Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Fabinho για Klopp: «Όταν μιλήσεις μαζί του, λες: έρχομαι στη Liverpool!»

Fabinho για Klopp: «Όταν μιλήσεις μαζί του, λες: έρχομαι στη Liverpool!»

Ο Fabinho αποκάλυψε τις μεταγραφικές του συζητήσεις με τον Jurgen Klopp που είχε κάνει το 2018 και πόσο εύκολα ο Γερμανός τον έπεισε να έρθει στη Liverpool.

Θα ήταν κατανοητό αν οι οπαδοί της Liverpool είχαν ήδη αρχίσει να αισθάνονται λίγο χαμένοι όσον αφορά τις επερχόμενες καλοκαιρινές μεταγραφές των Reds ενόψει του ανοίγματος των μεταγραφών στις 14 Ιουνίου. Έχοντας χάσει την πρόκριση στο Champions League για πρώτη φορά από το 2016, μετά την λάθος απόφαση να μην ενισχύσει τη μεσαία της γραμμή το περασμένο καλοκαίρι, η Liverpool βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο πρόβλημα σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια.

Η απόφασή τους να αποσυρθούν από την διεκδίκηση για την υπογραφή του Jude Bellingham από τον Απρίλιο, δεν έχει κάνει τίποτα για να μειώσει αυτή την αγωνία. Εν τω μεταξύ, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τις προτάσεις της Man City να μπει ενδεχομένως στην κούρσα για να υπογράψει τον Alexis Mac Allister, ενώ ο Mason Mount φέρεται να προτιμά τη μετακίνηση στη Manchester United αντί για το Anfield.

Είναι σαφές ότι, χωρίς το δέλεαρ και τον πλούτο του Champions League, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δύσκολη για τη Liverpool και τον νεοδιορισθέντα αθλητικό διευθυντή Jorg Schmadtke αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Jurgen Klopp είναι ανένδοτος ότι η έλλειψη παρουσίας στο Champions League δεν θα είναι επιζήμια για τα μεταγραφικά σχέδια των Reds.

«Δεν πρόκειται γι’ αυτό (το ποδόσφαιρο του Champions League)», δήλωσε ο Γερμανός στους δημοσιογράφους στα μέσα Μαΐου. «Όταν μιλάω με έναν παίκτη, αν μου επιτρέπεται να μιλήσω με τον παίκτη, κάτι που σπάνια συμβαίνει για να είμαι ειλικρινής, αλλά τη στιγμή που σου επιτρέπεται να μιλήσεις, αντιλαμβάνεσαι στο μάτι του, και τότε το έχεις ήδη ξεκαθαρίσει.»

«Δεν μπορούμε να πούμε σε κανέναν εκείνη τη στιγμή ότι θα είμαστε σίγουρα στο Champions League του χρόνου. Οπότε αν μας μιλάει, τότε μάλλον είναι ήδη ξεκάθαρο ότι γνωρίζει για αυτή την κατάσταση. Είναι απλά ένα γενικό θέμα. Νομίζω ότι αν γίνεις μέλος σε έναν σύλλογο, είναι ότι θέλεις να πετύχεις κάτι μαζί με τον σύλλογο ή όχι. Αυτό που δημιούργησε ο σύλλογος πριν είναι διαφορετικό πράγμα.
Είναι προφανές ότι πρέπει να παλέψουμε για να είμαστε στο Champions League και να παλέψουμε για τρόπαια. Και αν θέλεις να συμμετέχεις σε αυτό είσαι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.»

«Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε φέτος και αυτό είναι το Champions League, αλλά όλα τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια όπως και πριν. Είναι ένας φανταστικός σύλλογος με μια πολύ, πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα και μια ακόμα καλύτερη, ελπίζω, πιθανώς, του χρόνου. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο.»

«Δύσκολα έχω αντιμετωπίσει, μια κατάσταση όπου βρίσκεσαι σε συζητήσεις με έναν παίκτη, όλα ακούγονται υπέροχα, και στο τέλος λέει: «Εντάξει, τώρα θα σε δω αν…» Συμβαίνει και αυτό, όχι πολύ συχνά όμως. Είναι ακόμα η Liverpool, είμαστε πραγματικά ελκυστικοί για πολλούς παίκτες και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Γι’ αυτό και δεν με ανησυχεί αυτό το γεγονός. Όλα είναι πιο δύσκολα χωρίς το Champions League, έτσι είναι. Ειδικά μακροπρόθεσμα, δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους πράγματα πιο συχνά.»

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν ενδιαφέρεται για παίκτες με μοναδικό κίνητρο την συμμετοχή στο Champions League σαν το 2016.

«Αν μιλούσα με έναν παίκτη τώρα και μου έλεγε: «αν έπαιζες στο Champions League του χρόνου θα ενδιαφερόμουν πραγματικά», θα κατέβαζα το τηλέφωνο από την πλευρά μου», έλεγε εκείνο τον Απρίλιο του 2016. «Δεν ενδιαφέρομαι.»

«Πάντα λέω στους παίκτες ότι αν όταν είσαι 35 ή 36 ετών και κοιτάξεις πίσω στην καριέρα σου και σκεφτείς τη μία χρονιά που δεν έπαιξες Champions League, τότε είσαι πραγματικά φτωχό παιδί? Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να φτάσεις, αν πας μαζί με την ομάδα.

