Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πέντε αξιοσημείωτα σημεία από το 3-1 της Liverpool με την Bournemouth

Πέντε αξιοσημείωτα σημεία από το 3-1 της Liverpool με την Bournemouth

Ο πρώτος εντός έδρας αγώνας της Liverpool για τη σεζόν 2023/24 έληξε με τρεις βαθμούς και τρία γκολ, αλλά κάθε άλλο παρά τέλειος ήταν, αφού οι κόκκινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

?Η επίθεση αντισταθμίζει την άμυνα, αυτή τη φορά

Έχουμε ξαναβρεθεί εδώ και δεν μας αρέσει, αλλά η Liverpool έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να λύσει τα αμυντικά προβλήματα, τόσο στην ομάδα όσο και στο σύστημα.
Ένας παράγοντας στον οποίο θα ήταν λογικό να περιμένουμε βελτίωση είναι η συγκέντρωση από το ξεκίνημά του παιχνιδιού- την περασμένη σεζόν είδαμε να μένουμε πίσω στο σκορ με πάρα πολύ μεγάλη συχνότητα και ειδικά νωρίς στα ματς.

Οι Κόκκινοι δέχθηκαν προειδοποίηση μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς, δεν την άκουσαν και έμειναν πίσω στο σκορ. Ατομικά λάθη, έλλειψη συγκέντρωσης και το συνηθισμένο μπέρδεμα του ποιος κάνει τι, συνέβαλαν στο να βρεθούν πίσω στο σκορ με 1-0 μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Trent Alexander-Arnold μπορεί να επικρίθηκε για τον κακό έλεγχο τόσο στο ακυρωθέν γκολ όσο και σε αυτό που μέτρησε, αλλά το ίδιο πρέπει να πούμε και την επιλογή της πάσας του Virgil van Dijk, το αναποτελεσματικό μαρκάρισμα του Andy Robertson και τον Alisson που, λίγο αργότερα, παραλίγο να κοστίσει άλλο ένα γκολ και να δεχτεί φωνές από τον πάγκο αφού έχασε την κατοχή της μπάλας.

Η κακή αμυντική λειτουργία δεν εξαφανίστηκε εντελώς στη συνέχεια, αλλά ευτυχώς η επιθετική μας υπεροχή ξεπέρασε σίγουρα τα όποια προβλήματα στην άλλη πλευρά. Δεν θα είναι πάντα έτσι, αυτό πρέπει να διορθωθεί.

?Πρώιμες πτήσεις της σεζόν

Έχουν διεξαχθεί μόνο δύο παιχνίδια, οπότε δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και βρίσκονται σε φόρμα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Luis Diaz. Είχε τεράστια συμμετοχή σε όλο το παιχνίδι στην επίθεση των Κόκκινων και σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης για να κάνει έτσι το δύο στα δύο.
Και τι ισοφάριση. Μια άστοχη πάσα έφυγε προς το μέρος του και τόσο το ένστικτο όσο και η τεχνική του ήταν τέλεια – ένα τίναγμα, ένα βολέ πάνω από τον ώμο του και η μπάλα μπήκε πριν προλάβει να αντιδράσει ο Neto.

Οι ντρίμπλες του, οι μπάλες του στην περιοχή και το γεγονός ότι έβγαζε πάντα μια μπάλα προς τα έξω για τον κίνδυνο, τον έκαναν αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη απειλή στη γραμμή κρούσης σε όλο το παιχνίδι. Ας ελπίσουμε ότι ο τραυματισμός στη βουβωνική χώρα δεν είναι κάτι σοβαρό.

Λίγο πιο πίσω, ο Dominik Szoboszlai ήταν απλά εξαιρετικός σε δύο παιχνίδια μέχρι στιγμής, καταστρέφοντας την ανάπτυξη Bournemouth τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στα πλάγια με την ικανότητα του να μεταφέρει την μπάλα και να διασπά την άμυνα.

Μάλλον θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στο φύλλο αγώνα αυτή τη σεζόν- αλλά ο Mo Salah συνεχίσει να προσθέτει στα ήδη χαμένα πέναλτι της περασμένης σεζόν ένα ακόμη πέραν του σημερινού, ίσως το νέο Νο8 να βρίσκεται σε αυτά.

Ένα νεύμα επίσης για τον Ibrahima Konate, ο οποίος, μέσα σε μια άναρχη άμυνα, έχει σταθερή απόδοση στα μετόπισθεν μέχρι στιγμής.

