Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η αλλαγή σκυτάλης στην Liverpool και η επόμενη μέρα

Η αλλαγή σκυτάλης στην Liverpool και η επόμενη μέρα

Γράφει ο Νίκος Κοτούπας, φίλος της Ομάδας, του site μας & μέλος της σελίδας μας στο facebook.

Το καλοκαίρι για την ομάδα του Jurgen Klopp ξεκίνησε ιδανικά με την έλευση του παγκόσμιου πρωταθλητή Alexis Mac Allister σε τιμή ευκαιρίας. Ακολούθησε η σπουδαία μεταγραφή του Dominik Szoboszlai δίνοντας έξτρα λύσεις στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι της Liverpool. Oι Reds πρόσθεσαν στο ρόστερ τους 2 ποδοσφαιριστές με στοιχεία που μέχρι πρότινος έλειπαν από την «κόκκινη» μεσαία γραμμή.

Και κάπου εκεί που τα πράγματα εξελίσσονταν όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, προσδοκώντας σε ακόμη μια προσθήκη που θα έκλεινε τα όποια κενά στο κέντρο έκαναν την εμφάνισή τους οι σειρήνες από τη Σαουδική Αραβία. Oι Jordan Henderson και Fabinho πήραν την απόφαση να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Saudi Pro League. Μια συνθήκη που κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των Reds. Η Liverpool έβαλε στα ταμεία της περίπου 50 εκατομμύρια με τα οποία καλείται να βγει στην αγορά, ώστε να καλύψει πρωτίστως το κενό που αφήνει η απουσία του Βραζιλιάνου στη θέση «6».

Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα του Γερμανού τεχνικού χάνει τον συνδετικό κρίκο(Fabinho) μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, έναν παίκτη που αποτέλεσε αναπόσπαστο γρανάζι μιας καλοδουλεμένης «μηχανής» που κατέκτησε τα πάντα εντός και εκτός συνόρων. Μετά την περσινή μέτρια έως κακή σεζόν του Βραζιλιάνου, απόρροια της γενικότερης εικόνας της ομάδας, οι διοικούντες της FSG ήταν σχεδόν αδύνατον να αρνηθούν τα 40 εκατομμύρια για τον 30χρονο πλέον Fabinho.

Από την άλλη ο τέως αρχηγός Jordan Henderson αφήνει μια μεγάλη τρύπα, κατά κύριο λόγο σε επίπεδο προσωπικοτήτων στο Anfield. Τίμησε την Famous Red Shirt για 12 χρόνια φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο, κατακτώντας κάθε διαθέσιμο τίτλο τουλάχιστον από μια φορά, παίζοντας πολλές φορές παραπάνω από το ταλέντο του. Η αυταπάρνηση και το πάθος που επέδειξε ο διεθνής Άγγλος ήταν τα στοιχεία που του έδωσαν τη δυνατότητα να παραμείνει στην μεγάλη Liverpool που έχτισε ο Jurgen Klopp. Ενδεχομένως σε αγωνιστικό επίπεδο η απουσία του να μην στοιχίσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς έχοντας πατήσει πλέον τα 33 ο χρόνος του θεωρητικά θα ήταν μειωμένος.

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η ταλανισμένη μεσαία γραμμή της Liverpool αλλάζει ριζικά, και πρέπει να βρει τα εναπομείναντα κομμάτια του παζλ που θα την καταστήσουν και πάλι διεκδικήτρια του τίτλου στο Νησί και πρωταγωνίστρια στο Ευρωπαϊκό προσκήνιο. Με το πρωτάθλημα να είναι προ των πυλών σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο χρόνος πιέζει και το έμψυχο δυναμικό των Reds «φωνάζει» για ενίσχυση εδώ και τώρα. Η διοίκηση της FSG και ο Jurgen Klopp καλούνται να αφήσουν πίσω την «μνημονιακή» πολιτική τους στα μεταγραφικά της ομάδας και να κινηθούν άμεσα, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη των τελευταίων ετών.

Η αλλαγή σκυτάλης στην Liverpool και η επόμενη μέρα
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com