Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > H Liverpool έχτισε την ‘Melwood Arena’

H Liverpool έχτισε την ‘Melwood Arena’

Η Liverpool, μέσα στο καλοκαίρι, έχτισε ένα κλουβί αγωνιστικό χώρο στο AXA Training Ground και το ονόμασε ‘ Melwood Arena’ σε μια προσπάθεια να επαναφέρει το ‘πνεύμα του δρόμου’- ή της αλάνας ώστε να βελτιώσει το επιθετικό της παιχνίδι.

Μιλώντας στο TGG Podcast ,ο Pep Lijnders αποκάλυψε πως την αρένα αυτή την εμπνεύστηκαν από τα gaiolas(κλουβιά) των Πορτογάλων στους δρόμους.

Θυμίζουμε πως ο Lijnders είχε εργαστεί στην Porto πριν φτάσει στο Anfield το 2014.

«Ρώτησα τον Jurgen πως τα πηγαίναμε από πλευράς προϋπολογισμού πέρυσι και του είπα ότι θα μου άρεσε να χτίσω ένα gaiola που είναι ουσιαστικά γήπεδο του δρόμου.» εξήγησε ο 40χρονος Ολλανδός βοηθός του Klopp.

«Ο Klopp σε κάτι τέτοιες στιγμές είναι εκπληκτικός.» συνέχισε.

«Του είπα την ιδέα μου, ότι αυτό το θέλω γι’ αυτό το λόγο, για ένα άλλο κλπ , γιατί τελικά πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο 3ο τμήμα του γηπέδου ,περισσότερο δημιουργικοί και να κρατάμε τη μπάλα καλύτερα σε μικρούς χώρους.»

«Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε 100 ασκήσεις στις προπονήσεις, αλλά το καλύτερο που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ήταν ‘ο δρόμος’ στο AXA. Μας πήρε βέβαια λίγο καιρό για να το χτίσουμε και κόστισε αρκετά χρήματα, αλλά είχαμε έναν καλό προϋπολογισμό και προχωρήσαμε.»

«Τώρα έχουμε έναν αγωνιστικό χώρο 20 μ επί 40 μ κλειστό με δίχτυ και μεγάλα τέρματα όπου μπορούμε να προπονηθούμε στον επιθετικό τομέα.»

«Το σχεδιάσαμε μόνοι μας και όταν ρώτησα τους παίκτες πως θα έπρεπε να το ονομάσουμε  μου είπαν ‘Melwood Arena’ προς τιμήν του προηγούμενου προπονητικού κέντρου.»

«Έχει φυσικό γρασίδι με αυτόματο ποτισμό ώστε να μπορούν να το βρέχουν πριν τις προπονήσεις. Το δε γρασίδι του είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχουμε στο Anfield. Από τη μια πλευρά του γράφει ‘MelwoodArena’ και από την άλλη έχει ένα ρητό του Vitor Matos- αυτός το πρότεινε, που λέει ‘Αυτό το μέρος ανήκει σε εκείνους που έχουν μόνο τη νίκη στο μυαλό τους’».

«Η ιδέα μας έρχεται από το Porto γιατί εκεί λέγαμε ‘Αγαπάμε αυτούς που μισούν να χάνουν’. Η μπάλα βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση χωρίς να βγαίνει καθόλου έξω και παίζουμε 5×5 με ένα νικητή να ανακοινώνεται στο τέλος. Και από αυτά που έχω δει, τη δημιουργικότητα αλλά και τον τρόπο επίτευξης των τερμάτων , έχει τρελαθεί το μυαλό μου.»

«Πιστεύω πραγματικά πως ο παίκτης εκεί μέσα(στο κλουβί) πρέπει να δείξει όλα όσα διαθέτει. Όχι μόνο τα πόδια ή τα πνευμόνια αλλά και το μυαλό και την ψυχή.»

«Πάντα μου άρεσε να αναπολώ τις παλιές καλές μέρες όπου στο δρόμο τελικά στεκόταν μόνο ο νικητής.»

Του Lijnders του αρέσει επίσης να χρησιμοποιεί κάτι που αποκαλεί ‘παιχνίδι ταυτότητας’ της Liverpool και εξηγεί: «Δυο ομάδες παίζουν στο πρώτο μισό του γηπέδου και μια τρίτη περιμένει στο άλλο μισό. Από τις δύο πρώτες η μια αμύνεται την γραμμή του κέντρου και επιτίθεται προς το τέρμα, ενώ η άλλη αμύνεται το τέρμα και επιτίθεται προς τη γραμμή του κέντρου. Ο νικητής παίζει με την ομάδα που περιμένει στο άλλο μισό.»

Ο Lijnders λέει ότι τόσο η ‘Melwwod Arena’ όσο και το ‘παιχνίδι ταυτότητας ‘ αποτελούν εμπνεύσεις από την αντικειμενική προσομοίωση του ανταγωνισμού και από το αίσθημα τιμής των παικτών.

«Πιστεύω πως στο ποδόσφαιρο τα πάντα έχουν να κάνουν με το αίσθημα της τιμής. Θέλεις να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου.» είπε.

«Γιατί πως αλλιώς μπορείς να εμπνεύσεις τον Mo Salahκαι μετά από πόσους αγώνες; Βάζω λοιπόν τον Mo στο ‘παιχνίδι ταυτότητας’ και του λέω διάλεξε 6 παίκτες και μετά λέω του Trent διάλεξε κι εσύ 6, και στον Virgil το ίδιο, οπότε παίζουμε στη συνέχεια το 7×7 ΄παιχνίδι ταυτότητας’.»

«Ξέρετε πως πάει; Ξέρετε; Είναι σαν να προπονούνται με το μαχαίρι στα δόντια! Φτάνουν σε επίπεδα που δεν θα μπορούσαν χωρίς αυτήν την προπόνηση. Προσπαθώ λοιπόν πολύ να ‘παίξω’ με το αίσθημα της τιμής των παικτών . Δεν το γνωρίζουν αλλά αυτό προσπαθώ να πετύχω και νομίζω ότι αποτελεί τον μόνο τρόπο βελτίωσης.»

«Χρειάζεσαι την πείνα, το πάθος. Οπότε προσπαθούμε να προσομοιώσουμε τα πάντα.» ολοκλήρωσε.

Η Liverpool προσομοίωσε το Melwood, στο Kirkby.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com