?Το ντεμπούτο του Endo και η αποβολή του Alexis

Πολλοί πίστευαν ότι μπορεί να τον ρίξουν στα βαθιά και να του δώσουν μια θέση στην αρχή, αν έπαιρνε εγκαίρως άδεια εργασίας, αλλά ο νεοαποκτηθείς Wataru Endo έπρεπε να αρκεστεί στο να παρακολουθεί από την αρχή.

Λιγότερο από μία ώρα μετά την έναρξη του παιχνιδιού, όμως, έγινε σαφές ότι θα τον χρειαζόταν. Οι Κόκκινοι, που δεν ήταν ακριβώς αμυντική μεσαία γραμμή για να ξεκινήσουν, έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Alexis Mac Allister με «χαζή» κόκκινη.
Όμως, ήταν ένα αρκετά κακό μαρκάρισμα, οπότε δεν υπάρχουν πολλά παράπονα.

Η ελπίδα τώρα θα πρέπει να είναι ότι δεν θα αναφέρει ο διαιτητής στην έκθεση αγώνα για βίαιη συμπεριφορά, καθώς αυτό θα συνεπάγεται αποβολή τριών αγωνιστικών.

Όσον αφορά τον Wataru Endo, το Νο 3 έδειξε δικαιολογημένα εκτός ρυθμού όσον αφορά την αμυντική δουλειά και το παιχνίδι θέσεων, αλλά θα πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα γρήγορα – σίγουρα θα είναι βασικός την επόμενη εβδομάδα κόντρα στη Newcastle.

?Anfield, ατμόσφαιρα και χειροκροτήματα

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν ήταν αξιοσημείωτο για μερικούς λόγους.

Η τελευταία ανακατασκευή του Anfield έχει σταματήσει λόγω της πτώχευσης του εργολάβου, οπότε μένει να δούμε πόσο καιρό θα πάρει το πλήρες άνοιγμα για την αυξημένη προσέλευση.
Παρ’ όλα αυτά, το πλήθος των θεατών στην πρεμιέρα του αγώνα σίγουρα έδειξε την απογοήτευσή του, ειδικά από νωρίς.

Αλλά αναμείχθηκαν με την πολύ πιο ικανοποιημένη υποστήριξη της ομάδας μόλις βρήκαμε το ρυθμό μας και αρχίσαμε να παίζουμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κάπου στο στάδιο της κόκκινης κάρτας και του τρίτου γκολ του αγώνα.
Μπορούμε να ελπίζουμε σε περισσότερα όσον αφορά την ένταση και τον όγκο των 90 λεπτών, βέβαια, στα μεγαλύτερα παιχνίδια που έρχονται.

Τέλος, αξίζει επίσης να σημειωθεί ο σεβασμός που επιδεικνύεται για τον υποστηρικτή της Everton Michael Jones, ο οποίος πέθανε αυτή την εβδομάδα ενώ εργαζόταν στο νέο γήπεδο της Everton.
Μια σημαία του συλλόγου του περπάτησε γύρω από το Anfield, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων χειροκροτούσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την οικογένειά του.

?Ο Endo είναι η μόνη προσθήκη;

Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν κάθε άλλο παρά ρουτίνα, με τους κόκκινους να έχουν δείξει ήδη το καλύτερο και το χειρότερο εαυτό τους μέσα στα πρώτα 180 λεπτά της περιόδου 2023/24.

Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ως αποτέλεσμα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου: Πιστεύει πραγματικά ο Jurgen Klopp ότι αυτό το σύστημα και το στήσιμο – και η ομάδα παικτών που το απαρτίζουν – είναι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός;

Όχι μόνο για ψυχολογία, αλλά για τον έλεγχο και την ικανότητα να επικρατείς απέναντι στους καλύτερους.

Τι γίνεται με το υπόλοιπο της μεταγραφικής περιόδου; Σίγουρα ο Endo δεν θα είναι η μοναδική προσθήκη στη βαθιά μεσοεπιθετική ζώνη, δεδομένου ότι θέλαμε δύο νεότερους παίκτες με τεράστια ποσά και τελικά ξοδέψαμε μόνο ένα κλάσμα αυτών για τον ηλικιωμένο Ιάπωνα.

Και ίσως λιγότερο πιεστικό, αλλά πιο γενικό: ποιο είναι το μακροπρόθεσμο σχέδιο για αυτή την ομάδα όσον αφορά τη στρατηγική και την κατεύθυνση στον τομέα των προσλήψεων;

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να διευθετηθούν και ο χρόνος για κάποια από αυτά είναι περιορισμένος, αλλά δεν φαίνεται ότι οι οπαδοί της Liverpool θα έχουν και φέτος ήρεμη ποδοσφαιρική σεζόν.

Πέντε αξιοσημείωτα σημεία από το 3-1 της Liverpool με την Bournemouth
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com