Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Fabinho εξηγεί την ιστορία γύρω από το όνομά του

Ο Fabinho εξηγεί την ιστορία γύρω από το όνομά του

Μπορεί να το γνωρίζατε αλλά μπορεί και όχι, αλλά το όνομα του Fabinho δεν είναι το πραγματικό όνομα του, αλλά ένα παρατσούκλι που του κόλλησαν.

Το όνομα Fabinho είναι το μόνο που γνωρίζουν οι οπαδοί της Liverpool όταν πρόκειται να αναφερθούν στον Βραζιλιάνο μέσο τους, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Ο 29χρονος Fabio Henrique Tavares γεννήθηκε στο Campinas της Βραζιλίας, που αργότερα θα γινόταν ο τελευταίος παίκτης της Νότιας Αμερικής που θα χρησιμοποιούσε παρατσούκλι – αλλά δεν ήταν αρχικά δικό του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Fluminense και ήταν στις τάξεις των νέων της όπου γεννήθηκε το «Fabinho» και όλα αυτά χάρη σε έναν άλλο παίκτη με το ίδιο μικρό όνομα και σε έναν προπονητή που ήθελε να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη.

«Πρέπει να ευχαριστήσω την Fluminense για το όνομά μου», έγραψε ο Fabinho στο The Players’ Tribune. «Στην ομάδα κάτω των 20 ετών υπήρχαν δύο Fabio. Εγώ και ο Fabio Braga. Έτσι, μια μέρα ο προπονητής μας, Marcelo Veiga, λέει: «Κάθε φορά που φωνάζω Fabio, κοιτάτε και οι δύο γύρω σας, οπότε από εδώ και πέρα θα είσαι ο Fabinho!». Και αυτό ήταν όλο. Από εκείνη τη στιγμή, έγινα ο Fabinho! Όταν είδα εκείνη την πρώτη φανέλα με το όνομα και τον αριθμό μου τυπωμένο πάνω της, έλεγα – ουάου, αυτό είναι τρελό».

Παρά το γεγονός ότι έκανε τη μετακόμιση στην Ευρώπη το 2012 ως 18χρονος, εντασσόμενος στη Rio Ave και αργότερα στη Real Madrid, τη Monaco και τη Liverpool, το όνομα Fabinho κοσμούσε κάθε φανέλα. Και αποδείχθηκε ότι ήταν χρήσιμο όταν συναντούσε έναν άλλο Fabio στο Anfield μετά την υπογραφή του Fabio Carvalho το περασμένο καλοκαίρι!

Ο Fabinho έχει χαράξει αρκετά μεγάλη καριέρα με το όνομα στην πλάτη του, όσο για το τι έγινε με τον Fabio Braga, συνέχισε να παίζει το μεγαλύτερο μέρος του ποδοσφαίρου του στη Βραζιλία πριν ξεκινήσει μια εταιρεία μάνατζμεντ.

Το Νο 3 δεν είναι ο μόνος Reds με μια ενδιαφέρουσα ιστορία σχετικά με το όνομα στην πλάτη της φανέλας του, ο Diogo Jota έχει μία, ενώ έχει γίνει επεξήγηση και για την προέλευση του Alexis Mac Allister, τις οποίες θα σας παραθέσουμε στο site μας, σύντομα.

Ο Fabinho εξηγεί την ιστορία γύρω από το όνομά του
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com