Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν δείχνει πρόθυμη η Liverpool να ανανέωσει το συμβόλαιο του Thiago

Δεν δείχνει πρόθυμη η Liverpool να ανανέωσει το συμβόλαιο του Thiago

Με 12 μήνες να απομένουν στο συμβόλαιό του από αυτό το καλοκαίρι, ο Thiago είναι «απίθανο να του προσφερθεί» επέκταση του συμβολαίου του στη Liverpool, επιτρέποντάς του να φύγει το 2024.

Ο Thiago αποτελεί εξαίρεση στο μοντέλο μετεγγραφών της Liverpool, καθώς είναι ίσως ο μόνος καθιερωμένος παίκτης παγκόσμιας κλάσης που έχει έρθει υπό τον Jurgen Klopp.

Έφτασε στο Liverpool έχοντας κατακτήσει ήδη 11 πρωταθλήματα και δύο φορές το Champions League με την Barcelona και την Bayern Munich, αλλά εκτός αυτών είχε ήδη κλείσει τα 29 του χρόνια. Αυτό τον καθιστούσε μια διαφορετική μεταγραφή και δυστυχώς με την ηλικία του ο μέσος έφερε συνεχή προβλήματα φυσικής κατάστασης, με την επέμβαση στο ισχίο να τερματίζει πρόωρα την πιο πρόσφατη ποδοσφαιρική του σεζόν.

Ο Ισπανός είναι ο ένας από τους δύο παίκτες που έχουν ένα χρόνο ακόμα στο υπάρχων συμβόλαιο τους, μαζί με τον Joel Matip, και ως εκ τούτου θα πρέπει σύντομα να ληφθεί μια απόφαση για το μέλλον του.

Σύμφωνα με τον Neil Jones του GOAL, ο Thiago είναι «απίθανο να του προσφερθεί» νέο συμβόλαιο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ελεύθερη μεταγραφή του χρόνου.

Δεν αναμένεται να πωληθεί αυτό το καλοκαίρι, παρά τις υποτονικές συνδέσεις με την επιστροφή του στην Barcelona, αλλά είναι λογικό να μην παραταθεί η παραμονή του. Ο Thiago θα κλείσει τα 33 του χρόνια τον Απρίλιο και έχει παίξει μόνο μία φορά πάνω από 30 παιχνίδια στις τρεις σεζόν του στο Anfield μέχρι στιγμής – παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του συλλόγου.

Η Liverpool εμφανίζεται πρόθυμη να αποφύγει να επαναλάβει τα δαπανηρά λάθη της δέσμευσης παικτών που έχουν ξεπεράσει το απόγειό τους, τα οποία οδήγησαν τον σύλλογο να παρακάμψει του Jurgen Klopp και να επιτρέψει στον James Milner να αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι. Τον Απρίλιο αναφέρθηκε, από τη Melissa Reddy του Sky Sports, ότι τα μέλη της ομάδας μετεγγραφών των Reds έχουν εδώ και καιρό την πεποίθηση ότι η ομάδα «απομακρύνεται από τη «σωστή ποδοσφαιρική ηλικία»».

«Ένιωσαν ότι οι νέες επεκτάσεις συμβολαίων δεν ήταν η καλύτερη στρατηγική, για μια σπονδυλική στήλη η οποία είχε πολλές σεζόν απαιτητικού ποδοσφαίρου, που επιβάρυνε το σώμα και το μυαλό της», έγραψε ο δημοσιογράφος. Η απόφαση να δοθεί στον Jordan Henderson τετραετές συμβόλαιο το 2021, που θα τον οδηγήσει πέρα από τα 35α γενέθλιά του, αποτελεί ένα σαφές παράδειγμα αυτού του γεγονότος.

Η επέκταση του Henderson καθοδηγήθηκε από τον Klopp, και παρόλο που η μεταγραφική δομή του συλλόγου φαίνεται να έχει δώσει στον προπονητή περισσότερη εξουσία – τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα – είναι λογικό οι αποφάσεις για τα συμβόλαια να μην είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια του.
Ο Matip βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση, καθώς τον Αύγουστο κλείνει τα 32 του χρόνια και έχει κατά μέσο όρο 22 παιχνίδια τη σεζόν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Φαίνεται πιθανό ότι τόσο ο Thiago όσο και ο Matip θα εξαντλήσουν τους τελευταίους 12 μήνες πριν φύγουν ως ελεύθεροι το επόμενο καλοκαίρι.

Δεν δείχνει πρόθυμη η Liverpool να ανανέωσει το συμβόλαιο του Thiago
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com