Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στην 1η λίστα της Liverpool για το Europa League ο Ben Doak

Στην 1η λίστα της Liverpool για το Europa League ο Ben Doak

Ο Ben Doak τράβηξε τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Liverpool και θα μπορούσε να έχει έναν τακτικό ρόλο για στην σεζόν, ιδιαίτερα στο Europa League.

Ο Doak ήταν ένας από τους 16 παίκτες που συμμετείχαν και στα πέντε φιλικά προετοιμασίας της Liverpool εντυπωσιάζοντας με την άμεση προσέγγισή του στη δεξιά πλευρά. Ο 17χρονος κατέγραψε 180 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο – περισσότερα από κάθε άλλο νεαρό που συμμετείχε – και σκόραρε με καλοπροαίρετη κεφαλιά στο 4-0 επί της Leicester City.

Φαίνεται ξεκάθαρο ότι ο Doak θα είναι μέρος της πρώτης ομάδας του Jurgen Klopp που προχωρά, παρέχοντας backup στον Mohamed Salah. Με τη Liverpool να μπαίνει στο Europa League αυτή τη σεζόν και πιθανότατα να απαιτεί περισσότερη εναλλαγή καθώς παίζει Πέμπτη και Κυριακή, ο έφηβος θα μπορούσε να είναι μεταξύ αυτών που θα επωφεληθούν.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι κάτω των 21 ετών, ο Doak θα πάρει μια πολύτιμη θέση ενήλικα στην ομάδα για το Europa League αυτής της σεζόν, λόγω των κανόνων της UEFA. Οι σύλλογοι πρέπει να υποβάλουν δύο λίστες – Λίστα Α και Λίστα Β – για εγγραφή στο Europa League, όπως και στο Champions League.

Η λίστα Α μπορεί να περιλαμβάνει το πολύ 25 παίκτες, με τουλάχιστον οκτώ παίκτες να είναι επιλέξιμοι ως «τοπικά εκπαιδευμένοι» και τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς «εκπαιδευμένοι σε σύλλογο» αντί για «εκπαιδευμένους συλλόγους». Για να πληροί τις προϋποθέσεις ως «τοπικά εκπαιδευμένος», ένας παίκτης πρέπει να έχει συμμετάσχει είτε στον σύλλογο είτε στην ομοσπονδία του (στην περίπτωση αυτή την FA) για τρεις ολόκληρες σεζόν, ή 36 μήνες, μεταξύ 15 και 21 ετών.

Η λίστα Β επιτρέπει στους συλλόγους να εγγράφουν απεριόριστο αριθμό παικτών κάτω των 21 ετών, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
«Ένας παίκτης μπορεί να εγγραφεί στη Λίστα Β εάν είναι γεννημένος την ή μετά την 1η Ιανουαρίου 2002 και από τα 15α γενέθλιά του έχει δικαίωμα να παίξει για τον συγκεκριμένο σύλλογο για οποιαδήποτε αδιάκοπη περίοδο δύο ετών ή συνολικά τρία συνεχόμενα χρόνια με μέγιστη περίοδο δανεισμού σε σύλλογο από την ίδια ομοσπονδία για περίοδο όχι μεγαλύτερη από ένα έτος.»

Ο Doak, ο οποίος γίνεται 18 ετών τον Νοέμβριο, αλλά έχει εγγραφεί στη Liverpool μόλις από το καλοκαίρι του 2022, δεν είναι ούτε κατάλληλος για τη λίστα Β ούτε θεωρείται «τοπικά εκπαιδευμένος». Αυτό οφείλεται στο ότι η Σκωτία δεν είναι μέλος της αγγλικής FA, όπως συμβαίνει με την Ουαλία. Αντίθετα, ο εξτρέμ θα χρειαστεί να πάρει μία από τις 17 «ξένες» θέσεις στην ομάδα της Liverpool για το Europa League.

Το ίδιο σκηνικό συνέβη και με τον Stefan Bajcetic στη φάση των ομίλων του Champions League της περασμένης σεζόν, με τον Ισπανό να περιλαμβάνεται στη Λίστα Α μπροστά από τον Naby Keita. Σε αντίθεση με τον Bajcetic, ωστόσο, ο Doak δεν θα είναι κατάλληλος για τη λίστα B στη μέση της σεζόν – θα το οφείλεται μόνο από την επόμενη σεζόν, όταν θα είναι στον σύλλογο για περισσότερα από δύο χρόνια.

Ωστόσο, ο Doak αναμένεται να είναι μέλος της ομάδας της Liverpool για το Europa League, με τον Klopp να είναι πιο πιθανό να παραλείψει άλλους παίκτες για να φιλοξενήσει το Νο. 50 του. Ευτυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για την Premier League, όπου ο Doak θα θεωρείται ως παίκτης κάτω των 21 ετών.

Στην 1η λιστα της Liverpool για το Europa League ο Ben Doak
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com