Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τρίτος ταχύτερος στην Premier League ο Dominik Szoboszlai!

Τρίτος ταχύτερος στην Premier League ο Dominik Szoboszlai!

Αν και δεν είναι ο 2ος ταχύτερος παίκτης στην ιστορία της Premier League όπως αναφέρθηκε κατά κάποιο τρόπο, ο Dominik Szoboszlai μπορεί να μην είναι μακριά από αυτό.

Ο Szoboszlai έχει γίνει viral στον απόηχο της νίκης με 3-1 επί της Wolves, λόγω του φαινομένου του να προλάβει και να προσπεράσει τον Pedro Neto σε κάποια φάση του παιχνιδιού. Αυτό το βίντεο οδήγησε σε εντυπωσιακούς ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, ο Ούγγρος είχε καταγράψει τη δεύτερη ταχύτερη ταχύτητα στην ιστορία της Premier League.

Αναφέρθηκε ότι ο Szoboszlai ήταν πίσω μόνο από τον Kyle Walker, του οποίου η ταχύτητα των 37,31 χλμ./ώρα λέγεται ότι ήταν το μόνο σπριντ που σημειώθηκε υψηλότερα από τα 36,76 χλμ/ώρα του στο Molineux. Τα στατιστικά στοιχεία ταχύτητας δεν είναι άμεσα διαθέσιμα και δεν χρονολογούνται με αξιοπιστία από την αρχή της Premier League το 1992, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη σύγκριση.

Αλλά τα στατιστικά του Szoboszlai είναι σίγουρα εκεί πάνω, με τον Lewis Steele της Mail να φέρνει στοιχεία από την Opta.

Σύμφωνα με την Opta, η ταχύτητα του Szoboszlai στα 36,76 χλμ/ώρα είναι τρίτη πίσω από τον Walker (37,31 χλμ/ώρα) και τον Chiedozie Ogbene του Luton (36,93 χλμ/ώρα) από την αρχή του 2020/21.

Βάζει τον 22χρονο πάνω από τους Antonio Rudiger, Brennan Johnson, Adama Traore, Mohamed Salah, Tariq Lamptey, Mykhailo Mudryk και Anthony Gordon τις τελευταίες τρεις σεζόν και στη νέα χρονιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Steele, μόνο πέντε παίκτες έχουν διανύσει μεγαλύτερη απόσταση από τον Szoboszlai συνολικά μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Ο Szoboszlai έχει τρέξει 57,7 χλμ στα πρώτα πέντε παιχνίδια για τη Liverpool, με μέσο όρο 11,54 χλμ ανά παιχνίδι ή 7,7 χλμ την ώρα.

Οι Dejan Kulusevski, Bruno Fernandes, Philip Billing, Declan Rice και Rodri είναι οι μόνοι παίκτες στην Premier League που έχουν τρέξει περισσότερο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Szoboszlai έχει διανύσει τουλάχιστον 8,2 km περισσότερα από οποιονδήποτε από τους συμπαίκτες του, με τον Andy Robertson (49,5km) τον επόμενο πλησιέστερο. Ο Salah (47,6km), ο Alexis Mac Allister (43,9km) και ο Luis Diaz (36,9km) αποτελούν την υπόλοιπη πεντάδα της ομάδας του Jurgen Klopp.

Αυτό έρχεται αφότου ένα άλλο στατιστικό του Szoboszlai έγινε viral το Σαββατοκύριακο, με το Νο. 8 να φαίνεται ότι είχε 30 περισσότερες μονομαχίες στις πρώτες πέντε εκκινήσεις του από ό,τι κατάφερε ο Jordan Henderson την ίδια περίοδο την περασμένη σεζόν.

Σύμφωνα με το FotMob, μόνο ο Salah (2,1) και ο Diaz (0,8) έχουν περισσότερες αναμενόμενες ασίστ αυτή τη σεζόν από τον Szoboszlai (0,6).

Τρίτος ταχύτερος στην Premier League ο Dominik Szoboszlai!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com