Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στοιχημάτισε τον μισθό του ο Pep Lijnders πάνω στον Trent!

Στοιχημάτισε τον μισθό του ο Pep Lijnders πάνω στον Trent!

Ήταν μια τολμηρή κίνηση για τη Liverpool να αλλάξει σύστημα, μετά από χρόνια που λειτουργούσε με ορθόδοξο 4-3-3 και ο Pepijn Lijnders έπαιξε τον μισθό του σε αυτό δουλεύοντας.

Προς το τέλος της περασμένης σεζόν, ο Jurgen Klopp έβαλε την ομάδα του σε μια νέα εμφάνιση: 4-3-3 εκτός κατοχής, ο Trent Alexander-Arnold είχε την ελευθερία να μετακινηθεί στη μεσαία γραμμή.

Με τη μπάλα, η Liverpool είναι πλέον πιο κοντά στο 3-4-3, με τον Alexander-Arnold να παίζει δίπλα στον αμυντικό χαφ και τον Andy Robertson να γίνεται σέντερ μπακ. Παραμένουν ελαττώματα στην προσέγγιση, όπως φάνηκε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και αυτές τις πρώτες εβδομάδες της νέας χρονιάς, αλλά οι αρετές της φάνηκαν στο τέλος της σεζόν 2022/23.

Μιλώντας στο podcast του Training Ground Guru, ο Lijnders αποκάλυψε ότι ήταν το σχέδιό του να αλλάξει τη ρύθμιση και ότι πόνταρε ότι, ο μισθός του θα αποδώσει καρπούς στον ρόλο του Alexander-Arnold!

«Θέλαμε έναν επιπλέον παίκτη, αλλά πάνω από όλα θέλαμε τον Trent Alexander-Arnold στη μέση», θυμάται. «Επειδή όλοι ξέρουμε από μέσα ότι μπορεί να πάει παντού, ακόμα και τα σουτ από απόσταση, ότι μπορεί να βρει τους επιθετικούς με τον τρόπο που κανείς άλλος δεν μπορεί. Παίζει τις πάσες που θέλουν να δέχονται οι επιθετικοί!»

«Θυμάμαι τις προηγούμενες συζητήσεις και είπα στον Jurgen «παρακαλώ, θα δώσω όλο τον μισθό μου για τον επόμενο χρόνο, όλο τον μισθό μου, αν δεν λειτουργήσει – αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε, γιατί αυτό το αγόρι, από μέσα, θα είναι δώρο».

Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ισοπαλία 2-2 με την Arsenal τον Απρίλιο, με τη Liverpool να συνεχίζει να κερδίζει τα επόμενα επτά παιχνίδια, πριν από τις συνεχόμενες ισοπαλίες για να κλείσει τη σεζόν.

«Η ομάδα έγινε και πάλι συμπαγής με την μπάλα, η ομάδα έγινε ξανά μαζί», εξήγησε ο Lijnders. «Ήμασταν πραγματικά ισορροπημένοι, δεν δεχθήκαμε αντεπιθέσεις όπως τις κάναμε πριν. Μερικές φορές μια τέτοια αλλαγή είναι αρκετή για να νιώθουν οι παίκτες ξανά ελεύθεροι και να νιώθουν άνετα».

Είναι ξεκάθαρο ότι η Liverpool εξακολουθεί να ξεπερνά τις στροφές στο 3-4-3, ιδιαίτερα με νέες προσθήκες στη μεσαία γραμμή, αλλά η ελπίδα είναι ότι θα αποδειχθεί επιτυχημένη μακροπρόθεσμα. Ο Alexander-Arnold μίλησε για την ελευθερία της νέας του θέσης, ενώ ο Lijnders είναι σίγουρος ότι το στοίχημα του λειτούργησε.

«Την προηγούμενη χρονιά τον μεταφέραμε πιο συχνά μέσα, με πολύ πιο ευέλικτο τρόπο», πρόσθεσε ο βοηθός του Klopp. «Αλλά τώρα νιώσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι. Ήταν ωραίο. Μου αρέσει όταν αυτά τα πράγματα λειτουργούν. Και δεν έχασα τον μισθό μου – αυτό είναι πιο σημαντικό!».

Στοιχημάτισε τον μισθό του ο Pep Lijnders πάνω στον Trent!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com