Μπορείς να προκριθείς στο Champions League, να παίξεις Champions League, ίσως να το κερδίσεις ή οτιδήποτε άλλο. Είναι κάτι πολύ πιο ικανοποιητικό από όλα τα υπόλοιπα. Αυτό είναι που θα έλεγα. Είναι να σπρώχνεις το τρένο, όχι να πηδάς στο τρένο που τρέχει. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε εδώ.»

«Αν κάποιος πει: «Όχι, αφού δεν θα παίξεις Champions League του χρόνου», τότε αντίο και ευχαριστώ, καλή διασκέδαση του χρόνου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Θα βρούμε παίκτες ή έχουμε ήδη παίκτες που θα ακολουθήσουν τον δρόμο μας. Αυτός δεν είναι ο δικός μου τρόπος, αυτός είναι ο φυσιολογικός τρόπος για έναν σύλλογο που δεν παίζει στο Champions League.»

Οι τότε μεταγραφές του Klopp που θα προκρίνονταν όντως στο Champions League το 2016/17, πριν κατακτήσουν την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση δύο χρόνια αργότερα. Εν τω μεταξύ, η αναζήτηση παικτών που είναι πρόθυμοι να «σπρώξουν το τρένο αντί να πηδήξουν πάνω του» είναι ένα συναίσθημα που ο Γερμανός επανέλαβε και φέτος.

Βέβαια, αν η Liverpool χάσει τον Mac Allister ή τον Mount, αφού οι δυο τους αναδείχθηκαν ως οι βασικοί στόχοι των Reds μετά την απόφασή τους να μην κινηθούν για την Bellingham, οι φίλοι της ομάδας ίσως σχολιάσουν επικριτικά τον ισχυρισμό του Jurgen Klopp.

Ωστόσο, ο Fabinho προσπάθησε να ηρεμήσει αυτούς τους φόβους, στέλνοντας το τέλειο μήνυμα στους μεταγραφικούς στόχους της Liverpool, όταν υπενθύμισε τη δική του μετακίνηση στο Anfield τον Μάιο του 2018.

«Στο τέλος της σεζόν 2016/17, μετά την κατάκτηση της Ligue 1, αρκετοί μεγάλοι σύλλογοι μου έκαναν προτάσεις», θυμήθηκε ο Βραζιλιάνος στο Players’ Tribune. «Πολλά άλλα παιδιά έφυγαν και περίμενα να φύγω κι εγώ. Αλλά στο τέλος, ο σύλλογος δεν υποχώρησε. Εγώ έμεινα. Και δόξα τω Θεό γι’ αυτό, γιατί την επόμενη σεζόν, μια άλλη μεγάλη ομάδα ήρθε σε επαφή….Liverpool.»

«Η Liverpool δεν ήταν ο μόνος σύλλογος που έκανε προσφορά εκείνο το καλοκαίρι. Υπήρχε και μια άλλη ομάδα στην Αγγλία που θα μπορούσα να είχα επιλέξει, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό: Αφού μιλήσεις με τον Jurgen Klopp, δεν θέλεις να ακούσεις τίποτα από κανέναν άλλον. Είναι σαν να λες: «Εντάξει, ευχαριστώ, έρχομαι στη Liverpool!».»

«Συναντηθήκαμε στην Αγγλία και μου εξήγησε το όραμά του, πώς παίζει η ομάδα και πόσο σημαντικός θα είμαι. Δεν καταλάβαινα καν τι έλεγε. Δεν μιλούσα αγγλικά τότε, αλλά δεν είχε σημασία! Ευτυχώς, έφεραν κάποιον να μεταφράσει. Αλλά ακόμη και χωρίς μεταφραστή, καταλαβαίνεις τη θετικότητά του. Κούναγα το κεφάλι μου, «Ναι, αφεντικό!» πριν καν μου πουν τι έλεγε.»

«Έχει κάνει εκπληκτικά πράγματα για αυτόν τον σύλλογο, αλλά ειλικρινά είναι δύσκολο να μιλήσουμε για το πόσο καλός είναι, επειδή για εμάς τους παίκτες είναι φυσιολογικό. Οι μέθοδοί του, η προετοιμασία, οι συζητήσεις με την ομάδα, η λήψη αποφάσεων… κάνει τα πάντα με υπεροχή και απλά περιμένουμε αυτό από αυτόν κάθε μέρα. Δεν υπάρχει άλλος Klopp».

Βεβαίως, η Liverpool ήταν ήδη ομάδα Champions League όταν ο Fabinho ήρθε, με τους Reds να επιβεβαιώνουν ότι είχαν έρθει σε συμφωνία με τη Monaco, λίγες ημέρες μετά την ήττα στον τελικό του 2018 από τη Real Madrid. Ωστόσο, το επιχείρημά του εξακολουθεί να ισχύει και το δέλεαρ του Jurgen Klopp παραμένει στο Anfield.

Οι Reds δεν διαθέτουν τον ατελείωτο οικονομικό πλούτο ορισμένων αντιπάλων τους και δεν θα μπορούν να προσφέρουν ποδόσφαιρο Champions League την επόμενη σεζόν. Αλλά μπορούν ακόμα να προσφέρουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τον χαρισματικό Γερμανό ηγέτη τους, ο οποίος μετέτρεψε τους αμφισβητίες σε πιστούς και μετέτρεψε τη Liverpool σε πρωταθλήτρια Αγγλίας, Ευρώπης και Κόσμου.

Fabinho για Klopp: «Όταν μιλήσεις μαζί του, λες: έρχομαι στη Liverpool!»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com