σχεδόν τέλεια σε κάθε διοργάνωση, οπότε για μένα ήταν υποχρεωτικό να σκοράρω το πέναλτι και να κερδίσω αυτό το τρόπαιο για τον σύλλογο.

▪️Κερδίσατε και το Carabao Cup εκείνη τη σεζόν. Ποιοι είναι οι στόχοι σας κατά τη διάρκεια αυτού του νέου συμβολαίου; Περισσότερα τρόπαια και επιτυχίες;

?Ναι, περισσότερη επιτυχία, περισσότερη δουλειά και περισσότερα τρόπαια, όπως λέτε. Για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα, να κερδίζω τρόπαια, να είμαι αφοσιωμένος σε κάθε κατάσταση, να συμμετέχω σε όλα αυτά. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να κερδίσει περισσότερα τρόπαια και θα το επιδιώξουμε. Όλοι, νομίζω, είναι 100% εκεί και συγκεντρωμένοι για τα επόμενα παιχνίδια και όλοι είναι έτοιμοι να πετύχουν μεγάλα πράγματα στο μέλλον.

▪️Και τέλος, έχετε ένα μήνυμα για τους υποστηρικτές που παρακολουθούν ή διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;

?Ο Greek Scouser είναι εδώ και θα μείνει!

Tsimikas: «Ήθελα να μείνω στην ομάδα, είμαι πολύ ευτυχισμένος γι’ αυτό»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com